PAL 2017: Toyotin Prius plug-in hibrid zmagovalec v EKO kategoriji

Prek 200 gostov, 20 avtomobilov, štirje zmagovalci in čarobno razpoloženje golf igrišča Diners Cluba Ljubljana v Smledniku so glavne točke včerajšnjega dogodka. Lovorike so si pripeljali toyota prius plug-in hybrid, volkswagen golf, opel insignia grand sport in mercedes-benz razreda E. Priznanje za inovacijo leta je prejel Citroënova kamera connectedCAM s HD-tehnologijo za širokokotno snemanje v citroënu C3.
/
Včeraj so v Diners Clubu Ljubljana v Smledniku razglasili zmagovalce letošnjega izbora PAL in tako sklenili proces, ki vsako leto traja približno pol leta. V romantičen večer znanih melodij in sproščenega druženja je popeljala vrhunska soul, pop in gospel pevka in obenem tudi odlična pianistka Iva Ikon, ki prav zdaj pripravlja svoj solistični album. Pridružil se ji je navdihujoči slovenski glasbenik Vasko Atanasovski na saksofonu.
Da je bila magičnost avtomobilistične pustolovščine še večja, je v nadaljevanju večera začaral in očaral še mednarodno priznani iluzionist Sam Sebastian, edini slovenski čarodej, ki je za svoje delo prejel devet mednarodnih nagrad, med drugim tudi dva grand prixa. Rdeča nit PAL 2017 je bilo tudi praznovanje Generali Zavarovalnice, ki letos zaznamuje 20-letnico delovanja v Sloveniji. Predsednica uprave družbe Vanja Hrovat je poudarila, da je Generali v tem času med tekmeci dosegel vrh po zadovoljstvu strank pri reševanju škodnih primerov, enako kakovost storitev je obljubila tudi v prihodnje.
Kako sta potekala ocenjevanje in glasovanje
Novinarji časnika Finance so do začetka aprila letos z ocenjevanjem in ob pomoči podatkov o stroških poslovnega najema družbe ALD Automotive določili 20 finalistov, zanje so med 18. aprilom in 17. majem glasovali bralci, v najvišji managerski kategoriji pa so na posebnem preizkusu ocene dali še člani menedžerske komisije. EKO avto leta 2017 je postala Toyota prius plug-in hybrid, službeni avto leta 2017 je volkswagen golf, poslovno lovoriko si je privozila opel insignia grand sport, managersko pa znova mercedes-benz razreda E. Spodaj natančen potek glasovanja.
/
Najboljše avtomobile izbora Poslovni avto leta (PAL) so tudi letos dali v preizkus najzahtevnejši žiriji. Managerske finaliste porscheja panamero 4S diesel, BMW 530e in 520d, lexusa RX450h, mercedes-benza E 220d in volva S90 D5 so letos preizkusili vodilni možje slovenskih podjetij: Aleš Mikeln (Vzajemna), Kruno Abramovič (NLB Skladi), Enzo Smrekar (Smučarska zveza Slovenije), Sibil Svilan (SID banka), Edi Kraus (Aquafil), Matej Falatov (Addiko Bank), Matej Runjak (Trigal), Zmago Skobir (Fraport Slovenija) in Tomaž Poznič (Generali Zavarovalnica).
Kaj so o našem zmagovalcu zapisali na Financah:
Toyota prius plug-in hybrid – EKO avto leta 2017
Pri avtomobilskih tehnologijah prihodnosti gre razvoj iz ene skrajnosti v drugo. Iz bencina in nafte v elektriko. Resnica glede uporabnih do okolja prijaznih tehnologij je nekje vmes, najboljšo rešitev pa ta hip prinaša toyota prius s priključnim hibridom. Ta ubije dve muhi na en mah: omogoča razmeroma velik, 50-kilometrski doseg med polnjenji, v kombinaciji z bencinskim motorjem pa zagotavlja brezskrbnost in porabo okoli tri litre. S ceno 30 tisoč evrov zaokroža tudi cenovno ugodno ponudbo na ravni poslovnih tekmecev.
Kipec za EKO avto leta je prejel Primož Tiringar, direktor Toyote Slovenija. Ob prejemu nagrade je povedal: »Pri Toyoti smo ponosni, da naša hibridna vozila na izboru PAL redno prejemajo nagrado v kategoriji EKO avto leta. Zahvaljujemo se strokovni žiriji, predvsem pa bralcem Financ, da so prepoznali naša prizadevanja pri zmanjševanju emisij in s tem posledično ohranjanja okolja, saj si Toyota prizadeva, da bi do leta 2050 za kar 90% zmanjšala emisije CO2 pri naših vozili v primerjavi z ravnmi iz leta 2010.
Našo pravilno usmeritev so nagradili tudi kupci, saj je danes že vsaka tretja Toyota, ki odpelje iz našega prodajnega salona s hibridnim pogonom. Obenem pa vožnja s hibridnim avtom povečuje zadovoljstvo uporabnika zaradi enostavnosti uporabe ter tišine v vožnji. Novi Prius Plug-in pa je po našem mnenju idealen avto za slovenskega uporabnika, tako za poslovne kot osebne namene, saj z enim polnjenjem omogoča vožnjo v električnem režimu do 135 km/h ter doseg več kot 50 km, po izteku pa se prelevi v klasičnega hibrida, ki omogoča doseg več kot 1000 km«

Podobne objave