Partnerstvo Volvo Cars in Googla pri snovanju naslednje generacije avtomobilske povezljivosti



Volvo Cars, izdelovalec avtomobilov premijskega razreda, je objavil tesno partnerstvo s tehnološkim velikanom Googlom. Podjetji bosta sodelovali pri razvoju naslednje generacije nagrajenih sistemov povezljivosti in infotainmenta, ki temeljita na operacijskem sistemu Android. V roku dveh let bodo avtomobili Volvo na voljo s širokim naborom aplikacij in uslug.

Partnerstvo bo prineslo revolucionarne spremembe v način, kako se Volvove stranke povezujejo s svojimi avtomobili. Obsežen katalog priljubljenih aplikacij za operacijski sistem Android, izdelan s strani Googla, Volva ali drugih razvojnikov, bo nudil številne napredne storitve v in okoli avtomobila.

“Partnerstvo z Googlom pomeni pomemben strateški korak. Googlova platforma bo ponujala še več možnosti personalizacije in tako pomagala pri izboljšavi uporabniške izkušnje. Sistem Android pa bo razvojnikom omogočal še večjo fleksibilnost pri snovanju aplikacij,” razlaga  Henrik Green, podpredsednik razvojnega oddelka pri Volvo Car Group.

Novonastalo partnerstvo je tudi odsev povezovanja avtomobilske in tehnološke panoge. Pri Volvu so prepričani, da se v takšnem sodelovanju skriva prihodnost avtomobilske industrije. Uporaba Androida kot temeljnega operacijskega sistema bo povečala hitrost in fleksibilnost v razvoju, hkrati pa bo voznikom omogočala, da si aplikacije skrojijo po svojih željah in potrebah.

“Navdušeni smo nad sodelovanjem s podjetjem Volvo. Sistem Android bo postal sestavni del naslednje generacije njihovih avtomobilov,” pravi Patrick Brady, ki v podjetju Google opravlja funkcijo podpredsednika oddelka Android. “To partnerstvo nam bo omogočilo, da bomo voznikom avtomobilov Volvo lahko ponudili izjemno uporabniško izkušnjo pri uporabi avtomobilskega infotainmenta.”

“Android predstavlja bogat ekosistem, ki bo hkrati ohranjal vse ikonične lastnosti Volvovega uporabniškega vmesnika. Ponudili bomo na stotine priljubljenih aplikacij, ki bodo na najboljši možen način integrirane v povezljivo okolje,” še dodaja Henrik Green.

Poleg tega pa Volvo in Google sodelujeta tudi pri iniciativi, da bi obstoječe modele Volvo nadgradili s storitvijo Google Local Search, ki je prilagojena lokalnemu okolju. Le ta bo na voljo v sklopu nadgradnje sistema navigacije Sensus.

Več informacij o partnerstvu pa bo na voljo po Googlovem letnem tehnološkem sejmu 17. maja 2017.

Sandra Horvat Marketing & PR Coordinator
T +386 1 584 34 96 M +386 30 464 155
VCAG d.o.o. Importer Adria Region
Leskoškova 21000 Ljubljana, Slovenija

Podobne objave