BMW i3: najprestižnejše električno vozilo v souporabi Avant2Go odslej tudi na ulicah Maribora in Kranja

Storitev souporabe 100 % električnih vozil Avant2Go se je po uspešnem pilotnem letu delovanja v Ljubljani in Murski Soboti razširila še v Maribor in Kranj, drugo in četrto največje slovensko mesto. Tudi tu bo projekt »gnan« s popolnoma električnimi vozili, s katerimi skušajo snovalci sistema poleg finančnih in časovnih ugodnosti za uporabnike zagotoviti tudi pozitivne učinke prek zmanjšanja obremenitev za okolje. Med vozili v Avant2Go floti eno ključnih vlog igra BMW i3, ki se je že izkazal za prestižnega, športnega in zanesljivega sopotnika slovenske urbane mobilnosti.

V Ljubljani projekt že prešel v drugo fazo

V Ljubljani je projekt Avant2Go zaživel pred približno letom dni. Število lokacij, kjer uporabniki prevzemajo in vračajo vozila, se je v letu delovanja povečalo za več kot sto odstotkov. Enako rast je doživelo število električnih vozil v floti, ki jih je sedaj v Ljubljani že preko 80. Glavni cilj druge faze je povečanje števila lokacij do te mere, da bo celotno mesto lahko koristilo storitev v radiju nekaj sto metrov.

Matej Čer, idejni vodja projekta Avant2Go je izrazil zadovoljstvo nad doseženim napredkom in optimizem pri zagonu projektov v Kranju in Mariboru: »Električni car sharing predstavlja pomemben del mozaika trajnostne mobilnosti in naša vizija je, da Sloveniji pomagamo na poti k samozadostni državi na področju mobilnosti. Vesel sem, da sta se tudi Maribor in Kranj odločila za dostopno, napredno, čisto in učinkovito mobilnost. Ljubljana je medtem pokazala, da smo na pravi poti in zato optimistično zremo naprej.«

Sistem Avant2Go temelji na izključno 100 % električnih vozilih, ki ne proizvajajo hrupa ter škodljivih izpustov. Najprestižnejši avtomobil, ki ga lahko uporabniki Avant2Go najamejo, je BMW-jev električni model i3, ki ga odlikuje trajnostna zasnova in vozne lastnosti, ki upravičujejo sloves slogana »Užitek v vožnji«. 170 »konjski« motor s svojim navorom in izvrstnim pospeševanjem nedvomno postavlja mejnike v razredu kompaktnih električnih vozil.

BMW i3 je med uporabniki priljubljeno električno vozilo, ki  navdušuje z voznimi značilnostmi znamke BMW

Na začetku so bila v Avant2Go floti na voljo vozila z baterijami kapacitete 22 kWh, kmalu pa so se jim pridružili zmogljivejši – takšni, ki razpolagajo s 33 kWh baterijo in v idealnih pogojih omogočajo tudi do 300 kilometrov dosega. Odzivi na vožnjo vozila BMW i3 so s strani uporabnic in uporabnikov Avant2Go odlični, saj vsi, tudi podjetja, cenijo njegovo napredno zasnovo, športne vozne lastnosti ter celostno trajnostno usmeritev, tudi med samo proizvodnjo.

Vozila BMW i3 so že od samega začetka na voljo v Ljubljani in Murski Soboti, uporabniki se lahko brezemisijsko pripeljejo iz prestolnice do največjega slovenskega državnega letališča, prav tako pa je to vozilo del začetne flote v na novo vpeljanih mestih – v Kranju in Mariboru. Že v tem trenutku je BMW i3 torej prisoten v ključnih slovenskih mestih, kar je še bolj pomembno pa je, da je v teh mestih na voljo slehernemu uporabniku, s čimer se izkušnja BMW-jeve električne mobilnosti v Sloveniji pospešeno širi.

Podobne objave