Izvršni direktor dr. Neumann je odprl Oplov razstavni prostor na avtomobilskem salonu v Ženevi

  • Nove možnosti: Opel in Vauxhall bosta v prihodnje pod isto streho s koncernom PSA
  • Dobro sodelovanje: predstavitev modela Opel Crossland X, razvitega skupaj s PSA
  • Dinamičen dvojec: svetovna premiera Opel Insignie Grand Sport in Sports Tourer

 

Rüsselsheim/Ženeva. Danes zjutraj je dr. Karl-Thomas Neumann odprl razstavni prostor, na katerem se Opel s svojo sestrsko znamko predstavlja na 87. Avtomobilskem salonu v Ženevi (od 7. do 19. marca). Pred približno 400 novinarji iz vsega sveta je izvršni direktor skupine Opel spregovoril o povezavi s skupino PSA, ki je bila v Parizu objavljena dan prej. Nato je predstavil mestnega terenca (‘crossover’) Opel Crossland X, ki so ga že razvili v sodelovanju s PSA. Za zaključek je sledila še svetovna premiera druge generacije Insignie. Dr. Neumann je skupaj z Markom Adamsom, ki vodi oddelek za oblikovanje, snel zastor tako s petsedežne limuzine Insignia Grand Sport kot tudi s prostornega karavana Insignia Sports Tourer. Tiskovno konferenco so prenašali prek povezave v živo in si jo je mogoče ogledati na spletni strani za medije GOMEX Newsroom. Celoten komplet gradiva za medije o Oplovih novostih v Ženevi je na voljo na spletnem naslovu media.opel.com.

O novih možnostih za znamko pod okriljem PSA je Oplov izvršni direktor Neumann povedal: “Zdaj imamo priložnost ustvariti resničnega evropskega prvaka. Nove razsežnosti prinašajo nove prednosti, skupni razvoj vozil in moč dveh podjetij z izjemno motiviranimi in odlično usposobljenimi zaposlenimi.”

Opel in PSA tesno sodelujeta že štiri leta. V Ženevi je dr. Neumann predstavil elegantni model Opel Crossland X, prvi rezultat skupnega razvoja vozil.

Privlačen mestni terenec (‘crossover’) z ultra-sodobnimi tehnologijami

Crossland X je drugi član Oplove družine s črko X v imenu. Medtem ko je Opel Mokka X kot tipičen SUV za doplačilo na voljo s štirikolesnim pogonom za občasne terenske izlete, je novi Opel Crossland X s kompaktnimi merami zasnovan za urbani življenjski slog, obenem pa je dovolj prostoren in udoben za počitnice. Karoserija je 16 centimetrov krajša, in obenem 10 centimetrov višja od Astrine, zato vozniku in sopotnikom zagotavlja uživanje v značilno terensko povišanem položaju sedežev. Oplov novi mestni terenec je opremljen z ultra-sodobnimi tehnologijami za varnejše, preprostejše in prijetnejše vožnje. Tako so na primer za doplačilo na voljo žarometi s svetili LED za vse funkcije, projekcijski zaslon in panoramska vzvratna kamera, ki dopolnijo napredno pomoč pri parkiranju, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, sistem za zaznavanje voznikove utrujenosti in sistem za nadzor mrtvih kotov. Za izjemno digitalno povezljivost poskrbijo Opel OnStar in sodobni sistemi za informacije in razvedrilo IntelliLink, ki so združljivi z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto (slednjega Google še ne omogoča v Sloveniji).

Nova admiralska ladja: svetovna premiera nove generacije Opel Insignie

Povsem nova Opel Insignia je ekstremno privlačna: športna v slogu velikega kupeja in s povsem novo arhitekturo je brezkompromisno prostorna, navduši z zabavno vožnjo in je obenem vzorno varna, kot se spodobi za pravo admiralsko ladjo Oplove flote. Insignia druge generacije ne osupne le z izjemnimi zunanjimi linijami in nadvse prijetnim počutjem v notranjosti, obenem je opremljena s široko paleto inteligentnih tehnologij, med katerimi najdemo vse od Oplovih IntelliLux LED® matričnih žarometov in dovršenega štirikolesnega pogona z nadzorom vektorjev navora do ultra-sodobnih sistemov za pomoč vozniku in prefinjenega projekcijskega zaslona. Vrsto funkcij za znatno povečanje varnosti dopolni aktivni pokrov motornega prostora iz aluminija, ki v primeru trčenja zaščiti pešce. Poleg tega je Insignia opremljena s prvorazredno povezljivostjo z integracijo pametnega telefona in novo funkcijo sistema Opel OnStar: osebnim pomočnikom. OnStarov svetovalec – človek in ne računalnik – lahko zdaj za uporabnike Insignie rezervira tudi hotelske sobe[1] in poišče ustrezen parkirni prostor[2]. Kamera z zaznavanjem v območju 360°, osemstopenjski samodejni menjalnik in inteligentni štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora (navor dodeli posameznim kolesom) so na voljo prvič. Z novo generacijo turbomotorjev, do 200 kilogramov manjšo težo (odvisno od različice) in nižjim položajem voznikovega sedeža sta novi Insignia Grand Sport in Sports Tourer še bolj dinamični kot kadarkoli prej in vozniku zagotavljata neposredno in navdušujočo vozno izkušnjo.

[1] Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[2] Prek možnosti Parkopedia.

Milica Kopanja Šircelj
PR Manager, Slovenia
———————————————————————————————

Opel Southeast Europe, Branch Office Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenia

Tel: +386-1-520-95-32 I Mob: +386-41-612 050 I Fax: +386-1-520-95-42

Podobne objave