Volvovi varnostni strokovnjaki so dobili prestižno nagrado ameriške administracije za prometno varnost.

Safety experts Per Lenhoff and Magdalena Lindman


Volvo Cars je izdelovalec avtomobilov premijskega razreda, ki je hkrati tudi sinonim za napredno avtomobilsko varnost. Pri ameriški administraciji za prometno varnost NHTSA so še enkrat več prepoznali Volvov izjemen prispevek k zmanjšanju nesreč z resnimi telesnimi poškodbami ali celo smrtnimi žrtvami.

Per Lenhoff in Magdalena Lindman sta strokovnjaka, ki delata v Volvovem varnostnem centru, ki velja za enega najnaprednejših testnih poligonov v avtomobilski industriji. Pri NHTSA so prepoznali njihov prispevek k izboljšanju prometne varnosti. Že vrsto let se namreč ukvarjajo z razvojem najrazličnejših varnostnih sistemov, tehnologij in metod testiranja, ki simulirajo resnične prometne situacije. S svojo jasno osredotočenostjo k varnosti sta v resničnih prometnih situacijah izjemno prispevala k varnosti Volvovih najnovejših modelov, med drugim tudi povsem novega XC60. Slednji velja za enega izmed najbolje serijsko opremljenih avtomobilov s sodobnimi varnostnimi sistemi, med katerimi je še posebej treba omeniti asistenco pri krmiljenju.

“Počaščeni smo, da je bilo naše delo opaženo,” pravi Magdalena Lindman, tehnična strokovnjakinja v Volvovem varnostnem centru. “Naš cilj je, da bi bile ceste varnejše za vse udeležence v prometu. Zato je razumevanje podatkov resničnih prometnih situacij še toliko pomembnejše. Pri Volvu svojih avtomobilov ne načrtujemo, da bi le opravili varnostne teste, temveč jih načrtujemo, tako da rešujejo življenja. To je bilo vedno naše osnovno izhodišče.”

Lindmanova in Lenhoff sta se pridružila elitni skupini Volvovih varnostnih inženirjev, ki se lahko pohvalijo s tem prestižnim priznanjem.

“Ponosni smo, da sta Magdalena in Per za svoje izjemno delo prejela priznanje NHTSA. Volvova filozofija je od nekdaj temeljila na zaščiti ljudi, razumevanju njihovih potreb in olajševanju njihovih življenj. Naš pristop raziskovanja resničnih prometnih situacij se je izkazal za ključnega pri reševanju ljudi. In naša vizija je, da od leta 2020 v avtomobilih Volvo nihče več ne bo izgubil življenja ali se resno telesno poškodoval,” je zadovoljen Malin Ekholm, podpredsednik Volvovega varnostnega centra.

Volvo je v avtomobilski branži znan predvsem po svojem unikatnem pristopu do avtomobilske varnosti. Od leta 1970 namreč zbirajo podatke o tisočih prometnih nezgodah, s pomočjo katerih bolje razumejo izzive, ki jih prinaša avtomobilska varnost. Varnostna vizija in varnost resničnih prometnih situacij sta sestavna dela Volvovega trajnostnega programa Omtanke.
 

Volvo Cars
                  Logo
Sandra
Horvat
Marketing & PR Coordinator
T +386 1 584 34 96
M +386 30 464 155
sandra.horvat@vcag.net
VCAG d.o.o.
Importer Adria Region
Leskoškova 2
1000 Ljubljana, Slovenija
www.volvocars.si

Podobne objave