Oplova admiralska ladja s terensko privlačnostjo: nova Insignia Country Tourer

 

  • Za pustolovce: izjemna športna Insignia navdušuje s trpežnim terenskim videzom in številnimi odličnimi lastnostmi
  • Za vse terene: štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora, za 20 mm večji odmik od tal
  • Za športno vožnjo: ponudba zmogljivih pogonov jamči, da boste uživali v vsakem prevoženem kilometru
  • Za najzahtevnejše: izjemne tehnologije, nove storitve Opel OnStar
  • Za vsak okus: Opel Exclusive omogoča izbiro barv brez omejitev
  • Za avtomobilski salon IAA: svetovna premiera septembra letos v Frankfurtu, kmalu zatem že na voljo pri trgovcih

 

 

Rüsselsheim. Dva nova modela iz vrha Oplove ponudbe – Insignia Grand Sport in Insignia Sports Tourer – sta se pred kratkim v Ženevi predstavila svetu, a sanjska dvojica bo kmalu osvajala kupce kot zmagoviti trio. Tako kot v prejšnji generaciji bo Insignia na voljo tudi v pustolovski različici s štirikolesnim pogonom in terenskimi poudarki. Ime pove vse: nova Opel Insignia Country Tourer. Svetovna premiera bo na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA, 14.–24. september), že kmalu po tem pa bo na voljo pri trgovcih. Vsestranski model je idealna izbira za ljubitelje zimskih športov in podeželja ter za vse, ki cenijo izjemno individualen izraz.

 

Nova Opel Insignia Country Tourer navduši z enakimi odlikami kot njeni najbližji sorodnici Grand Sport in Sports Tourer – zaradi povsem nove arhitekture je prostorna in znatno lažja od predhodnice. Kot se spodobi za admiralsko ladjo, prinaša vrsto inovativnih tehnologij. Obenem očara s samosvojim podeželskim slogom: vsestranske črne zaščitne obloge ter srebrni zaščitni plošči spredaj in zadaj poskrbijo za trpežen terenski videz novinke. Kdor želi še bolj individualno vozilo, bo lahko s pomočjo programa Opel Exclusive izbiral v neomejeni barvni paleti.

 

Pripravljena na pustolovščine: vodilne tehnologije na področju pogonov in podvozja

 

Pestra ponudba pogonov – vključno z novim vrhunskim dizelskim motorjem – Opel Insignii Country Tourer zagotavlja izjemno zmogljivost. Poleg tega bo novinka na voljo tudi z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in revolucionarnim štirikolesnim pogonom. Za 20 milimetrov večji odmik od tal, inovativni štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora in novo zadnje vzmetenje s petimi členi vozniku omogočajo, da z veseljem pomaha v slovo asfaltu in z Insignio Country Tourer uživa v delovanju najbolj uglajenega sistema v tem razredu. Dve elektronsko nadzorovani večlamelni sklopki v sistemu štirikolesnega pogona Opel Insignie Country Tourer nadomeščata običajni diferencial zadnje osi in zagotavljata natančnejši prenos moči posameznemu zadnjemu kolesu, ne glede na to, ali je podlaga utrjena, mokra, poledenela ali zasnežena. Pri hitri vožnji skozi ostre ovinke sistem glede na položaj stopalke za plin in obračanje volana dodeli več navora zunanjemu zadnjemu kolesu, kar občutno zmanjša podkrmiljenje. Na ta način sistem v delčku sekunde in brez dodatnih voznikovih posegov stabilizira vozilo. Insignia je pri vožnji skozi ovinke natančnejša in se bolj spontano odziva na voznikove ukrepe. Rezultat je nevtralno vedenje vozila, ki ostane stabilno in ga je preprosteje krmiliti v vsaki situaciji.

 

Dodatno izpopolnjeno podvozje FlexRide je osnova za odlično, situaciji prilagojeno vožnjo. FlexRide neodvisno ali glede na način ‘Standard’, ‘Sport’ ali ‘Tour’, ki ga je izbral voznik, nadzira in prilagaja blažilnike, krmiljenje, odziv dušilne lopute in točke prestavljanja (pri samodejnem menjalniku). Srce in duša prilagodljivega podvozja je nova osrednja programska oprema ‘Drive Mode Control’, ki nenehno analizira informacije senzorjev in nastavitev ter prepoznava posameznikov vozni slog.

 

“Country Tourer je idealna izbira za vse, ki želijo ultra-sodobno povezljivost in sisteme za pomoč vozniku ter prostorno notranjost nove Insignie združiti z individualnim oblikovanjem in spogledovanjem s terensko vožnjo. Karavan s pustolovskim videzom je namenjen vsem športnikom med občudovalci Insignie, ki imajo radi trpežno robate poteze,” pravi Peter Christian Küspert, Oplov podpredsednik za prodajo in poprodajo.

 

Robustna zunanjost, prostorna notranjost: Insignia za ljubitelje podeželja

 

Že nova Insignia Sports Tourer je navdušila z izjemnimi potezami: s športnimi in obenem osupljivo elegantnimi linijami predstavlja naslednjo raven Oplove oblikovalske filozofije. Povsem nova lahka arhitektura sodi med najpomembnejše dejavnike, ki omogočajo živahno in okretno zmogljivost. Insignia Country Tourer ohrani te odlike ter jih dopolni s trpežno in individualno očarljivostjo, zato upravičeno sodi v sam vrh različic Oplove admiralske ladje, oblikovalci in inženirji pa so ji kot samosvoji in prepoznavni Insignii že od začetka razvoja namenili posebno pozornost.

