Novi Audi Q5 prepričal na preizkusu Euro NCAP

  • Pet zvezdic na preizkusu Euro NCAP za Audijev uspešni SUV
  • Najboljše možne ocene za zaščito potnikov in zaščito pešcev
  • Audi Q5 z bogato ponudbo asistenčnih sistemov

 

Ingolstadt (Nemčija), 2. marec 2017 – Novi Audi Q5* je na preizkusu Euro NCAP prejel najvišjo oceno pet zvezdic. Prodajna uspešnica iz Ingolstadta se tako uvršča med najvarnejše avtomobile svojega razreda.

 

Audi Q5 je na preizkusu prepričal na celi črti. Nova generacija Audijevega uspešnega modela je osvojila največ točk v kategorijah zaščita potnikov, varnost otrok in zaščita pešcev. Na oceno so vplivali tudi serijski asistenčni sistemi, kot je sistem za zaviranje v sili pre sense city, ki se odziva na spredaj vozeča vozila in na pešce.

 

Audi Q5 je osvojil izvrstno oceno v kategoriji naletne varnosti, kljub temu da je njegova skupna masa do 90 kg manjša kot pri prejšnjem modelu. Odlični testni rezultati s preizkusa Euro NCAP pričajo o visokem nivoju, ki ga znamka Audi dosega na področju aktivne in pasivne varnosti ter lahke gradnje.

 

V okviru programa Euro NCAP že od leta 1997 preizkušajo naletno varnost novih avtomobilskih modelov. V tej organizaciji sodeluje več evropskih ministrstev za promet in avtomobilskih klubov, zavarovalnih družb in zvez za varstvo potrošnikov. Zahteve preizkusov Euro NCAP znatno presegajo veljavna določila evropske zakonodaje.

 

Podatki o porabi za omenjene modele: Audi Q5: Poraba goriva (komb.) v l/100 km: 7,2–4,5** Emisije CO2 (komb.) v g/km: 164–117**

 

** Podatki so odvisni od izbranih pnevmatik/platišč.

 

* Zbrane vrednosti porabe vseh omenjenih modelov, ki so na voljo na nemškem trgu, so navedene v seznamu na koncu tega sporočila za medije.

 

Kommunikation Modellreihen, Innovationen und Technologie

Ekkehard Kleindienst

Telefon: +49 841 89-44369

E-mail: ekkehard.kleindienst@audi.de

www.audi-mediacenter.com

 

Written by Miha Raušl

Podobne objave