Sodelovanje podjetij MBILLS, Petrol in Mastercard prinaša enostavno plačevanje za vse, ne le za nekatere

 

 

Podjetje MBILLS je z uvedbo debetne kartice mBills Mastercard skokovito razširilo možnosti plačevanja z mBills na skoraj 50 milijonov prodajnih mest po celem svetu. MBILLS je prvo slovensko podjetje, ki je lansiralo debetno kartico Mastercard. S kartico denar v svoji mBills mobilni denarnici uporabljaš za vsakodnevne nakupe na vseh prodajnih mestih, primerna pa je tudi za nakupe na spletu ali v tujini. Naročilo in plačevanje s kartico je za mBills uporabnike brezplačno.

Mobilna denarnica za plačevanje kadarkoli in kjerkoli

V MBILLS že vse od začetka razvijajo rešitve, ki so na voljo vsem in ne le nekaterim – tako je mBills mobilna denarnica na voljo ne glede na banko, kjer ima nekdo odprt bančni račun, mobilnega operaterja, kjer ima sklenjeno naročniško razmerje, operacijski sistem (mBills je na voljo tako za Android kot za iOS), značilnosti oziroma možnosti telefona (ali le-ta podpira NFC plačevanje) ter starost (rešitev je zelo enostavna za uporabo ne glede na starost).

Gotovino lahko v mobilno denarnico polagaš ali z nje dviguješ na vseh Petrolovih prodajnih mestih 24 ur na dan vsak dan v letu, kadarkoli nakazuješ denar drugim osebam na njihovo telefonsko številko ali kadarkoli brezplačno plačuješ položnice.

mBills je danes ena najbolj sodobnih in vsestranskih mobilnih denarnic, ki uporabnikom omogoča plačevanje praktično vsega – blagajniških računov, nakazovanje denarja drugim osebam, dodajanje kartic zvestobe, plačevanje položnic, plačevanje na avtomatih, na spletu, v aplikacijah, na dogodkih in drugje. Tako MBILLS postavlja standard na področju plačevanja.

Sodelovanje z Mastercardom in Petrolom skokovito širi možnost uporabe mBills na skoraj 50 milijonov prodajnih mest po celem svetu

“Naše predstave so mobilne denarnice do sedaj umeščale kot konkurenčne rešitve gotovini, bančnim karticam ter (elektronskim in mobilnim) bankam. Danes želimo predstaviti primer povezave med seboj na prvi pogled konkurenčnih rešitev v novo storitev za uporabnike. Zakaj? Ker si potrošniki želijo plačevanje čimbolj poenostaviti, a obenem ohraniti nadzor nad svojimi financami. Tako smo skupaj z Mastercard Slovenija trgu predstavili debetno kartico mBills Mastercard,” je povedalmag. Primož Zupan, direktor podjetja MBILLS. “Kartico mBills Mastercard v povezavi z mobilno aplikacijo mBills vidim kot odlično priložnost za poenostavitev plačevanja. Uporabniki lahko namreč z mBills plačujejo kjerkoli, komurkoli in kadarkoli, v Sloveniji in po celem svetu. Tako mBills postane edini način plačevanja, ki ga posameznik še potrebuje, saj ponuja najboljše iz obeh svetov, rešitev, ki jo ima uporabnik vedno pod palcem – mobilno plačevanje z mBills in debetno mBills Mastercard kartico na prodajnih mestih, ki še niso pokrita z mobilnim plačevanjem. Hkrati pa s tovrstnimi partnerstvi uresničujemo našo vizijo odprte mobilne platforme za brezgotovinsko plačevanje. Ker želimo brezgotovinsko plačevanje omogočiti in približati slehernemu uporabniku od danes naprej velja nov cenik, s katerim uporabnikom ponujamo najbolj pogosto uporabljene storitve popolnoma brezplačno.”

