Novi SUV: športen in pustolovski Opel Grandland X

 

 

  • Povsem v trendu: novi dinamični kompaktni SUV za cvetoči trg športnih terencev
  • Povsem šik: eleganten Opel s športnimi potezami in izrazitimi proporci
  • Povsem prostoren: obilica prostora za pustolovske potnike in njihovo opremo
  • Povsem pod nadzorom: nadzor oprijema za vrhunsko vožnjo po vseh podlagah
  • Povsem pozoren: samodejno zaviranje v sili, zaznavanje pešcev, nadzor utrujenosti
  • Povsem razsvetljen: sistem prilagodljivih žarometov AFL s svetili LED za vse funkcije
  • Povsem družinski: po Mokki X in Crosslandu X še tretji član družine Opel X

 

 

Rüsselsheim. Ko športen značaj sreča pustolovsko dušo, nastane avtomobil s sodobnimi, dinamičnimi potezami, privlačnim terenskim videzom in visokim sedežnim položajem, ki zagotavlja za športne terence značilno odlično vsestransko vidljivost. Z vsem naštetim se lahko pohvali novi Opel Grandland X – z vrsto najsodobnejših tehnologij in obilo prostora za do pet dogodivščin željnih potnikov z vso potrebno prtljago in športno opremo. Te odlike uvrščajo Oplovega novinca med najpomembnejše tekmece v cvetočem segmentu športnih terencev. Samo v kompaktnem razredu se je delež SUV-jev povečal s sedmih odstotkov leta 2010 na današnjih skoraj 20 odstotkov. Izrazite zunanje mere z napetimi mišicami in kratkimi previsi poskrbijo za poudarek športnega videza 4,48 metra dolgega Grandlanda X. Za doplačilo je na voljo tudi lakiranje v dveh barvah, ki kompaktnemu športnemu terencu zagotovi samosvoj slog. Novi Opel Grandland X se bo svetu prvič predstavil na letošnjem Mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (14.–24. september 2017).

 

Idealno opremljen in dobro umeščen se bo novi Grandland X jeseni kot tretji član pridružil Oplovi družini X. Oba bližnja sorodnika, Opel Crossland X in prodajno izjemno uspešna Opel Mokka X, sta krajša za približno 20 centimetrov. Hkrati Grandland X širi obsežno Oplovo ponudbo v priljubljenem segmentu kompaktnih modelov od Astre do Zafire.

 

Zbirka ultra-sodobnih asistenčnih sistemov in funkcij za udobje uvršča Grandlanda X v prvi razred: prilagodljivi regulator hitrosti, zaznavanje pešcev s samodejnim zaviranjem v sili, nadzor voznikove zbranosti, napredni parkirni pomočnik in kamera z zajemom v območju 360° so le nekatere od značilnosti. Ergonomski sedeži s certifikatom AGR (akcija za zdrav hrbet), ogrevan volanski obroč, ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev ter pomik prtljažnih vrat s preprostim zamahom z nogo zagotavljajo vrhunsko udobje. Kot je značilno za Oplove modele, čaka voznika in sopotnike v Grandlandu X vrhunska povezljivost z najnovejšo generacijo sistemov IntelliLink ter osebnim pomočnikom Opel OnStar, ki zdaj vključuje tudi nove storitve, kot sta rezervacija hotelske sobe[1] in iskanje parkirnega prostora[2]. Za polnjenje pametnih telefonov je na voljo brezžično induktivno polnjenje. Opel ponovno potrjuje svojo vodilno vlogo na področju tehnologij za osvetlitev, saj Grandland X s prilagodljivimi žarometi AFL LED poskrbi za prijetne in varne nočne vožnje. Funkcije, kot so osvetlitev odcepa, nadzor dolgih luči in samodejno nastavljanje višine svetlobnega snopa, jamčijo za optimalno osvetlitev ceste in zagotavljajo, da vožnja ostane zabavna tudi takrat, ko se zmrači.