 

Prednji del nove Insignie Country Tourer je še bolj odločen kot pri Insignii Sports Tourer. Izrazita velika maska in vitki žarometi Insignio Country Tourer optično razširijo, srebrna zaščita podvozja ‘prizemlji’ avto in poudari njegovo trdno držo. Črne zaščitne obloge prednjega dela, blatnikov in spodnjega dela karoserije poskrbijo za trpežen videz. Ne le prednji, tudi zadnji del navduši s potezami, ki odražajo pustolovski duh, na primer s srebrno zaščito podvozja in okrovom dvojne izpušne cevi za vtis nižjega in širšega vozila.

 

“Želeli smo, da bi bila naša nova Insignia Country Tourer robustna v vseh pogledih, hkrati pa mora odražati značilno Oplovo eleganco kiparske umetnost z nemško natančnostjo,” je povedal šef Oplovega oblikovanja Mark Adams. “Držo prave admiralske ladje in dovršen športni profil dopolnjujejo trpežni terenski elementi.”

 

Vsi, ki želijo imeti resnično edinstveno Insignio, bodo imeli kmalu na voljo nešteto možnosti – Opel bo z Insignio Country Tourer uvedel tudi program Opel Exclusive. Poleg ‘običajnih’ barv bodo lahko kupci izbirali še med 15 dodatnimi barvami, ekskluzivnimi za Exclusive. To pa še ni vse. Strokovnjaki Oplovega programa Exclusive se bodo potrudili in ‘ujeli’ barvo predloženega vzorca ali slike. Poleg tega bodo lahko za popoln osebni pečat v programu Exclusive kupci izbirali tudi med dodatnimi platišči in usnjenimi oblazinjenji notranjosti.

 

V skladu z značajem trpežnega vsestranskega vozila je nova Insignia Country Tourer predvsem ekstremno praktična. Da bi bilo natovarjanje kar se da preprosto, je možno prtljažnik odpreti z zamahom z nogo, ne da bi se dotaknili vozila. V povezavi s sistemom za vstop brez ključa zadošča za odpiranje prtljažnih vrat preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem (projekcija silhuete vozila na tleh kaže ustrezno območje). Naslednji zamah poskrbi za zapiranje prtljažnih vrat. Za povečanje prtljažnika na 1665 litrov, 130 več kot pri predhodnici, in še prilagodljivejše konfiguracije pri natovarjanju je nova Insignia Country Tourer za doplačilo na voljo s preklopnimi zadnjimi sedeži, deljenimi v razmerju 40:20:40. Zadnjo sedežno klop je možno preklopiti navzdol s preprostim pritiskom na gumb v prtljažniku. Standardni strešni nosilci ne poudarijo le pustolovskega videza, temveč povečajo vsestransko uporabnost nove Insignie Country Tourer, saj lahko robustni karavan na strehi prepelje predmete s težo do 100 kilogramov.

 

Za 92 mm podaljšana medosna razdalja omogoča več prostora v notranjosti, še posebej za potnike na zadnjih sedežih. Za prijetno počutje poskrbijo na voznika osredotočen kokpit, vrhunska ergonomska prednja sedeža s certifikatom AGR (akcija za zdrav hrbet) in ogrevanje zunanjih zadnjih sedežev. Ogrevano vetrobransko steklo in ogrevanje volana zagotavljata dobro vidljivost in prijetno ogrete dlani v ledeno mrzlih dneh.

 

Izjemna vgrajena tehnologija: varnost, udobje in vrhunska povezljivost

 

Tako kot najbližji sorodnici Insignia Grand Sport in Sports Tourer je tudi Insignia Country Tourer na voljo s številnimi ultra-sodobnimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi za novo raven varnosti in udobja. Ena najsvetlejših točk v vseh pomenih besede je že druga generacija Oplovih inovativnih in nagrajenih prilagodljivih IntelliLux LED® matričnih žarometov. V vsakega od izjemno vitkih LED® matričnih žarometov je vgrajenih 16 LED segmentov, na voljo pa sta tudi inovativna funkcija za aktivno osvetlitev ovinka in poseben LED reflektor z dosegom do 400 metrov. Med dodatnimi sistemi za pomoč vozniku so tudi projekcijski zaslon, sistem kamer z vidnim poljem 360°, prilagodljivi regulator hitrosti (ACC) s samodejnim zaviranjem v sili, pomoč pri ohranjanju voznega pasu s samodejnim popravkom smeri in opozarjanje na prečni promet za vozilom.

 

Odlično razvedrilo in izjemno povezljivost nudijo najnovejši sistemi IntelliLink, združljivi z vmesnikom Apple CarPlay. Ko je pameten telefon povezan s sistemom za informacije in razvedrilo v vozilu, se lahko tudi brezžično polni. Seveda je ‘na krovu’ tudi revolucionarni sistem za povezave in storitve Opel OnStar, ki nudi široko paleto storitev od samodejnega klica pri trčenju do pomoči v primeru kraje vozila. Novost med storitvami OnStar sta rezervacija hotelske sobe[1] in iskanje ustreznega parkirnega prostora[2]. V obeh primerih storitev zagotovi svetovalec sistema OnStar, ki rezervira izbrano namestitev in/ali poišče primerno parkirišče.

[1] Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[2] Prek možnosti Parkopedia.

Podobne objave