Dacia – zanesljivi partner gorskih reševalcev

Nova vozila Dacia Duster z gorskimi reševalci. Z leve: Matjaž Šerkezi (GRS Kamnik), Igor Potočnik; predsednik GRZS, Danilo Pavšič (reševalna skupina Cerkno-Idrija, GRS Tolmin) in Blaž Belhar (GRS Tržič).

Dacia, ena od najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi, se je s svojo vrednoto zanesljivosti v vseh razmerah hitro poistovetila s tistimi, katerih zanesljivost rešuje življenja – gorskimi reševalci. Po odličnih rezultatih sodelovanja v preteklosti je Dacia tem junakom slovenskih gora v enoletno brezplačno uporabo podarila tri nove terence Dacia Duster. S tem Dacia ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci še kako potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. Tu stopijo v ospredje zelo dobre terenske zmogljivosti Dacie Duster.

V preteklih treh letih smo se z uporabo Dusterjev osebno prepričali, da je Dacia Duster kljub ugodni ceni čisto pravi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje samemu kraju nesreče. S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer pa prav hitrost lahko odloča o preživetju“, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik in nadaljuje: “Zaradi zanesljivega delovanja so reševalci tri lanskoletne Dacie odkupili, sodelovanje pa letos nadaljujemo s tremi novimi Dusterji, ki nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah“.

Dacia Duster je v izvedenki s štirikolesnim pogonom idealna za uporabo na vseh vrstah vozišč in izven njih. To ji zagotavljajo okrepljen spodnji ustroj, povečan odmik od tal (210 mm) in izjemni terenski koti – vstopni (29,3°) in sestopni (34,9°). Hkrati pa vozila znamke Dacia odlikuje še pregovorna zanesljivost, ki je pri delu gorskih reševalcev ključnega pomena.

Nova tri vozila Dacia Duster bodo večinoma delovali v okviru Gorskih reševalnih služb Kamnik, Tržič in Tolmin; reševalna skupina Cerkno-Idrija, kjer bodo varovali planince in ostale obiskovalce gora nad Kamnikom, Tržičem in Tolmiskem.

– Nova vozila Dacia Duster z gorskimi reševalci. Z leve: Matjaž Šerkezi (GRS Kamnik), Igor Potočnik; predsednik GRZS, Danilo Pavšič (reševalna skupina Cerkno-Idrija, GRS Tolmin) in Blaž Belhar (GRS Tržič).

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije letos nadaljujeta zdaj že tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah znamke Dacia in gorskih reševalcev. Vsekakor si vsi želimo, da bo pomoči potrebnih v slovenskih gorah čim manj. Če bi do nesreče prišlo, pa smo lahko ponosni ob zavedanju, da nad nami bedi preko 800 prostovoljnih gorskih reševalcev, ki so svoj prosti čas posvetili reševanju življenj v najzahtevnejših naravnih okoljih.

Podobne objave