“Izdajo kartice mBills Mastercard v Petrolu vidimo kot pomembno nadgradjo mobilne denarnice mBills. Uporabniki mBills lahko plačujejo s telefonom, kjer to še ni mogoče pa od danes naprej tudi s kartico mBills Mastercard. Petrol finančne storitve vidi kot enega od strateških projektov, opredeljenih v Strateški razvojni strategiji za obdobje 2018-2022 in mBills mobilna denarnica je vsekakor eden od najpomembnejših produktov na tem področju. Skupaj z MBILLS pospešeno razvijamo napredne finančne storitve, saj to področje ocenjujemo kot izjemno pomembno za prihodnost,” je ob lansiranju kartice mBills Mastercard dejal Igor Stebernak, MBA, član uprave Petrola.

“Drive through” model osebne identifikacije uporabnikov mBills na Petrolu

Za uporabo vseh možnosti ki jih ponuja mBills, lahko od danes naprej uporabniki opravijo osebno identifikacijo tudi na vseh Petrolovih prodajnih mestih. S svojim osebnim dokumentom in telefonom se ustavijo na kateremkoli Petrolovem prodajnem mestu in spotoma opravijo še osebno identifikacijo za mBills. “Tako uvajamo “drive through” model, ki uporabnikom omogoča enostavne in hitre storitve,” je ob tem še dodal Stebernak.

Ena kartica za vse potrebe

Kartica mBills Mastercard je vezana na denar v mobilni denarnici mBills. Uporabniki si v mobilno denarnico mBills naložijo sredstva in jih nato porabljajo za plačevanje z mBills ali s kartico mBills Mastercard. To pomeni, da lahko zapravijo toliko denarja, kot ga imajo na voljo v svoji mobilni denarnici. “mBills kartica je debetna Mastercard kartica, kar pomeni, da združuje značilnosti kreditne in debetne kartice – omogoča plačevanje na prodajnih mestih po celem svetu in na spletu, denar pa se z nje odtegne takoj. Tako imajo kupci zdaj lahko le eno kartico, ki pokriva vse potrebe, nad porabo svojega denarja pa imajo popoln nadzor,” možnosti plačevanja z novo debetno kartico mBills Mastercard opiše Zupan.

“Nova debetna kartica Mastercard je popolna evolucija kartice Maestro. Predstavlja povsem novo generacijo plačilnih kartic, ki izvirajo iz plačilne kartice Maestro. MBILLS je prvo podjetje v Sloveniji, ki je trgu predstavilo debetno Mastercard kartico,” pojasnjujeLuka Gabrovšek, uradni predstavnik Mastercard, Slovenija. “Nova plačilna kartica – debetna Mastercard kartica – je vsestranska. Primerna je za plačevanje na prodajnih mestih, priročna za spletno nakupovanje in odlična rešitev za plačevanje v tujini. Kartica zagotavlja tudi optimalno varnost; vsak nakup je namreč podprt s zaščito Zero Liability,” še dodaja Gabrovšek.

Kartica, ki jo v celoti upravljamo z mobilnim telefonom

Primož Zupan poudarja, da je kartica mBills del celotne zgodbe podjetja MBILLS in vsega, kar mobilna denarnica mBills omogoča. Kot pomembno prednost te novosti navaja številne funkcionalnosti: “Največja dodana vrednost kartice je, da je izkušnja v celoti mobilna – kartico naročimo, aktiviramo in upravljamo (vpogled v PIN kodo, blokada in ponovna aktivacija kartice, omogočanje in onemogočanje plačevanja v EU, nastavljanje limitov za spletna plačila, za dvig na bankomatu in za plačila) z mobilnim telefonom. Na telefonu imamo na voljo takojšen vpogled v razpoložljivo stanje ter podatke o vseh plačilih. Na telefon prejmemo tudi brezplačno obvestilo o vsakem izvedenem plačilu. Kartica mBills Mastercard je brezstična, dobi pa jo lahko kdorkoli − dokazila o prihodkih niso potrebna, prav tako potrošniku ni treba imeti stalnih prilivov.”

Podobne objave

Objavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *