Novi BMW serije 1.

Nezgrešljivo športen, s kakovostnejšim občutkom in močnejšo navzočnostjo.

  • Nova izdaja najbolj športnega vozila v premijskem kompaktnem segmentu prihaja na trg s 3 in 5 vrati v mesecu juliju 2017. Z novim modelom piše BMW naslednje poglavje zgodbe o uspehu BMW serije 1: med letoma 2011 in 2017 je bilo prodanih okoli milijon vozil serije 1. Jasna osredotočenost na Evropo, ki predstavlja več kot 70 % prodaje. Največji trgi so Nemčija, Velika Britanija in Kitajska.
  • Nove posebne izdaje Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow in BMW M140i Edition Shadow poudarjajo športen in eleganten značaj vozila s črno ledvičko, črnimi vložki na LED žarometih in zatemnjenimi LED zadnjimi lučmi.
  • Dve novi barvi zunanjosti, to sta Sunset Orange in Seaside Blue, dajeta vozilu BMW serije 1 še močnejšo navzočnost. Pet novih različic aluminijastih platišč (17 in 18-palčna) daje zunanjosti dodaten blišč.
  • Popolnoma prenovljena instrumentna plošča s še večjo usmerjenostjo k vozniku zagotavlja bolj velikodušen občutek prostora. Ekskluzivni materiali in nove različice usnjenega oblazinjenja dajejo notranjosti dodatno eleganco.
  • Inovativen koncept upravljanja s sistemom iDrive najnovejše generacije. Dodaten navigacijski sistem Professional z 8,8-palčnim zaslonom na dotik, glasovnim upravljanjem in upravljalnikom iDrive s površino, občutljivo na dotik.
  • Bogata ponudba močnih in učinkovitih motorjev vključuje tri, štiri in šestvaljne bencinske motorje ter najmodernejše tri in štirivaljne dizelske različice. Največja moč sega od 80 kW/109 KM v BMW 116i, do 250 kW/340 KM v BMW M140i (kombinirana poraba goriva: 7,8 – 3,4 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 179-89 g/km)*.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva, specifični vrednosti emisij CO2 in porabi električne energije novih osebnih vozil lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije. Priročnik CO2 (smernice CO2) (PDF ‒ 2,0 MB).

 

*Vrednosti porabe goriva v skladu s preizkusnim ciklom EU se lahko spreminjajo glede na velikost izbranih pnevmatik.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi tremi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

Podobne objave