Naš novi SUV je ŠKODA KAROQ

Njegovo ime izhaja iz jezika avtohtonega plemena, ki živi na otoku Kodiak ob južni obali Aljaske. Karoq bo javnosti prvič predstavljen 18. maja v Stockholmu.

“Karoq je popolnoma na novo oblikovan SUV, ki predstavlja nov mejnik za našo znamko in ta segment. To je naslednji logičen korak naprej,” je prepričan prvi mož Škode, Bernhard Maier.

Ime za vozilo – kot že ime Kodiaq – izhaja iz jezika avtohtonih prebivalcev daljnega otoka Kodiak. Njihova beseda za avtomobil je KAA’RAQ, beseda RUQ pa pomeni “puščica”. Ta je osrednji element Škodinega logotipa in predstavlja dinamičnost te znamke. Ime novega športnega terenca, Karoq, je nastalo kot kombinacija obeh besed.

Kot pravi predstavnik znamke ponuja tudi novi Karoq izjemno prostornost v potniški kabini in v prtljažnem prostoru, hkrati s tem pa tudi nove asistenčne sisteme, žaromete v polni LED tehnologiji,  in – prvič v zgodovini znamke ŠKODA – tudi povsem digitalizirano instrumentno ploščo. Na voljo je pet motorjev z razponom moči od 85 (115 KM) do 140 kW (190 KM), štirje so novi. Elementi, kot so na primer sistem zadnjih sedežev VarioFlex in namišljeni pedal za odpiranje prtljažnih vrat, pa so dodatne Simply Clever v tem novem kompaktnem SUV modelu.

Podobne objave