Opel je za novi model mestnega terenca izbral ime Crossland X

Uspešni Opel MOKKI X se pridružuje Opel Crossland X

2016-11-07_bcuv_ime

Rüsselsheim. Nekateri avtomobili so res ‘Xtra’ zanimivi: z MOKKO X je Oplu uspelo navdušiti kupce v segmentu kompaktnih športnih terencev, saj so jih v Evropi prodali že več kot 600.000. V začetku leta 2017 bo Opel prodajni uspešnici MOKKI X ob bok postavil nov model mestnega terenca (‘crossover’) – prihaja Opel Crossland X. Novinec predstavlja naslednji korak v skladu s trendom športnih in prostornih križancev. Novo, drugačno in vznemirljivo poimenovanje ustreza značaju avtomobila.

“Uporabniki si želijo, da bi avtomobili segmenta B odražali več čustev,” pravi vodja trženja pri Oplu Tina Müller. “Z modelom Crossland X izpolnjujemo ta pričakovanja, novinec pa bo prepričal z osupljivim oblikovanjem in prednostmi športnega terenca za urbani življenjski slog – z okretnostjo za mestne vožnje in samozavestjo za dolga potovanja. To je avto za vse, ki želijo tudi v mesto prinesti ščepec podeželskega življenja, ki na svojem balkonu ali terasi gojijo paradižnike in zelišča, obenem pa želijo dovolj prostora za otroke in dobrote, kupljene na svoji najljubši eko-tržnici.”

Od leta 2010 se je prodaja športnih (SUV) in mestnih (CUV) terencev povečala za petkrat. Opel Crossland X bo poskrbel za dodaten zagon v tem segmentu trga in nadaljnjo rast deleža vozil znamke Opel. Z novim modelom bo Opel leta 2017 začel ofenzivo v razredu križancev, svoji paleti modelov, ki sega od ADAMA do Zafire, pa bo dodal novo kategorijo.


Opel Southeast Europe, Ljubljana

Podobne objave