KIA CEED FINALIST IZBORA ZA EVROPSKI AVTO LETA 2019

Mediji postavili Ceeda ob bok najboljšim novim modelom v zadnjih 12 mesecih

Kiina nova družinska kombilimuzina Ceed se je uvrstila v najožji izbor za prestižno priznanje Evropski avto leta 2019. Po mnenju evropskih medijev novi Ceed sodi med najboljših sedem novih modelov vozil, ki so v zadnjih 12 mesecih začeli svojo prodajno pot.

Glavni aduti: prefinjenost, sodoben dizajn, vozne lastnosti in napredne tehnologije

Novi model, ki je naprodaj od poletja, temelji na enakih ključnih adutih, s katerimi je zaslovel že na samem začetku. Njegov zrel in športni videz je združen z naprednimi novimi tehnologijami, ki ga delajo še bolj udobnega, uporabnega in varnega.

Ceedova ponudba novih turbo motorjev in evropskim voznikom prilagojena vzmetenje in vodljivost so razlog, da je novi model za vožnjo prijetnejši in zabavnejši od predhodnika, za kakovost vsakega primerka Ceeda pa jamči Kiina edinstvena 7-letna tovarniška garancija.

 

 

Druga nominacija Ceeda za avto leta in Kiina tretja uvrstitev v finalni izbor

To je že drugič, da je Ceed prišel med finaliste izbora za Evropski avto leta – prva generacija modela se je v izbor uvrstila leta 2008. Hkrati je to drugo leto zapored, da se je Kia znašla v najožjem izboru, saj je bil lanski finalist gran turismo Stinger.

Emilio Herrera, izvršni direktor pri Kia Motors Europe, je ob tem dejal: “Ceed je v Evropi v prodaji več kot desetletje in predstavlja temelj Kiine rasti na stari celini. Nova generacija je oblikovana in izdelana izključno za evropske kupce ter se, tako kot predhodniki, proizvaja na Slovaškem. To je evropski avto v vsakem smislu; naraščajoče število kupcev potrjuje njegovo nepremagljivo kombinacijo vrhunske kakovosti, čudovitega oblikovanja in naprednih tehnologij.”

Od začetka proizvodnje ob koncu leta 2006 so v tovarni v slovaškem mestu Žilina proizvedli že več kot 1,3 milijona primerkov modela Ceed. Novi model je trenutno na voljo v dveh različicah: kot 5-vratna kombilimuzina Ceed in karavanski Ceed Sportswagon.

Prodaja novega ProCeeda in Ceeda GT steče ob koncu januarja

Ceedova družina se bo v začetku leta 2019 razširila s prihodom novega kombilimuzinskega Ceeda GT ter novega ProCeeda – 5-vratne različice shooting brake, ki navdušuje z osupljivim oblikovanjem ter prostornostjo in uporabnostjo karavana.

Proizvodnja ProCeeda,  prvič predstavljenega na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, je že stekla, pri nas pa ga pričakujemo proti koncu januarja.

ProCeed, najbolj eleganten član družine Ceed, bo na voljo ekskluzivno v različicah GT in GT Line.

 

 

Spoznajte Kia Ceed.

***

Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA – pokrovitelj svetovnega prvenstva v nogometu in in UEFA Europa League – največjega klubskega tekmovanja na svetu. Korporacijski slogan – “The Power to Surprise” (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

Podobne objave