Novi BMW serije 2 Coupé. Novi BMW serije 2 Cabrio.

Bolj izrazita oblika, LED žarometi in prenovljena notranjost ponesejo športno eleganco in kakovosten občutek na povsem novo raven.

BMW serije 2 Coupé in BMW serije 2 Cabrio zvišujeta standarde v premijskem kompaktnem segmentu v smislu dinamike, estetske privlačnosti in čustvenega naboja. Nova modela, ki prihajata na trg v mesecu juliju 2017, obljubljata, da bosta tudi v prihodnje gradila na tem uspešnem konceptu. Predstavljata se z bolj izrazitim oblikovanjem sprednjega dela, standardnimi LED žarometi, prenovljeno notranjostjo in novimi storitvami s področja povezljivosti. Poleg tega nudita neprekosljivo športno zmogljivost in prednosti zadnjega pogona (edinstven v segmentu), ki deluje v tandemu z učinkovitimi sistemi prenosa moči. Do tega trenutka je bilo prodanih več kot 140.000 vozil, ki se proizvajajo v Leipzigu. Največji trgi so ZDA, Velika Britanija in Nemčija.

Novi oblikovni elementi in nove LED luči prispevajo nadaljnjo izboljšavo v navzočnosti in eleganci vozila.

[EMBED: P90257850]

Z novo generacijo dobita vozili BMW serije 2 Coupé in BMW serije 2 Cabrio bolj privlačen videz sprednjega dela. Oba modela sta odslej opremljena s standardnimi dvojnimi LED žarometi. Glavna žarometa se lahko dodatno naročita tudi s popolnoma prilagodljivo LED funkcijo, kjer grafika luči privlačnega videza okrepi dinamičen in tehničen vtis, ki ga odraža sprednji del vozila. Znan videz dvojnih okroglih žarometov ima šesterokotno interpretacijo, kar daje vozilu še bolj precizen in moderen izgled. Večja ledvička nudi sprednjemu delu novih modelov širši videz in mu omogoča, da odraža še bolj športen vtis. Zunanji vstopni odprtini za zrak tridelne enote spredaj sta sedaj večji, kar poudarja močno držo vozila na cesti. Tudi zadek izoblikuje mišičasto postavo, kjer se enodelni enoti zadnjih luči (standardne LED luči) v značilni obliki črke L, raztegneta globoko v bok vozila.

Nadaljnje izboljšave za notranjost in sestanke.

Notranjost novih modelov BMW serije 2 obsega prenovljeno obliko instrumentne plošče, ki še močneje poudarja usmerjenost k vozniku in bistveno izboljša kakovosten občutek v kokpitu. Notranjost je postala prostornejša, bolj umirjena in preglednejša. Elegantno notranjost poudarja množica podrobnosti, kot so kontrastni šivi, površine v črni barvi visok sijaj za sredinsko konzolo in kromirani elementi za nadzorne plošče na vratih. Nove različice oblazinjenj iz blaga ali usnja, notranje okrasne obloge v aluminiju ali iz plemenite vrste lesa in površine v črni barvi visok sijaj s kromiranimi poudarki omogočajo še več možnosti za individualizacijo.

 

Razen standardne izvedbe opreme, sta Coupé in kabriolet na voljo tudi v različicah Luxury Line, Sport Line in M Sport, medtem ko ponudba vključuje tudi visokozmogljiva predstavnika BMW M Performance, to sta BMW M240i in M240i xDrive. Izbira zunanjih barvnih odtenkov je bogatejša za nove možnosti lakiranj Mediterranean Blue, Seaside Blue in Sunset Orange. Pestrejša pa je tudi izbira lahkih aluminijastih platišč – 17 oblik z velikostjo 16, 17 in 18 palcev.

Z dolžino 4.432 mm združujeta vozili BMW serije 2 Coupé in BMW serije 2 Cabrio svoje športne sposobnosti v kompakten paket. Štirisedežnik kombinira svoj dinamičen talent z visoko stopnjo vsakodnevne praktičnosti. Kupe ima na voljo 390-litrski prtljažnik, medtem ko nudi zložljiva platnena streha kabrioleta, ki se upravlja električno, odlično zvočno udobje, ko je zaprta, zahvaljujoč dodatni izolaciji. Hkrati se lahko odpira tudi med vožnjo pri največji hitrosti do 50 km/h.

Koncept upravljanja in povezljivost.

8,8-palčni nadzorni prikazovalnik visoke ločljivosti v novih vozilih BMW serije 2 Coupé in BMW serije 2 Cabrio je sedaj na voljo z zaslonom na dotik, če je naročen dodaten navigacijski sistem Professional. S tem ima voznik na voljo novo možnost upravljanja različnih funkcij, poleg operacijskega sistema iDrive nove generacije (standardna oprema), upravljalnika iDrive Touch in inteligentnega sistema glasovnega upravljanja.

