Vikend naelektrenih voženj z vozil BMW i in iPerformance.

 

Test spretnosti in agilnosti, panoramske vožnje in naelektrene aktivnosti so zaznamovale pretekli vikend v ljubljanskem BTC ob Kristalni palači.

Ljubljana. Pretekli vikend, od 16. do 18. 6. 2017, je v nakupovalnem središču BTC ob Kristalni palači potekala naelektrena izkušnja, kjer je kar 212 voznikov preizkusilo BMW i in iPerformance vozila.

Električna vozila BMW i so naelektrila celotno Ljubljano, s središčem dogajanja ob Kristalni palači v BTC.

Poleg širokega spektra iPerformance vozil, od BMW serije 5, 7 in X5 iPerformance sta mimoidočim poglede kradli dve posebni izdaji električnih vozil, in sicer sta bila v posebni ediciji Garage Italia predstavljena tako BMW i3 kot i8, predstavljena pa je bila tudi posebna izdaja vozila BMW i8 Protonic Red.

 

BMW i vozila postajajo vsaj tako priljubljena kot vozila BMW M.

Povabljeni so se ob prihodu na dogodek sprva seznanili z delovanjem, sestavo in načrti za prihodnost BMW i in iPerformance vozil, zbrane pa je nagovoril tudi Aleš Suhorepec, direktor prodaje BMW Group,ki je povedal: »BMW i3 je najbolj popularno električno vozilo v Sloveniji s 44,4 % tržnim deležem. Tudi ostala BMW i in iPerformance vozila so izjemno popularna v Sloveniji in svetovno, tako je bilo v lanskem letu, registriranih skoraj enako število BMW i in iPerformance vozil kot BMW M in M Performance vozil«.

 

Po predstavitvi vozil in njihove napredne tehnologije, so sledile praktične preizkušnje znanja. Povabljeni so preizkusili delovanje iPerformance vozil s panoramskimi vožnjami v okolici Ljubljane, BMW i3 pa je bil predstavljen na poligonu spretnostne vožnje, ki je še posebej poudaril posebnost vozila BMW i3 – enopedalna vožnja. Gre za poseben način vožnje, za katero je v veliki večini potrebna uporaba samo enega pedala, tistega za dodajanje moči. Ob pritisku na pedal se poveča hitrost vozila ob prenehanju dodajanja moči pa vozila začne zavirati samo in s tem polni električno baterijo.

 

Vrhunec električne izkušnje pa so bile panoramske vožnje s superšportnimi električnimi predstavniki – BMW i8. Panoramska izkušnja ni pustila niti enega voznika ravnodušnega.

 

Električno navdušenje se seli tudi na Štajersko, kjer bo dogodek potekal v sredo, 21. junija.

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

Podobne objave