Opel na 87. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi

 

Oplova ofenziva modelov: predstavitev nove Insignie in Crosslanda X

  • Druga generacija Insignie: reflektorji za Insignio Grand Sport in Insignio Sports Tourer so že pripravljeni
  • Osebni pomočnik: rezervacija hotelske sobe in iskanje parkirnega prostora s sistemom Opel OnStar
  • Resnično osebno: novi program Opel Exclusive z neomejeno izbiro barv
  • Vznemirljiv mestni terenec: novi Opel Crossland X se prvič predstavlja javnosti
  • ‘7 in 17’: Oplova proizvodna ofenziva s sedmimi novimi modeli v letošnjem letu je že v polnem teku

 

 

Rüsselsheim. Opel bo na 87. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi pokazal, kako vznemirljivi so njegovi novi modeli. Proizvajalec avtomobilov s sedežem v Rüsselsheimu svetu prvič predstavlja različici svoje admiralske ladje Opel Insignie Grand Sport in Sports Tourer, prvič pa se bo javnosti na salonu pokazal tudi ‘eXtremno’ trendovski in vsestranski Crossland X. Opel v Ženevi predstavlja tudi novo storitev osebnega pomočnika Opel OnStar in nov program Opel Exclusive, s katerim si bodo lahko lastniki Insignie omislili avtomobil, ki bo ekskluzivno prilagojen njihovemu okusu.

 

Povsem nova Opel Insignia je ekstremno privlačna: športna v slogu velikega kupeja, nova arhitektura zagotavlja brezkompromisno prostornost, vožnja je resnično zabavna, obenem pa je vzorno varna in udobna, kot se spodobi za pravo admiralsko ladjo. Insignia druge generacije osupne z izjemnimi zunanjimi linijami in prijetnim vzdušjem v notranjosti ter tehnološko naprednimi rešitvami, med katerimi najdemo vse od Oplovih IntelliLux LED® matričnih žarometov in dovršenega inteligentnega štirikolesnega pogona z nadzorom vektorjev navora do ultra-sodobnih sistemov za pomoč vozniku in projekcijskega zaslona. Aktivni pokrov motornega prostora zagotovi znatno večjo zaščito pešcev in dopolni vrsto funkcij za znatno izboljšanje varnosti. Opel slovi po prvorazredni povezljivosti, ki je seveda na voljo tudi v Insignii, navdušuje pa z integracijo pametnega telefona in novo možnostjo osebnega pomočnika Opel OnStar: OnStarov svetovalec – človek in ne naprava – lahko zdaj rezervira tudi hotelske sobe[1] ter poišče ustrezen parkirni prostor[2]. Novo Insignio odlikujejo izjemna okretnost, še prostornejša notranjost in izjemna vrednost glede na ceno, zato bo resna tekmica modelom prestižnih znamk.

 

Nova admiralska ladja bo kot prvi Oplov model na voljo z inteligentnim štirikolesnim pogonom z nadzorom vektorjev navora, osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in kamero z zaznavanjem v območju 360°. S kombinacijo učinkovitih novih motorjev s turbopolnilnikom, zmanjšanja mase za do 200 kilogramov (glede na različico) in nižjega položaja voznikovega sedeža zagotavljata Insignia Grand Sport in Sports Tourer izjemno neposreden občutek in najbolj dinamično vozno izkušnjo doslej.

 

Izstopite iz množice s programom Opel Exclusive

 

Poleg premierne predstavitve dveh novih različic Insignie in novih storitev OnStar bo Ženeva tudi prilika za uvedbo novega programa Opel Exclusive. S prilagoditvijo Insignie po svojem okusu bo uporabnikom resnično omogočil, da so nekaj posebnega. Program Opel Exclusive zagotavlja neomejeno paleto barv glede na kupčeve želje – ne glede na to, ali želijo, da je avto skladen z odtenkom njihove najljubše kravate ali odseva barvo oči najdražje osebe, bo ekipa Opel Exclusive poskrbela za uresničitev vseh želja.

