Opel v Zaragozi začenja s proizvodnjo Crosslanda X

 

  • Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann je s proizvodne linije zapeljal prvega Crosslanda X
  • Crossland X predstavlja naslednji pomemben korak Oplove ofenzive modelov
  • Prvi opazen rezultat sodelovanja z družbo PSA, ki se je začelo leta 2012
  • Leta 2019 bodo v Zaragozi začeli izdelovati Corso naslednje generacije z arhitekturo PSA

 

 

Zaragoza. Opel je pretekli teden s krajšo slovesnostjo v svojem obratu v Zaragozi v Španiji uradno začel proizvajati novega Crosslanda X. Dr. Karl-Thomas Neumann, predsednik upravnega odbora skupine Opel, je s proizvodne linije zapeljal prvega novega Opla Crosslanda X, bel model s črno streho. “Danes je izjemen dan za Opel in tovarno v Zaragozi. Crossland X je pomemben del naše ofenzive modelov, saj na cvetoč trg SUV-jev in CUV-jev pošiljamo še en vznemirljiv avtomobil, ki bo utrdil našo strategijo rasti,” pravi dr. Neumann.

 

Dr. Neumann je pohvalil predanost in učinkovitost vseh zaposlenih v tovarni v Zaragozi, ki so ponovno zagotovili izjemen začetek proizvodnje, ter dodal: “Prepričan sem, da bo Crossland X zelo uspešen. Ima prave gene, s katerimi bo šel po stopinjah naše Mokke X, ki je začela resnično uspešno zgodbo v segmentu manjših kompaktnih športnih terencev. Dejstvo, da oba modela izdelujejo tukaj v Zaragozi, dokazuje pomen tega obrata za našo ofenzivo modelov.”

 

Crossland X je prvi viden rezultat sodelovanja s PSA, ki se je začelo leta 2012. Ta model in novi Grandland X, ki so ga prav tako razvili skupaj, kažeta, kako vrhunska vozila nastanejo s sodelovanjem med Oplom in družbo PSA.

 

V prihodnosti bosta podjetji sodelovali tudi pri razvoju naslednje generacije Corse, ki bo temeljila na arhitekturi PSA. Kot je bilo napovedano že leta 2016, bo nova Corsa s proizvodne linije v Zaragozi pripeljala do konca leta 2019.

 

Crossland X praktičnost in prostorno notranjost združuje s privlačnim videzom športnega terenca. Obenem nudi izjemne inovacije za varnejše in udobnejše vsakodnevne vožnje ter preprostejšo uporabo. Mednje sodijo tudi povsem LED žarometi z dodatnimi funkcijami, kot so osvetlitev odcepov, pomoč pri upravljanju dolgih luči in samodejno nastavljanje višine svetlobnega snopa, projekcijski zaslon, vzvratna kamera s panoramskim (180-stopinjskim) zajemom, napredni parkirni pomočnik, opozarjanje na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili[1], nadzor voznikove zbranosti[2], pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov s hitrostnimi omejitvami in nadzor mrtvih kotov. Kot smo pri Oplu že navajeni, novi Crossland X prepriča z izjemno povezljivostjo, ki jo zagotavljajo Opel OnStar in sodobni sistemi za informacije in razvedrilo, združljivi z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto ter do 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik.

 

Crossland X predstavlja naslednji pomemben korak največje ofenzive izdelkov v zgodovini podjetja Opel/Vauxhall. Od leta 2016 do konca 2020 bo Opel uvedel 29 novih modelov, od tega kar sedem leta 2017.

 

Opel je že tri desetletja prisoten v Španiji in je največji zasebni delodajalec v avtonomni pokrajini Aragoniji. Tovarna v Zaragozi je največji Oplov proizvodni obrat v Evropi, v njem pa izdelujejo tri modele (Corsa, Mokka X in Crossland X). Doslej so v tej tovarni izdelali že več kot 12 milijonov avtomobilov. Opel je v prvem četrtletju letos prevzel vodilno mesto na španskem trgu osebnih vozil. Z več kot 25.000 registracijami novih vozil v prvih treh mesecih leta 2017 je znamka v Španiji dosegla tržni delež 8,2 odstotka.

 

Milica Kopanja Šircelj
PR Manager, Slovenia
———————————————————————————————

Opel Southeast Europe, Branch Office Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenia

Tel: +386-1-520-95-32 I Mob: +386-41-612 050 I Fax: +386-1-520-95-42

 

[1] Deluje samodejno pri hitrostih med 5 km/h in 85 km/h. Od 5 do 30 km/h deluje upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja s stopnjo 0,9 g. Pri hitrosti od 30 do 85 km/h lahko sistem s samodejnim zaviranjem hitrost zmanjša za največ 22 km/h. Za večje zmanjšanje hitrosti mora zavirati voznik.

[2] Opozarjanje na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili ter nadzor voznikove zbranosti bosta na voljo od poletja naprej.

Podobne objave