Že 100.000 naročil: Mokka X nadaljuje zgodbo o uspehu

Foto : Opel Slovenia

Samo približno šest mesecev po začetku sprejemanja naročil za novo Opel Mokko X kompaktni športni terenec že izpolnjuje napovedi, da bo zagotovo uspešnica. V Evropi je že 100.000 kupcev naročilo tretji najpomembnejši model v Oplovi ponudbi.

Konec maja 2016 je bila Mokka X na voljo v nekaterih evropskih državah. Do septembra so postopoma začeli sprejemati naročila zanjo vsi evropski pooblaščeni trgovci. Enako kot predhodnica se je izkazala za veliko uspešnico. Tako je na primer v Nemčiji Mokka X uspela prehiteti zahtevne tekmece in novembra dosegla prvo mesto po številu registracij v izjemno konkurenčnem segmentu športnih terencev. Oplova prodajna uspešnica prepriča tudi z jasnim trendom: več kot pol vseh modelov Mokke X so naročili z najvišjo stopnjo opreme (‘Innovation’).

Mokka X je Oplu pomagala doseči nove skupine kupcev, ki cenijo individualen značaj z dovršenim oblikovanjem, zmogljiv pogon, edinstveno tehnologijo in pestro ponudbo na področju povezljivosti. Medtem ko trpežna zunanjost kaže, da je avto pripravljen na terenske pustolovščine, je notranjost elegantna in udobna. Med tehnološkimi poudarki so žarometi s svetili LED za vse funkcije luči, ultra-sodobna naprej usmerjena kamera Opel Eye, izjemni sistemi za informacije in razvedrilo s projekcijo funkcij pametnega telefona ter osebni pomočnik za povezave in storitve Opel OnStar.

“Mokka je Oplova zgodba o uspehu. Od vstopa na trg konec leta 2012 smo prejeli 670.000 naročil. S kompaktnim športnim terencem smo že v zgodnji fazi odgovorili na želje kupcev. Nova Mokka X brezhibno nadaljuje uspešno pot svoje predhodnice,” je povedal Peter Christian Küspert, podpredsednik za prodajo in poprodajo. “Naslednje leto bomo v tem pomembnem rastočem segmentu prevzeli še pomembnejšo vlogo, saj bomo na trg poslali dva nova mestna terenca, modela Crossland X in Grandland X.”

Crossland X in Grandland X sta del Oplove ofenzive modelov, s katero bodo od leta 2016 do 2020 na trg poslali 29 novih modelov. V letu 2017 prihaja nič manj kot sedem novih modelov – največ doslej v posameznem letu. Nova mestna terenca vstopata na cvetoč trg: v obdobju od 2007 do 2017 se bo evropski delež športnih in mestnih terencev (SUV/CUV) v skupni prodaji skoraj potrojil.

Opel Slovenia

 

 

Podobne objave