Opel na novi poti v prihodnost

  • V Oplovi tovarni v Eisenachu bodo od leta 2019 izdelovali naslednico Mokke X
  • Naslednika Corse in ADAMA bosta nastajala na tekočem traku v Zaragozi
  • Opel bo tako izpolnil obstoječe kolektivne pogodbe v Eisenachu
  • Zagotovljeni bosta učinkovitejša proizvodna struktura in logistika

 

Opel se odpravlja na novo pot, s katero bo zagotovil še učinkovitejšo proizvodnjo v Evropi: naslednico izjemno uspešnega športnega terenca Mokka X bodo od leta 2019 izdelovali v Eisenachu, naslednika modelov Corsa in ADAM pa bodo od leta 2019 izdelovali v Zaragozi.

“Spremenjeni lokaciji bosta zagotovili znatno učinkovitejšo proizvodnjo,” je povedal Philip R. Kienle, podpredsednik proizvodnje pri Oplu. “Osredotočenost dodelitve posameznih modelov proizvodnemu obratu omogoča sinergije pri sestavljanju in izboljšano koordinacijo logistike. Odločili smo se za pomemben korak v prihodnost.” Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, predsednik celotnega tovarniškega sveta, je poudaril pomen novih lokacij. “Ta odločitev zagotavlja delovna mesta v obeh proizvodnih obratih in obenem ustvarja nove perspektive. Na osnovi naših kolektivnih pogodb IG Metall nam je uspelo doseči dolgoročno izkoriščenost kapacitet obratov v Eisenachu in Zaragozi z izjemnimi izdelki.”

Jörg Köhlinger, področni vodja sindikata IG Metall, je dodal: “Izvedba prihodnje kolektivne pogodbe kaže, kako dobro je bila ta pogodba zastavljena v preteklosti in sedanjosti. Vsi udeleženi so pomagali določiti smer, ki bo zagotovila prihodnost proizvodnih obratov in delovnih mest, obenem pa so sooblikovali prihodnost Oplovih lokacij.”

Mokka X, Corsa in ADAM so med tremi najpriljubljenejšimi modeli proizvajalca avtomobilov iz Rüsselsheima. Doslej je približno 670.000 kupcev izbralo Opel Mokko ali Mokko X, obenem pa so prodali tudi 630.000 Cors in 225.000 ADAMOV.

 

Opel Slovenia

Podobne objave