‘Najbolj varčen dizel 2017’: Opel Astra je osvojila Green Mobility Trophy

  • Močna konkurenca: Astra je zmagala v svoji kategoriji pred BMW-jem serije 5 in Mercedesom razreda E
  • Močno drugo mesto: Opel Ampera-e je osvojila srebrno medaljo v kategoriji najboljših električnih avtomobilov

Rüsselsheim. In zmagovalec je … Opel Astra 1.6 CDTI z 81 kW/110 KM (poraba goriva pri voznem ciklu NEDC: mestna vožnja 3,9 l/100 km, zunajmestna vožnja 3,1 l/100 km, kombinirano 3,4 l/100 km, emisije CO2 90 g/km, razred učinkovitosti A+). Prodajna uspešnica iz Rüsselsheima je osvojila trofejo za zeleno mobilnost ‘Green Mobility Trophy 2017‘ in si zaslužila naziv ‘najbolj varčen dizel’. Med 7400 bralci revije Auto Zeitung, ki so glasovali, jih je 28,1 odstotka izbralo varčno limuzino z bliskom na maski. Tako se je Opel Astra uvrstila pred drugouvrščeni BMW 520d in Mercedesa E 220d na tretjem mestu.

Tudi Opel Ampera-e, prvakinja v dosegu z električnim pogonom, je priljubljena med bralci revije Auto Zeitung. Električni avtomobil je osvojil srebrno medaljo v kategoriji ‘Najboljše električno vozilo’. S 520 kilometri po novem evropskem voznem ciklu (NEDC) nudi Opel Ampera-e znatno večji doseg od najbližjih tekmecev v segmentu.

“Navdušeni smo nad presojo strokovno podkovanih bralcev. Naša Astra, evropski ‘Avto leta 2016’ in ‘Avto leta’ v 13 državah, je tako osvojila še eno od velikih nagrad,” je povedal Jürgen Keller, izvršni direktor prodaje, trženja in poprodaje pri Oplu v Nemčiji.

Podobne objave