Renault se je uspešno predstavil na Avtomobilskem salonu Slovenije 2017

Renault je bil med 27.3. in 2.4. s strani obiskovalcev med najbolj obleganimi znamkami na Avtomobilskem salonu Slovenije.

_DSC9018

»Skupina Renault je sprejela odločitev, da se na letošnjem avtomobilskem salonu ne samo predstavi s celotno prenovljeno modelno paleto, temveč obiskovalcem – potencialnim kupcem – tudi ponudi možnost nakupa avtomobila na samem salonu«, posebej poudarja direktor prodaje za Slovenijo Marjan Murn: »Za nas je avtomobilski salon priložnost, da se obiskovalcem še posebej približamo, jim predstavimo vse prednosti našega prodajnega asortimana, istočasno pa jim omogočimo, da se z našimi visoko usposobljenimi komercialnimi svetovalci na samem salonu pogovorijo in tudi dogovorijo za nakup novega vozila«.

Renault je imel med vsemi avtomobilskimi znamkami na salonu največji razstavni prostor z 21 avtomobili. Na skoraj 1.000 m2 se je predstavljal kot znamka z najmlajšo paleto vozil v Evropi, od slovenskega Twinga do vrhunskega potovalnika z legendarnim imenom Espace. Soj žarometov je še posebej močno osvetljeval dve slovenski premieri. Prva je novi Renault Captur, najbolj priljubljeni mali cestni crossover, ki navzven polepšan, navznoter pa še izboljšan prihaja na slovenski trg poleti. Na sejmu se je predstavljal s prestižno opremo Initiale Paris, ki je prvič na voljo v tem segmentu vozil. Druga, še pomembnejša novost pa je novi Renault Koleos. S tem povsem novim vozilom Renault vstopa v višji razred cestnih terencev, sejemski avto pa je prvi v državi, saj se bodo naročila za ta crossover odprla poleti. Ljubiteljem adrenalina  je pogled zastal na ekskluzivnem dirkalniku R.S 01, ki se slovenskega asfalta do tega salona še nikoli ni dotaknil. Ta radikalni izraz Renaultovih športnih genov s 410 kW oziroma 550 »konjskimi močmi« ima zgolj 1.120 kilogramov, na ravnini dirkališč pa preseže hitrost 300 km/h! Razvit je bil posebej za ekskluzivni pokal Renault Sport Trophy, iz katerega pot najboljše vodi naprej v prestižni svet formule. Podoben navdih je inženirje vodil tudi pri oblikovanju »legalnih« športnih vozil, primernih za vsakdanje ceste. V Ljubljani se je ob Cliu RS in Meganovi družini GT ponosno predstavljal tudi slovenski nabriti malček – Twingo GT. Z neslišno močjo pa se je prvič v Sloveniji predstavljal električni ZOE z novo baterijo Z.E. 40, s katero zmore v realnem življenju po slovenskih cestah prevoziti do 300 kilometrov. Na Gospodarsko razstavišče je prišel tudi v verziji Bose, ki je prvič na voljo v tem segmentu Renaultovih vozil.

V hali D je Renault prek 7 razstavljenih modelov predstavil tudi celovito ponudbo lahkih gospodarskih vozil Renault in storitev Pro+, posebej razvitih za specifične potrebe podjetij in obrtnikov.

Direktor prodaje Marjan Murn je v nedeljo zvečer, ko je avtomobilski salon zaprl svoja vrata, svoje prve vtise povzel takole: »Utrip na naših razstavnih prostorih je bil vsak dan od prve minute po odprtju salona pa do konca vsak dan zelo dober. Naši predstavniki so imeli ves čas obilico dela pri svetovanju obiskovalcem, zato obisk naših razstavnih prostorov lahko ocenimo kot dober. Verjamem, da smo z visokim nivojem razstavnih prostorov in zanimanjem obiskovalcev dokazali, da je Slovenija «žejna» take prireditve«.

Podobne objave