Opel bo 50-letnico modela Commodore proslavil na dirki Silvretta Classic

 

  • Pred 50 leti: predstavitev športnega modela Opel Commodore A leta 1967
  • Commodore A do C: štirje avtomobili ekipe Opel Classic se bodo udeležili relija čez avstrijske Alpe
  • Grand Sport: od modela Commodore GS do nove Opel Insignie Grand Sport

 

 

Rüsselsheim. Pred natančno 50 leti je komando prevzel Opel Commodore. Z 2,5-litrskim šestvaljnim motorjem s 115 KM se je samozavestno postavil ob bok Rekordu. Leto pozneje je sledila različica GS z dvojnim uplinjačem in 130 KM. Obilico moči za tiste čase je dopolnjevalo pregovorno mirno delovanje Oplovega vrstnega šestvaljnika. 50-letnico bo Opel proslavil s štirimi Commodorji generacij A, B in C na 20. dirki Silvretta Classic (6.–8. julij). Ambasador znamke in zmagovalec dirke 24 ur Le Mansa Joachim Winkelhock bo za volanom Commodorja B GS/E (Grand Sport/Einspritzung) s 190 KM (letnik 1972) vodil ekipo Opel Classic na reliju čez Montafon v Avstriji. Legendarne Commodorje bo spremljala tudi nova Insignia Grand Sport, ki nadaljuje tradicijo znamenite kratice GS.

 

Start in cilj vsake od treh etap relija je v Partenenu. Pot bo udeležence tri dni vodila po avstrijskih Alpah, skupno pa bodo premagali 600 kilometrov. Med vrhunce za gledalce in voznike sodijo visokogorska cesta Silvretta Hochalpenstrasse, ki se povzpne na 2037 metrov visoki prelaz Bieler Höhe, drugega dne sledi vzpon na Piller Höhe (premor za kosilo je predviden ob 12.00 uri v hotelu Weißseespitze), veliki finale pa bo v soboto, ko je na vrsti Furkajoch s postankom v hotelu Waliser Stuben (8. julij, 12.00) in dirka za ‘Veliko nagrado Vandansa’ ob 14.00 uri.

 

Po točno 50 letih se legendarno Oplovo ime vrača z novo Opel Insignio Grand Sport. Insignia druge generacije je športna v slogu velikega kupeja, s povsem novo arhitekturo je brezkompromisno prostorna, navduši z zabavno vožnjo in je obenem vzorno varna, kot se spodobi za pravo admiralsko ladjo Oplove flote. Dinamičen videz in dobro počutje dopolni široka paleta inteligentnih tehnologij, ki ji ni para v tam segmentu trga. Med njimi najdemo vse od Oplovih IntelliLux LED® matričnih žarometov in dovršenega štirikolesnega pogona z nadzorom vektorjev navora do najsodobnejših sistemov za pomoč vozniku in prefinjenega projekcijskega zaslona. Za piko na i poskrbi prvorazredna povezljivost s sistemom Opel OnStar in projekcijo pametnega telefona.

 

Če povzamemo: nova Insignia z izjemno okretnostjo pri vožnji, prostorno notranjostjo in vrhunskim razmerjem med ceno in zmogljivostjo predstavlja zanimiv izziv tekmecem iz razreda prestižnih znamk.

 

Nova Insignia Grand Sport je že na voljo pri pooblaščenih Oplovih trgovcih.

Podobne objave