 

Grandland X na prvo mesto postavlja varno in zabavno vožnjo v vseh letnih časih in na vseh podlagah. Za to ima zasluge tudi elektronski nadzor oprijema (Grip Control) – na voljo za doplačilo –, ki s pnevmatikami M&S zagotovi vrhunski oprijem in prenos moči na podlago v najrazličnejših voznih razmerah. Voznik lahko izbira med petimi voznimi načini. Sistem nato prilagodi porazdelitev navora prednjim kolesom, omogoči prosto vrtenje koles, če je to potrebno, s samodejnim menjalnikom pa prilagodi tudi točke prestavljanja in odziv stopalke za plin. Tako poskrbi za najboljši oprijem in stabilno vodenje, ne glede na to, ali Grandland X vozi po snegu, blatu, pesku ali mokrih podlagah.

 

Izrazito oblikovanje s prefinjenimi podrobnostmi: SUV je lahko izjemno eleganten

 

Z dolžino 4477 milimetrov, širino 1844 milimetrov in višino 1636 milimetrov je novi Opel Grandland X privlačen in robusten SUV iz vseh zornih kotov, odlikuje pa ga športna drža. Drzno masko nad prednjo zaščito podvozja ponosno krasi Oplov blisk. Kromirani krilci objemata simbol znamke in tečeta navzven proti vitkim žarometom LED z obliko dvojnega krila, optično razširita prednji del in poudarita zmogljivo, trdno držo Grandlanda X. Pokrov motornega prostora ima značilen Oplov pregib – izraz Oplovega oblikovanja, ki združuje ‘kiparsko umetnost in nemško natančnost’.

 

Pogled s strani razkrije privlačno kombinacijo očarljivosti trpežnega terenca in elegantnih potez. Mišičasto izraziti blatniki in zaščitne obloge na spodnjem delu karoserije zagotavljajo Grandlandu X terenski videz. Za kontrast čiste linije in prefinjeno ‘rezilo’ na spodnjem delu vrat novega Grandlanda X nezmotljivo uvrščajo v Oplovo družino. Za doplačilo je na voljo izvedba v dveh barvah, ki s kontrastno črno streho poskrbi za dodaten osebni pečat. Za poseben poudarek tekočega prehoda strehe v karoserijo poskrbi ‘prelomni’ stebriček C, ki obenem ustvari dinamično povezavo z zadnjim delom vozila. Pogled na Grandlanda X z zadnje strani do zadnje podrobnosti razkrije bistvo oblikovanja športnega terenca: široka drža, srebrna zaščita podvozja z integriranima izpušnima cevema na levi in desni, zaščitna obloga in vitke zadnje luči LED poudarijo športno mišičast značaj novinca.

 

Enake odlike odraža tudi notranjost Grandlanda X: armaturna plošča in sredinska konzola z zaslonom na dotik sta pregledno oblikovani in vodoravno usmerjeni proti vozniku. Srednji del konzole s tremi vodoravnimi vrsticami stikal omogoča hitro in intuitivno upravljanje sistema za informacije in razvedrilo, klimatske naprave in funkcij podvozja. Površine v notranjosti ob dotiku zagotavljajo prvorazreden občutek ter voznika in potnike na vseh sedežih razvajajo z dobrim počutjem in udobjem. Obenem za športne terence značilen višji sedežni položaj poskrbi za odlično vidljivost ter olajša vstopanje in izstopanje. Dolga medosna razdalja – 2675 milimetrov – zagotavlja udobno namestitev za do pet potnikov. Tudi v prtljažniku s prostornino od 514 do največ 1652 litrov je dovolj prostora za prtljago in športno opremo, zato se Opel Grandland X brez težav pomeri tudi z najprostornejšimi karavani v kompaktnem segmentu.

 

[1] Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[2] Prek možnosti Parkopedia.

 

Milica Kopanja Šircelj
PR Manager, Slovenia
———————————————————————————————

Opel Southeast Europe, Branch Office Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenia

Tel: +386-1-520-95-32 I Mob: +386-41-612 050 I Fax: +386-1-520-95-42

 

media.opel.com I opel.si

Podobne objave