Opel uresničuje trend rasti – prodanih že več kot milijon vozil

  • Prodaja v prvih desetih mesecih leta se je v primerjavi z lani povečala za 45.500 vozil
  • Milijonski mejnik dosežen prej kot lani

Rüsselsheim/Ljubljana. Rast prodaje Oplovih vozil po vsej Evropi se nadaljuje in tako je Opel že dosegel mejnik milijona prodanih vozil. V prvih desetih mesecih leta se je število registracij Oplovih vozil po Evropi povečalo za 45.500 vozil ali približno pet odstotkov na skupno več kot 977.000 vozil. Letos je avtomobilski proizvajalec iz Rüsselsheima prodal že več kot milijon vozil – in tako dosegel mejnik dobra dva tedna prej kot lani.

“Oplov trend rasti se nadaljuje. Te številke kažejo, da so naši novi modeli odlično sprejeti med uporabniki. V letu 2017 bo naš zalogaj še večji, saj bomo na trg poslali sedem novih modelov. To je več kot kadarkoli v Oplovi zgodovini in naše stranke se lahko res veselijo. Z novimi modeli bomo izraziteje prisotni v različnih tržnih segmentih z izjemnim potencialom,” je povedal podpredsednik za trženje in poprodajo Peter Christian Küspert.

Opel je trenutno sredi največje ofenzive modelov v dolgi zgodovini podjetja, saj bo od leta 2016 do leta 2020 na trg poslal 29 novih modelov. Geslo za leto 2017 je ‘7 in 17’. Poleg električnega avtomobila Ampera-e bo Opel naslednje leto začel s prodajo nove generacije admiralske ladje Insignie, ki bo na voljo kot petvratna limuzina (Insignia Grand Sport), kot karavan (Insignia Sports Tourer) in kot športni terenec (Insignia Country Tourer). Prihaja tudi nova različica Vivara. Opel bo prisoten tudi v hitro rastočem segmentu mestnih terencev oziroma križancev (CUV) z modelom Crossland X in še enim novincem, ki čaka na najavo.

Oplovi novi modeli so že letos poskrbeli za odlične prodajne rezultate: na prvem mestu je Astra s približno 235.000 prodanimi vozili, kar pomeni povečanje za skoraj eno četrtino. Za evropski ‘Avto leta 2016’ so prejeli že 300.000 naročil. Veliko je tudi povpraševanje po kompaktnem športnem terencu MOKKI X. Čeprav je avto v Evropi naprodaj šele nekaj mesecev, so pri Oplu prejeli že 75.000 naročil.

Povečanje prodaje v prvih desetih mesecih leta pa ni edini Oplov uspeh – tržni delež v Evropi je povečal na 5,81 odstotka, pri tem pa je bil uspešnejši na 12 posameznih trgih. Kljub temu, da se je Opel povsem umaknil z ruskega trga, je avtomobilski proizvajalec iz Rüsselsheima dosegel najboljši rezultat v desetih mesecih po letu 2011.

 

Tudi v Sloveniji je Opel v prvih desetih mesecih v primerjavi z lanskim enakim obdobjem svojo prodajo povečal in sicer smo skupaj prodali za 6 odstotkov več vozil, prodaja fizičnim osebam pa je v enakem obdobju zrasla celo za 15 odstotkov. K rasti je v največji meri prispevala nova Astra, ki je najbolje prodajan Oplov model v Sloveniji.


Opel Slovenija2016-11-11_oplova-prodal-ze-vec-kot-milijon-vozil-600x400

Podobne objave