Za individualiste: novi Oplovi modeli X prinašajo eXtra pečat

 

  • Opel Mokka X: prodajna uspešnica med športnimi terenci s štirikolesnim pogonom za lažje terenske pustolovščine
  • Opel Crossland X: urbani ‘crossover’ s športnim oblikovanjem in prostornostjo za daljša potovanja
  • Opel Grandland X: novi izzivalec v cvetočem segmentu kompaktnih SUV-jev
  • Vsak je nekaj posebnega: Mark Adams predstavlja paleto modelov X

Rüsselsheim. Opel Mokka X, Opel Crossland X in Opel Grandland X – to so trije člani nove Oplove družine sodobnih športnih in mestnih terencev oziroma SUV-jev in ‘crossoverjev’. Crossland X in Grandland X, novinca z eXtra pečatom, predstavljata Oplov odziv na cvetoč segment SUV-jev. V naslednjih mesecih bosta drug za drugim zapeljala v prodajne salone in na ceste ter pomembno prispevala k povečanju deleža Oplove blagovne znamke. Oplovi modeli X so prilagojeni različnim okusom in individualnim potrebam. Med manjšimi SUV-ji je prava prodajna uspešnica, ki uspešno določa nove trende, že uveljavljena in cenjena robustna Opel Mokka X. Zdaj se ji bo najprej pridružil novi Opel Crossland X, ki mu nato sledi še večji brat Opel Grandland X, oba pa bosta poskrbela za dodatni zagon Oplove ofenzive modelov ‘7 in 17’, s katero bo avtomobilski proizvajalec iz Rüsselsheima letos na trg poslal nič manj kot sedem modelov. Vsi modeli X imajo pomembno vlogo, navdušijo pa s športnim oblikovanjem in odlikami SUV-jev. Vsak član te družine pa je obenem nekaj posebnega in nagovarja svojo ciljno skupino, kot v videu pojasni Mark Adams, Oplov vodja oblikovanja.

Opel Mokka X: mišičasto oblikovan SUV s štirikolesnim pogonom za pustolovce

Opel Mokka X je bila prva članica družine X in je prava Oplova zgodba o uspehu, saj so zanjo doslej prejeli že več kot 750.000 naročil. Voznike Mokke X navdušujeta SUV-jevsko značilno povišan sedežni položaj s temu primerno odlično vidljivostjo. Športno in mišičasto oblikovanje kompaktnega vozila za pustolovščine pritegne številne poglede. Široka drža in kompaktna dolžina 4,28 metra dajeta vtis, da komaj čaka na dogodivščin poln izlet. Zato je za doplačilo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, s katerim je uspešno osvojila dva naziva ‘Avto s štirikolesnim pogonom leta’ v Nemčiji. “Mokka X je izjemen model, ki športno zmogljivost in dinamiko združuje s terensko trpežnostjo,” je odlike prodajne uspešnice na kratko povzel Oplov šef oblikovanja Mark Adams.

Opel Crossland X: drzen, izrazit in ‘kul’ – ter osupljivo praktičen

Opel Crossland X, ki prihaja na trgu konec junija, dopolnjuje paleto kompaktnih vsestranskih vozil. Kar nekaj značilnosti, na primer trpežnost in povišan sedežni položaj, povzema po Mokki X, ki se ji pridružuje v segmentu SUV B. “Crossland X je obenem na poseben način edinstveno samosvoj. Notranjost je preprosto fantastična in nagovarja vse, ki želijo dovršeno funkcionalnost za družine, a ne na račun sloga,” je povedal Mark Adams.

Crossland X očara s streho v dveh barvnih odtenkih, ki je na voljo za doplačilo, in ‘kul’ videzom športnega terenca, v notranjosti pa preseneti z obilico prostora in vsestranskostjo. Čeprav meri v dolžino samo 4,21 metra, omogoča udoben prevoz do petih potnikov, z vzdolžnim pomikom zadnjih sedežev za 150 milimetrov pa je možno prtljažnik povečati do skupne prostornine 520 litrov. S preklopljenimi zadnjimi sedeži meri prostornina prtljažnika 1255 litrov. Edinstvena kombinacija funkcionalnosti, okretnosti in športne elegance poskrbi, da je Opel Crossland X idealen avto tako za kratek skok po nakupih kot tudi za dolga potovanja – to je kompakten vsestranski model za družine, ki živijo v urbanih območjih.

Opel Grandland X: športen, eleganten in prostoren – pravi izzivalec

Kot zadnji – a zagotovo ne po pomenu – prihaja Grandland X, veliki brat Mokke X in Crosslanda X, s katerim Opel jeseni vstopa v segment SUV C. “Novi Grandland X gradi na vseh dejavnikih, ki jih mora imeti odličen SUV,” je povedal Adams. “Veliko prostora v vsestranski notranjosti, izjemen slog dinamične zunanjosti in vabljivo prestižno notranje okolje. Tudi ta model športno dinamiko združuje z robustnostjo in vrhunskimi odlikami.”

4,48 metra dolgi Grandland X ima mišičasto športno zunanjost. Kratki previsi poskrbijo za elegantno skladne proporce. Kompakten SUV z največjo prostornino prtljažnika 1652 litrov je za doplačilo na voljo s črno streho, ki poudari osebni slog. Med vožnjo Grandland X navduši z vrsto inovativnih tehnologij, kot so elektronski pripomoček za izboljšanje oprijema ‘Grip Control’, prilagodljivi regulator hitrosti z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, nadzor voznikove utrujenosti in 360-stopinjska kamera. Z vsem naštetim je Grandland X hud izziv za tekmece v kompaktnem segmentu.

Tako kot sestra in brat iz družine X zagotavlja tudi Grandland X izjemno visoko raven udobja z ergonomskima sedežema AGR (akcija za zdrav hrbet), ki sta v ponudbi opreme za doplačilo na voljo za voznika in sovoznika, ter odlično povezljivost, za katero poskrbijo Opel OnStar in sistemi za informacije in razvedrilo IntelliLink, združljivi z vmesnikom Apple CarPlay/Android Auto (slednjega Google še ne omogoča v Sloveniji).

S prodajno izjemno uspešno Mokko X ter novincema Crosslandom X in Grandlandom X nudi Opel vozila, ki jih odlikujejo športen videz, praktičnost in inovativne tehnologije, zato izpolnjujejo najrazličnejša pričakovanja in želje v rastočem segmentu SUV-jev. “Vsako od teh vozil ima prepoznavne gene, obenem pa jih odlikuje individualna osebnost, zato imajo različne vloge v Oplovi ponudbi,” je zaključil Adams.

Milica Kopanja Šircelj
PR Manager, Slovenia
———————————————————————————————

Opel Southeast Europe, Branch Office Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenia

Tel: +386-1-520-95-32 I Mob: +386-41-612 050 I Fax: +386-1-520-95-42

Podobne objave