Novi Mégane R.S. s predpremiernim nastopom ob dirki za Veliko nagrado Monaka

Novi Mégane R.S. je opravil prvi javni nastop, ko ga je Nico Hülkenberg, dirkač moštva Renault F1, zapeljal po sloviti ulični stezi v Monaku. Novi Mégane R.S. bo razkrit septembra na avtomobilski razstavi v Frankfurtu, začetek prodaje pa je predviden v prvem četrtletju leta 2018. Prvikrat doslej bodo imeli kupci na izbiro dva menjalnika: ročnega in samodejnega EDC z dvojno sklopkama.

Monako, 26. maj – Renault je za prvi javni nastop Novega Mégana R.S. izbral prizorišče in čas letošnje dirke za Veliko nagrado Monaka, za voznika pa Nica Hülkenberga, dirkača moštva Renault F1. Karoserija v kombinaciji rumene in črne barve se zgleduje po novi podobi znamke Renault Sport in poudarja odločne, izjemno športne poteze novega modela. “Le kaj bi lahko danes imelo večji simbolen pomen za predstavitev novega športnega avtomobila kot je 40. obletnica Renaulta v formuli 1, je dejal Patrice Ratti, generalni direktor Renault Sport Cars.

Dirkač formule 1 Nico Hülkenberg je izrazil navdušenje nad novim avtomobilom: “Kar zadeva zmogljivosti so pri Renault Sport izvrstno opravili svoje delo. Novi Mégane R.S. sem imel priložnost preskusiti že med razvojem in že od prvega preskusnega kroga me je prevzela odličnost podvozja. Vožnja z njim po sloviti ulični stezi Monaka je bila čisti užitek!”

Od predstavitve prvega Mégana R.S. leta 2004 je namen tega modela ostal nespremenjen. Mégane R.S. uteleša strast do avtomobilskega športa in dirkaško tehnologijo cenovno dosegljivo za kar najširši krog ljudi. Strokovnjaki Renault Sport so ponovno prestavili meje znanega in mogočega z razvojem najboljših tehnologij formule 1, da lahko služijo v Novem Méganu R.S. in mu zagotovijo izjemno kombinacijo aerodinamičnosti, zanesljivosti, lege na cesti in zmogljivosti.,

“Naš cilj je, da Novi Mégane R.S. postavi nova merila za kompaktne športne avtomobile! Da bi zadovoljili želje naših kupcev, bomo ponudili dva menjalnika: ročnega in samodejnega z dvojno sklopko EDC,” je dodal Patrice Ratti.

Novi Mégane R.S. bo razkrit 12. septembra na avtomobilski razstavi v Frankfurtu, začetek prodaje pa je načrtovan za prvo četrtletje leta 2018.

Podobne objave