Camp Jeep 2019 bo prizorišče evropske predpremiere novega modela Jeep Gladiator

Foto: Jeep


  • Najpomembnejši dogodek Skupine lastnikov vozil znamke Jeep (Jeep Owners Group – JOG) in ljubiteljev znamke Jeep bo letos potekal od 12. do 14. julija v kraju San Martino di Castrozza (Italija).
  • Znamka Jeep bo obiskovalcem dogodka Camp Jeep predpremierno predstavila novi model Jeep Gladiator, ki je nastal v sodelovanju z znamko Mopar.
  • Novi Jeep Gladiator, najzmogljivejši poltovornjak srednje velikosti doslej, bo kupcem regije EMEA na voljo leta 2020.
  • Na ogled bo tudi Wrangler Rubicon 1941, ki so ga zasnovali pri Moparju – terenska konfiguracija, ki je 100-odstotno homologirana za vožnjo po cesti, je ustvarjena za najbolj željne pustolovščin.
  • Celoten program in vstopnice bodo na voljo meseca maja.

Razkrita je lokacija letošnjega dogodka Camp Jeep, ki velja za najpomembnejše vsakoletno srečanje lastnikov in ljubiteljev vozil znamke Jeep. Letošnji, že šesti Camp Jeep bo potekal od 12. do 14. julija v znamenitem italijanskem kraju San Martino di Castrozza (pokrajina Trento).

Dih jemajoča lokacija v veličastnih Dolomitih bo pozdravila ljubitelje znamke in člane Skupine lastnikov vozil znamke Jeep Owners Group (JOG) iz vse Evrope, hkrati pa bo zagotovila čudovito kuliso za letošnje dogajanje z bogatim in zanimivim programom. Prav tako bo gostila evropsko predpremiero: ljubitelji in lastniki vozil znamke Jeep bodo imeli prvič priložnost, da si čisto od blizu ogledajo novi Jeep Gladiator, najzmogljivejši poltovornjak srednje velikosti z edinstveno prilagoditvijo dodatne opreme Mopar.

Udeležence srečanja Camp Jeep 2019 čakajo trije nepozabni dnevi vznemirljivih dogodivščin. Imeli bodo priložnost, da preizkusijo celotno modelno paleto Jeep, na različnih poligonih pa bodo lahko doživeli legendarne zmogljivosti svojih vozil Jeep in se udeležili ostalih spremljajočih aktivnosti, vključno s koncerti v živo in zabavami za otroke. V zakulisju Dolomitov bo to dogodivščina v najboljšem pomenu “Jeep Jamboree”, enem najbolj klasičnih ameriških srečanj, posvečenih vozilom 4×4. Dogodek vsako leto navdihuje več kot 30 tovrstnih srečanj, ki se odvijajo v različnih zveznih državah, od Kalifornije do Maina in od Arizone do Tennesseeja. Ameriška tradicija je bila v Evropo vpeljana leta 2014 s spektakularno prireditvijo Camp Jeep, ki spodbuja svobodo, strast in pustolovščino v čistem, pristnem slogu znamke Jeep.

Nesporna zvezda letošnjega srečanja bo novi Jeep Gladiator. Model, ki je bil svetovni javnosti prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu v drugi polovici leta 2018, zaznamuje vrnitev blagovne znamke v segment poltovornjakov. Novi Gladiator, ki temelji na bogati dediščini izjemno vzdržljivih, zanesljivih poltovornjakov Jeep, ponuja pristno oblikovanje, funkcionalnost in vsestranskost. Je najzmogljivejši za vleko v svojem razredu, poleg številnih varnostnih in naprednih funkcij ponuja napredne in varčne pogonske sklope, vrhunsko dinamiko na cesti ter omogoča zmogljivo terensko vožnjo.

Novi Jeep Gladiator, ki ga izdelujejo v tovarni Toledo Supplier Park v zvezni državi Ohio, letošnjo pomlad prihaja v prodajne salone Jeep v ZDA. Njegov prihod na trge območja EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) pa je predviden v letu 2020.

Naslednji pomembni model na prihajajočem dogodku Camp Jeep bo Jeep Wrangler Rubicon 1941, ki so ga zasnovali pri Moparju, znamki FCA za originalno dodatno opremo in poprodajne storitve za vozila skupine FCA.

Jeep Wrangler Rubicon 1941, ki je bil javnosti predstavljen na nedavnem avtomobilskem salonu v Ženevi, je 100-odstotno homologiran za vožnjo po cesti. Njegov videz, poudarjen z dodatno opremo iz programa Jeep Performance Parts, izraža nesporno terensko zmogljivost vozila. Komplet za dvig vzmetenja, zunanja cev za zrak, zaščita bočnih pragov, črni ščitniki vrat, črna loputa rezervoarja za gorivo in posebni tepihi so le nekateri deli iz mozaika specifične konfiguracije tega modela.

Piko na i mu daje videz iz leta 1941, ki obeležuje pomembno letnico znamke Jeep: prvo predstavitev Willysa, na katerega spominjajo tudi ostale podrobnosti vozila, kot so kolesa, glava prestavne ročice in zložljiva miza na vratih prtljažnika. Vozilo je opremljeno tudi z drugimi avtentičnimi dodatki, izbranimi med več kot 200 artikli originalne opreme Jeep Wrangler, ki med drugim vključujejo masko hladilnika s sedmimi režami, blatnike, terenske luči in črna pokrova zunanjih ogledal matiranega videza – vsi so v kontrastu z rumeno barvo karoserije Hella Yella. Od letošnjega poletja dalje bo na voljo za vse 2,2-litrske dizelske modele Wrangler z nivojem opreme Sahara in Sport.

Vse dodatne informacije o dogodku Camp Jeep 2019 bodo v kratkem na voljo na naših družbenih omrežjih:  

Facebook: https://sl-si.facebook.com/JeepSlovenija

Instagram: https://www.instagram.com/jeep_slovenija/

Petra Tašker Žumer, vodja marketinga in odnosov z javnostmi, Avto Triglav    

Podobne objave