BMW M8.

BMW M8 je smetana na torti športne zasedbe BMW vozil.

 

München. Z razvojem serije 8, so tudi inženirji pri BMW M oddelku aktivni tudi pri nastajanju M modela. Popolnoma zamaskiran, prvi prototip prihajajočega BMW M8 bo razkrit na predstavitveni vožnji v okviru podpornega programa 24-urne dirke na Nürburgringu. Klasične M značilnosti, kot so velike vstopne odprtine za zrak, predelane zavore in športen izpušni sistem s štirimi zaključki, namigujejo na občutno povečano moč in ogromen dinamični potencial vozila, kar vzbuja tek po voznemu doživetju intenzivnih čustvenih presežkov.

“Pojmovanje in razvoj BMW serije 8 in M modela potekata sočasno,”

pojasnjuje Frank van Meel, predsednik oddelka BMW M. “Prihajajoči BMW M8 bo temeljil na genih serije 8, hkrati pa bo svoj DNK nadgradil z dirkaškim potencialom in dodatnimi porcijami dinamične ostrine, preciznosti in agilnosti. Vse to se bo steklo v vozno doživetje, zaznamovano s tipičnimi značilnostmi BMW M, ki zadovolji najvišje zahteve naših strank.”

V teku je tudi razvoj dirkalnika, to je BMW M8 GTE, ki bo na čelu povratka moštva BMW Motorsport na dirki v Le Mansu: “Razvojni program BMW M8 GTE za naš povratek na Le Mans je v polnem razmahu,” pravi Jens Marquardt, direktor oddelka BMW Motorsport. “Razvijanje novega dirkalnega avtomobila je vedno razburljivo, vendar je pričakovanje BMW M8 GTE še toliko večje. Prvo fazo predstavitve načrtujemo v prvi polovici tega leta in želimo si, da bi svoj dirkaški prvenec doživel na 24-urni dirki Daytone, ki bo potekala konec meseca januarja 2018.

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Podobne objave