KODIAQ ZMAGOVALEC V NEMČIJI

Ko nemška strokovna revija Auto Test (ki sodi pod okrilje znamke Auto Bild) razglasi zmagovalce v več kategorijah, v avtomobilski industriji nihče ne ostane ravnodušen. Pri znamki ŠKODA so tudi tokrat pobrali pomembno lovoriko – Kodiaq je namreč suvereno osvojil naslov najboljšega uvoženega avtomobila v Nemčiji in pri točkovanju zbral kar 676 točk. Toda to še ni vse – na drugo mesto se je namreč uvrstil  model Superb Combi (646 točk), s čimer je ŠKODA odnesla prvo in drugo mesto!

Sicer pa je ocenjevanje strokovnjakov, ki poteka od leta 2008, v prid dosežkom znamke ŠKODA – letošnja zmaga je namreč že četrta zaporedna osvojitev prvega mesta v tej kategoriji. Leta 2014 in 2015 je zmago odnesla Octavia, lani pa Superb.

V konkurenci so sicer strokovnjaki, ki letno testirajo več kot 500 modelov, ocenjevali model Kodiaq z najmočnejšim TDI motorjem (140 kW/190 KM), DSG menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Po besedah profesionalnih novinarjev, jih je Kodiaq prepričal predvsem z visoko stopnjo prilagodljivosti, izjemno prostornostjo, posrečenim razmerjem med ceno in kvaliteto ter seveda odličnimi  voznimi lastnostmi.

Da zna novi SUV zares prepričati, govori tudi seznam nagrad, ki jih je že osvojil – prvo mesto pri reviji Auto Test je namreč že 29. lovorika tega modela. Med drugim je zmagal na ocenjevanju Best Cars pri reviji What car (Velika Britanija), osvojil nagrado za Avto leta 2017 na Češkem, Poljskem in v Bolgariji, prejel nagrado za najboljšega v kategoriji SUV v Franciji in na Kitajskem in še in še.

Podobne objave