Reflektorji so pripravljeni za novo generacijo Insignie

 

  • Slovenska premiera: nova Insignia Grand Sport
  • Posebna poslastica: Opel GT Concept
  • Osebni pomočnik: Opel OnStar
  • Oplov svet: široka paleta Oplovih osebnih in lahkih gospodarskih vozil – od ADAMA do Movana

 

Ljubljana. Opel bo na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije pokazal, kako vznemirljivi so njegovi novi modeli na čelu s svojo admiralsko ladjo INSIGNIO GRAND SPORT in sanjskim športnim avtomobilom prihodnosti GT CONCEPT. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi celotno paleto Oplovih modelov – od najmanjšega ADAMA do prostorne Zafire med osebnimi vozili, predstavljena pa bo tudi celotna paleta lahkih gospodarskih vozil. Podrobneje se bodo lahko seznanili z Oplovim edinstvenim osebnim pomočnikom ONSTAR, za ljubitelje športnih avtomobilskih užitkov pa bo na ogled dirkalnik ADAM R2.

 

Opel Insignia Grand Sport

 

Opel kot enega izmed najbolj pričakovanih modelov v letu 2017 na salonu predstavlja novo Insignio Grand Sport, ki temelji na povsem novi arhitekturi vozila. Z njo še vedno ostaja zvest svoji filozofiji: mobilnost in tehnologije, ki postavljajo nove trende, morajo biti dostopni širšemu krogu uporabnikov. Elegantna silhueta z vrhunsko aerodinamiko v slogu velikega kupeja, najbolj dovršen sistem štirikolesnega pogona v razredu, naslednja generacija IntelliLux LED® žarometov, sedeži s certifikatom AGR za dobro počutje in razširjene storitve Opel OnStar z osebnim svetovalcem. Medosna razdalja je glede na predhodnico podaljšana za 92 mm, kar omogoča veliko več prostora v notranjosti, to pa bodo najbolj cenili potniki na zadnjih sedežih. Obenem so lahko oblikovalci novi Insignii Grand Sport namenili športna sorazmerja: videti je daljša in nižja, ima vitko silhueto kupeja in drzno držo vozil višjega razreda. Dopolnjuje jo najboljša aerodinamika v tem razredu s količnikom CD samo 0,26. V notranjosti nova Insignia Grand Sport voznika navduši tudi z vitko armaturno ploščo, ki ga obdaja, in tri centimetre nižjim sedežnim položajem za aktivnejšo in neposrednejšo vozno izkušnjo. Insignia Grand Sport bo na voljo s pestro paleto turbo motorjev in menjalnikov, vključno z izjemno učinkovitim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom z optimiziranim trenjem, ki je v ponudbi prvič.

 

Opel GT Concept

 

Za ljubitelje Oplovega oblikovanja bo na ogled postavljena prava poslastica – sanjski GT Concept. GT Concept uvaja trend prihodnjega razvoja znamke in prikazuje oblikovalsko filozofijo Oplovih prihodnjih modelov: izrazito, izjemno čustveno in športno. S sredinsko nameščenim motorjem spredaj in zadnjim pogonom je Oplovo kiparsko oblikovalsko filozofijo ponesel na naslednjo raven. Je avantgarden in prvinski hkrati, saj nima kljuk na vratih niti zunanjih ogledal ali odvečnih okrasnih elementov. Dolg pokrov motornega prostora, kratki previsi in drzna rdeča značilna linija odražajo čisto dinamiko. Odsotnost pokrova prtljažnika, dvojna izpušna cev v sredini, oblikovanje krakov volana in seveda ime so povzeti po izvirnem GT-ju. A GT Concept ni preprosta kopija svojega slavnega prednika: obudil je inovativnost, drznost in vznemirljiv duh originalnega GT-ja, a brez trohice retro oblikovanja.

 

Oplov osebni pomočnik za povezave in storitve OnStar

 

Obiskovalci bodo pobliže spoznali vse funkcije revolucionarnega sistema pomoči vozniku OnStar: samodejni klic v primeru trčenja, pomoč v sili, pomoč v primeru kraje vozila, diagnostika vozila, prenos cilja potovanja in daljinsko upravljanje s pomočjo pametnega telefona. Sistem OnStar nas namreč preko gumba v vozilu poveže z osebnim svetovalcem, ki nam lahko pomaga pri zgoraj omenjenih funkcijah. V Oplovih vozilih s sistemom OnStar se tako počutimo predvsem bolj varno, hkrati pa nam njegove uporabniku prijazne funkcije olajšajo upravljanje z vozilom. Dostopen je vse dni v letu in v jeziku, ki ga izbere lastnik vozila.

 

 

Oplov svet – od ADAMA do  Movana

 

Poleg nove Insignie Grand Sport bodo na ogled postavljeni vsi Oplovi modeli, kot so mestni malček ADAM v športni S izvedbi, mladostna CORSA, zmagovalka in nosilka naslovov Evropski in Slovenski avto leta 2016 ASTRA (kombilimuzina in karavan Sports Tourer) ter pred kratkim predstavljena prenovljena pustolovska MOKKA X in razkošna družinska ZAFIRA. Od Oplovih lahkih gospodarskih vozil si bodo obiskovalci lahko ogledali vse modele, ki jih nudi v svoji prodajni paleti. Corsa Van je idealna rešitev za hitre dostave in ulice z gostim prometom, Combo zagotavlja prilagodljivo osnovo za profesionalno uporabo na najrazličnejših področjih, obenem pa je lahko tudi vsestransko vozilo za družine in prosti čas. Prilagodljiv in večnamenski Vivaro omogoča konfiguracije v skladu z vsemi zahtevami glede lahkih gospodarskih vozil. Tudi njegov veliki brat Movano je na voljo v najraznovrstnejši paleti različic karoserijskih izvedb na trgu lahkih gospodarskih vozil in izpolni zahteve praktično vseh specifičnih profilov strank.

 

Nenazadnje  bodo tudi navdušenci moto športa prišli na svoj račun, saj bo na ogled ADAM R2 našega uspešnega tekmovalca v pokalu ADAC OPEL RALLYE CUP Tima Novaka, ki ga je FIA uvrstila med 10 najobetavnejših dirkačev na svetu. Že v svoji prvi tekmovalni sezoni pokala se je uspel zavihtel na peto mesto skupne razvrstitve.

 

Milica Kopanja Šircelj
PR Manager, Slovenia
———————————————————————————————

Opel Southeast Europe, Branch Office Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenia

Tel: +386-1-520-95-32 I Mob: +386-41-612 050 I Fax: +386-1-520-95-42

 

media.opel.com I opel.si

Podobne objave