Superb še bolj vrhunski

Od konca maja bosta Superb in Superb Combi na voljo s številnimi novostmi, med katere sodijo tako samodejni klic v sili kot tudi dodatni elementi za večje udobje, razširjena ponudba varnostne opreme ter daljši spisek povezljivostnih možnosti.

 

 

S spremembo modelskega leta je Care Connect serijski že od ravni opreme Ambition naprej, ne glede na izbor infotainment sistema. Najpomembnejši element sistema Care Connect je samodejni klic v sili (Emergency Call), ki se aktivira po zaznavi trka, torej takoj, ko se sprožijo zadrževalni sistemi (zračne blazine). Sistem sam vzpostavi zvočno in podatkovno povezavo s centrom 112 in prenese vse potrebne podatke reševalcem. Preko stikala na strešnem modulu je mogoče vzpostaviti povezavo tudi ročno.

Mogoče je tudi vzpostaviti povezavo z avtomobilom preko aplikacije ŠKODA Connect App. Pametni telefon lahko tako med drugim prikaže, če so okna in vrata zaprta oziroma zaklenjena in če so svetila izklopljena. S funkcijo Parkirni položaj pa je mogoče  določiti parkirni položaj avtomobila, nato pa s funkcijo Potrobi&posveti lažje najti avtomobil, saj le-ta sproži zvočni in svetlobni signal na avtu.

Osrednji zaslon velikosti 9,2 palca in Smart LInk+

Za nadzor številnih funkcij je pri Superbu na voljo optimiran infotainment sistem. Diagonala zaslona pri navigacijskem sistemu Columbus meri namesto 8 celo 9,2 palca, pri sistemu Swing pa 6,5 namesto 5. Poleg tega za boljši izgled poskrbi steklena površina zaslona, občutjivega na dotik.

S sistemom Smart Link+ ponuja Superb zdaj številne možnosti integracije pametnega telefona v avtomobilski infotainament sistem. Smart Link+ namreč vsebuje številne aplikacije s področja navigacije, zabave in komunikacije iz telefona, poleg tega pa ponuja številne podatke iz avtomobila za uporabo in evaluacijo na pametnem telefonu.

Asistenčni sistemi: Park Distance Control

Tudi Superb se lahko pomaga vozniku izogniti nadležnim udarcem in odrgninam na parkiriščih. V tem primeru pomaga sistem Park Distance Control z razširjeno funkcijo Manouevre Assist. Ta zdaj zaznava tudi ovire pred vozilom. Sistem namreč ne le posvari voznika z optičnim in zvočnim signalom, ko se bliža oviri, pač pa lahko tudi samodejno zavre, če je to potrebno.

 

Zmasirajte se

Za še višjo raven udobja na dolgih potovanjih poskrbi po želji dobavljiv masažni sedež, ki je na voljo tudi z zračenjem in električnim pomikom ter sevedas  spominsko funkcijo. Pa tudi komunikacija v avtomobilu je zdaj lažja zaradi vgrajenega digitalnega ojačevalnika zvoka, ki govor voznika in sovoznika preko mikrofonov in zvočnikov prenese do potnikov na zadnji klopi. K lažji komunikaciji pripomore tudi nižja raven hrupa, ki so jo dosegli z izboljšavami na podvozju in stranskih steklih. Med obe plasti stekla so namreč zdaj vgradili še zvočno izolacijsko folijo.

Elegantno pojavo tega modela dopolnjujejo nova 19-palčna platišča Acamar. Kasneje bo mogoče Superb naročiti tudi v posebno elegantni kovinski barvi, imenovani Žametno rdeča.

Za najbolje opremljeno različico Laurin&Klement je zdaj na voljo tudi bočna okrasna kromirana letev ter strešna notranjost v črni barvi, kar še poudari njegovo že tako impresivno pojavo.

Podobne objave