2017 Evropska premiera Volkswagna I.D. Buzz1 na ženevskem avtomobilskem salonu

→ Konceptno vozilo na osnovi modularne elektrifikacijske platforme ponuja udobje in veliko prostora za potovanja

→ Srečanje z daljnim prednikom T1 v Miamiju

Ženeva – Volkswagnova študija I.D. Buzz bo na ženevskem avtomobilskem salonu (9. do 19. marec) doživela evropsko premiero. Nova študija električnega kombija je drugi model iz serije I.D., ki razkriva, kakšna bo prihodnost – in dokazuje, da je modularna elektrifikacijska platforma (MEB) primerna tudi za velikoprostorske limuzine: baterije in pogonski sklop so nameščeni v dnu, tako da imajo voznik in potniki zgoraj veliko prostora za potovanje.

 

Za I.D. Buzz je ženevski salon že tretja postaja. Po svetovni premieri v Detroitu v začetku januarja je sledilo srečanje in fotografiranje z modelom T1 v Miamiju na Floridi. Čeprav najstarejšega in najmlajšega predstavnika Volkswagnovih velikoprostorskih limuzin ločuje sedemdeset let, I.D. Buzz v sebi brez dvoma nosi gene daljnega prednika: maksimalen izkoristek prostora na površini osebnega avtomobila srednjega razreda. Poleg tega pa še vsestransko prilagodljive sedežne možnosti in interaktivne povezave. Z razširjeno platformo MEB-XL ta 4.942 mm dolga, 1.976 mm široka in 1.963 mm visoka študija tudi v notranjosti zagotavlja za svoj razred izjemne prostorske razsežnosti

 

1) I.D: Buzz: vozilo še ni v prodaji, zato zanj ne velja Direktiva 1999/94 ES.

 

O znamki Volkswagen: Prihodnost serijsko. Znamka Volkswagen Osebna vozila je prisotna na več kot 150 trgih širom po svetu, vozila pa proizvaja na 50 lokacijah v 14 državah. Leta 2016 je Volkswagen izdelal okoli 5,99 milijona vozil, med katere sodijo prodajne uspešnice, kot so Golf, Tiguan, Jetta in Passat. Trenutno je pri Volkswagnu po vsem svetu zaposlenih 218.000 ljudi. Poleg tega je v več kot 7.700 partnerskih avtohišah zaposlenih še 74.000 ljudi. Volkswagen sistematično izpopolnjuje proizvodnjo avtomobilov. Električna mobilnost, pametna mobilnost in digitalna preobrazba znamke so ključna strateška področja za prihodnost.

 

Kontakt: Volkswagen Kommunikation Produktno komuniciranje

Christian Buhlmann

Vodja medijske dejavnosti

Telefon: +49 5361 9-87 584

christian.buhlmann@volkswagen.de

 

Več informacij na volkswagen-media-services.com

 

Written by Miha Raušl

 

VW

T1 in I.D.BUZZ

I.D.BUZZ

Podobne objave