J.D. Power: Opel ADAM in Insignia sta najzanesljivejši vozili v svojih razredih

  • Raziskava zanesljivosti vozil: Opel vlada med mestnimi avtomobili in v segmentu srednje velikih vozil
  • Auto Test Winner 2017: Opel Ampera-e je največja ‘Tehnična inovacija’

Rüsselsheim. Agencija za raziskave trga J.D. Power slovi na področju preverjanja kakovosti in zadovoljstva strank. V največji raziskavi zadovoljstva uporabnikov avtomobilov v Nemčiji, poimenovani VDS (Vehicle Dependability Study, raziskava zanesljivosti vozil), so lastnikom avtomobilov zastavili vprašanja o kakovosti in zanesljivosti njihovih vozil, starih od enega do treh let. Vozniki Opel ADAMA in Opel Insignie so svoje avte ocenili odlično – najbolje v obeh segmentih. Na slovesnosti, ki so jo včeraj zvečer priredili v Kölnu skupaj s poslovno revijo Auto Test, je nagradi za zmagoviti duet prevzela Oplova vodja za področje kakovosti Elvira Tölkes. Jürgen Keller, izvršni direktor prodaje, trženja in poprodaje pri Oplu v Nemčiji, je prevzel še eno nagrado: Opel Ampera-e, ki izključno z električnim pogonom prevozi kar 520 kilometrov (v skladu z ‘novim evropskim voznim ciklom’ NEDC) je zmagovalka po mnenju revije Auto Test Winner 2017. Električni avto je osvojil priznanje kot najboljša ‘Tehnična inovacija leta’.

Na slovesnosti ob podelitvi priznanj v Kölnu je Elvira Tölkes povedala: “Kakovost, ki jo z avtomobili zagotavljamo našim strankam, je za nas izjemno pomembna. Hkrati raziskava agencije J.D. Power kaže, da Opel postavlja visoke standarde glede zanesljivosti in trpežnosti v svoji celotni ponudbi modelov od šik mestnega avtomobila ADAM do Insignie, zato smo še posebej veseli obeh nagrad.”

“Poleg visoke kakovosti se Opel odlikuje tudi po tem, da velikemu številu ljudi zagotavlja dostop do najnovejših tehnologij, ki jih prinaša prihodnost. Odlična primera sta pomočnik za povezljivost in osebne storitve Opel OnStar in novinka na trgu, revolucionarno električno vozilo Opel Ampera-e. Z dosegom na električni pogon je vodilna v tem segmentu in je brez dvoma izjemna inovacija, zato si zasluži biti Auto Test winner 2017,” dodaja Jürgen Keller.

Letos je v spletni anketi agencije J.D. Power o izkušnjah s svojim avtomobilom sodelovalo 14.000 oseb. V anketi so morali odgovoriti na vprašanja o kakovosti/trpežnosti, videzu in stroških uporabe. Ocene so nato razvrstili, zmagovalec pa je znamka ali model z najmanj okvarami. J.D. Power je skupno analiziral 71 modelov avtomobilov.

Zmagovalce Auto Test in rezultate ankete J.D. Power skupaj objavljajo že od leta 2008.

Podobne objave