 

Po izboru barve lahko uporabniki programa Opel Exclusive za resnično unikatnost izberejo še eno od treh vrst lakiranja, s katero se bodo predstavili občudovalcem. Trislojni lak vključuje inovativno razmerje pri mešanju. Nanos v treh slojih mu zagotavlja intenziven in uglajen videz. Kovinska barva odseva več vpadle svetlobe, zato pritegne z iskrivim sijem. Biserna barva očara s prefinjenim slojem kristalov v laku, ki poudarijo izjemen naravni biserni sijaj.

 

Opel Exclusive bo nudil tudi vrsto drugih možnosti za dodatno prilagoditev, vključno z usnjenimi oblazinjenji, posebnimi platišči in okrasnimi elementi, ki bodo rezervirani izključno za uporabnike programa Exclusive.

V sklopu programa Exclusive bo Opel raziskoval tudi nove digitalne možnosti, na primer uvedbo slik v ultra visoki ločljivosti 4K in tehnologije navidezne resničnosti v prodajne salone, kar bi strankam ob uživanju v izkušnji, ki bi jih povsem ‘posrkala vase’, omogočilo spoznati njihovo novo vozilo v novi razsežnosti.

 

Privlačni mestni terenec z najsodobnejšimi tehnologijami

 

Javnosti se bo v Ženevi prvič predstavil tudi novi Opel Crossland X. Prinaša najboljše iz različnih svetov: drzno oblikovanje, odlike športnih terencev in možnosti za kar najboljšo prilagoditev urbanemu mestnemu slogu. S prostornino 520 litrov ima vsestranski mestni terenec največji prtljažnik v svojem razredu – s petimi potniki ‘na krovu’ – in z dvignjenim sedežnim položajem zagotavlja odličen pregled. Voznik in sovoznik lahko uživata v udobju nagrajenih ergonomskih sedežev s certifikatom AGR (kampanja za zdrav hrbet), ki so v tem segmentu na voljo samo pri Oplu (v obeh modelih – Crossland X in Mokka X). Potniki v zadnjem delu vozila lahko vzdolžni položaj sedežev spremenijo v razponu do 150 milimetrov in si tako zagotovijo več prostora za kolena ali pa povečajo prtljažnik. Tako je Crossland X še bolj vsestranski.

 

Oplov novi mestni terenec z ultra-sodobnimi tehnologijami poskrbi, da so vožnje še bolj varne, preproste in prijetne. Za doplačilo so na voljo prilagodljivi prednji žarometi (AFL) s svetili LED za vse funkcije, projekcijski zaslon in panoramska vzvratna kamera, napredni parkirni pomočnik, opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, nadzor voznikove utrujenosti in nadzor mrtvih kotov, če naštejemo le nekaj možnosti. Opel OnStar in sodobni sistemi za informacije in razvedrilo IntelliLink, ki so združljivi s programoma Apple CarPlay in Android Auto, zagotavljajo izjemno digitalno povezljivost.

 

‘7 in 17’

 

Opel Insignia Grand Sport in Sports Tourer ter Opel Crossland X imajo ključno vlogo v Oplovi ofenzivi izdelkov ‘7 in 17’, s katero bo v letošnjem letu uvedel kar sedem novih modelov. Pridružili se jim bodo revolucionarna Ampera-e, ki je s potrjenim dosegom 520 kilometrov po voznem ciklu NEDC (‘Novi evropski vozni cikel’) svoje tekmece med električnimi avtomobili pustila daleč za seboj, pustolovska Insignia Country Tourer s štirikolesnim pogonom in še udobnejši in prilagodljivejši Opel Vivaro. Opel bo na trg poslal tudi model Grandland X. Crossland X se bo pridružil Mokki X v cvetočem segmentu CUV/SUV B, Grandland X pa bo nagovarjal kupce mestnih terencev v segmentu C.

 

[1] Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[2] Prek možnosti Parkopedia.

Podobne objave