Modeli nove generacije so na voljo z možnostjo napajanja združljivih pametnih telefonov s pomočjo induktivnega polnilnega predala, medtem ko se lahko do CarPlay** dostopa prek navigacijskega sistema BMW. Dostopna točka WiFi** v vozilu omogoča mobilno internetno povezavo visoke hitrosti do desetim napravam. Standardna kartica SIM, ki je integrirana v vozilu, nudi optimalno povezljivost in dostop do storitev BMW prek BMW ConnectedDrive**, kjer ni potreben povezan pametni telefon. Mednje sodijo RTTI s predogledom nevarnosti**, On-Street Parking Information** in dostop do vozila prek Remote Services**. Obsežen koncept BMW Connected brezhibno vključi BMW serije 2 v digitalno življenje uporabnika. BMW je prav tako prvi avtomobilski proizvajalec, ki nudi uporabnikom računa Microsoft Office 365 varno strežniško povezavo za izmenjavo in urejanje elektronske pošte, koledarskih vnosov in kontaktnih podatkov – zahvaljujoč funkciji Microsoft Exchange, vgrajeni v vozilu.

Seznam asistenčnih sistemov, ki jih lahko izberejo uporabniki, vključuje aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go. Oprema Driving Assistant, ki je na voljo v ponudbi dodatne opreme, vključuje opozorilo za zapustitev voznega pasu in opozorilo pred naletom s funkcijo zaviranja v mestu ki samodejno aktivira zavore pri hitrostih do 60 km/h, v odziv na neizogibno trčenje z drugim vozilom, motornim kolesom ali pešcem.

Dinamična odličnost sreča izjemno učinkovitost.

Za vozili BMW serije 2 Coupé in BMW serije 2 Cabrio je na voljo obsežna ponudba tri, štiri in šestvaljnih motorjev, ki proizvedejo največjo moč od 100 kW/136 KM do 250 kW/340 KM (kombinirana poraba goriva: 8,3 – 3,8 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 189 – 101 g/km)*. Vsi bencinski in dizelski motorji izvirajo iz najnovejše družine motorjev BMW EfficientDynamics in vključujejo tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Poleg osnovnega koncepta, ki je načeloma bolj učinkovit, imajo vsi dizelski motorji vgrajeno novo tehnologijo turbopolnilnika in izpopolnjene sisteme vbrizgavanja goriva preko skupnega voda. Za BMW serije 2 Coupé je na voljo devet različnih možnosti pogona, za BMW serije 2 Cabrio pa osem. Različne modelske različice usmerjajo svojo moč bodisi prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika ali 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika Steptronic. Učinkovit avtomatski menjalnik je standardno na voljo v modelih 220i, 230i, 225d in M240i xDrive Coupé in 225d ter M240i xDrive Cabrio. Različici 225d in M240i xDrive obeh karoserijskih izvedenk, to sta Coupé in Cabrio, sta standardno kombinirani z 8-stopenjskim športnim avtomatskim menjalnikom Steptronic, ki nudi funkcijo ročnega menjavanja prestav prek prestavnih vzvodov na volanu.

BMW M240i in M240i xDrive sta predstavnika M Performance v ponudbi kupejev in kabrioletov. Njun 3,0-litrski vrstni motor z neposrednim vbrizgavanjem bencina in tehnologijo M Performance TwinPower Turbo razvije največjo moč 250 kW/340 KM, ki katapultira BMW M240i xDrive Coupé, na primer, od 0 do 100 km/h v 4,4 sekunde (kombinirana poraba goriva: 7,4 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 169 g/km)*.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive.

Različici M240i in 220d vozila BMW serije 2 Coupé se lahko naročita bodisi z zadnjim pogonom ali inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Kupci BMW serije 2 Cabrio pa lahko xDrive kombinirajo le z M240i. Koncept xDrive zagotavlja optimalen prenos moči, izboljša varno vožnjo in zmanjša možnost podkrmiljenja in prekrmiljenja pri vožnji skozi ovinke. Dovršena tehnologija vzmetenja, nizko težišče, široka kolotečina in razporeditvijo osne obremenitve v skoraj idealnem razmerju 50 : 50 prispevajo svoj delež k izvrstni dinamiki in odličnim voznim lastnostim BMW serije 2.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva, specifični vrednosti emisij CO2 in porabi električne energije novih osebnih vozil lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije. Priročnik CO2 (smernice CO2) (PDF ‒ 2,0 MB).

* Vrednosti porabe goriva so bile določene v skladu s preizkusnim ciklom EU in se lahko spreminjajo glede na velikost izbranih pnevmatik. Nekatere vrednosti so začasne.

** Opcije so le delno na voljo za slovenski trg.

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi tremi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Podobne objave