Novi BMW X3.

Ko je BMW X3 leta 2003 prišel na trg, je zasnoval segment srednje velikih športnih terencev (SAV). Od začetka proizvodnje je bilo svetovno že izdelanih 1,5 milijona vozil, medtem ko je pred vrati tretja generacija, ki že nestrpno čaka na prevzem štafetne palice.

 • Ko je BMW X3 leta 2003 prišel na trg, je zasnoval segment srednje velikih športnih terencev (SAV). Od začetka proizvodnje je bilo svetovno že izdelanih 1,5 milijona vozil, medtem ko je pred vrati tretja generacija, ki že nestrpno čaka na prevzem štafetne palice.
 •  Privlačna oblika razkriva izrazit videz in poudarja dinamičen odraz vozila ter znan BMW X značaj.
 • Kupci bodo lahko izbirali med tremi izvedbami opreme: xLine, Luxury Line in M Sport, na voljo pa bodo tudi izdelki iz programa BMW Individual, da bo novo vozilo BMW X3, zunaj in znotraj, opremljeno še bolj individualno.
 • Najmočnejši predstavnik BMW X3 M40i, bo prvi avtomobil M Performance te modelske serije.
 • Precizno izdelana šasija, vključno z zmanjšano nevzmeteno maso in dovršeno kinematiko prem dvigne športne vozne lastnosti na novo raven.
 • Od lansiranja novega modela (ali kmalu zatem) bo ponudba motorjev obsegala tri bencinske in dve dizelski različici, z največjo močjo od 135 kW/184 KM do 265 kW/360 KM (kombinirana poraba goriva: 8,4–5,0 l/100 km; kombinirane emisije CO2: 193–132 g/km)*. Vsi modeli so že standardno opremljeni z osemstopenjskim menjalnikom Steptronic.
 • Znižanje mase do 55 kilogramov v primerjavi s predhodnikom, zahvaljujoč inteligentni lahki konstrukciji; vodilna aerodinamika v razredu (cw = 0,29).
 • Vrhunski operacijski sistem z upravljanjem s kretnjami in inteligentnim glasovnim asistentom**.
 • Lastniki lahko upravljajo funkcije, vključno z ogrevanjem na mestu, s pomočjo dodatno razpoložljivega ključa z zaslonom BMW.
 • BMW CoPilot: možnosti, kot sta aktivni asistent za uravnavanje hitrosti nove generacije in varnostni paket Driving Assistant Plus, vključno z asistentom pri krmiljenju in za ohranjanje vozila na voznem pasu, asistentom pri menjavi voznega pasu (od 12/2017)** in asistentom pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom, zagotavljajo širok obseg (pol)avtomatizirane vožnje.
 • Na voljo je celoten obseg funkcij BMW Connected nove generacije, ki omogoča brezhibno povezljivost med vozniki, njihovimi vozili in zunanjim svetom**.

   

   

  * Vrednosti v skladu s preskusnim ciklom EU se lahko spreminjajo glede na velikost izbranih pnevmatik. Vse vrednosti o zmogljivosti, porabi goriva in emisijah so začasne.

   

  ** Storitev še ni v celoti na voljo za slovenski trg.

   

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva, specifični vrednosti emisij CO2 in porabi električne energije novih osebnih vozil lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije. Priročnik CO2 (smernice CO2) (PDF ‒ 2,7 MB).

   

   

  Kontakt za medije:

  Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

  Maja Ilec

  Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

  Telefon: 00386 1 586 73 74

  BMW Group

  BMW Group je s svojimi štirimi znamkami BMW, MINI, Rolls-Royce in BMW Motorrad vodilni svetovni premijski proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premijske finančne storitve in storitve mobilnosti. Kot globalno podjetje upravlja BMW Group 31 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razvejano po več kot 140 državah.

  V letu 2016 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2.367 milijonov avtomobilov in skoraj 145.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo je znašal 9,67 milijarde evrov ob dohodkih 94,16 milijarde evrov. 31. decembra 2016 je BMW Group zaposloval 124.729 ljudi.

  BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj prek niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

   

  www.bmwgroup.com

  Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

  Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

  YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

  Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Podobne objave