Izjava podjetja BMW Group o aktualnih medijskih poročilih, ki obsojajo dizel

Podjetje BMW Group kategorično zavrača obtožbe. Posebna tehnologija podjetja BMW zagotavlja nizke emisije pri vožnji v realnem življenju.

München. Zaradi aktualnih medijskih poročil je podjetje BMW Group mnenja, da je postalo potrebno, da jasno izrazi svoje stališče glede nedavnih trditev oziroma izjav.

Kot načelo velja naslednje: vozila podjetja BMW Group niso predelana oziroma spremenjena in izpolnjujejo ustrezne zakonske zahteve. Seveda to velja tudi za dizelska vozila. To potrjujejo rezultati ustreznih uradnih preiskav na nacionalni in mednarodni ravni.

Podjetje BMW Group kategorično zavrača obtožbe, da dizelska vozila Euro 6, ki jih podjetje prodaja, ne zagotavljajo zadostnega čiščenja izpušnih plinov, in sicer zaradi premajhnih posod za tekočino AdBlue.

Tehnologija, ki jo uporablja podjetje BMW Group, se jasno razlikuje od drugih sistemov na trgu. Prizadevamo si za zagotavljanje najboljših sistemov za čiščenje izpušnih plinov: za razliko od drugih proizvajalcev dizelska vozila podjetja BMW Group uporabljajo kombinacijo različnih komponent za čiščenje izpušnih plinov. Vozila, ki uporabljajo vbrizgavanje sečnine s tekočino AdBlue (SCR – selektivna katalitična redukcija) za čiščenje izpušnih plinov, uporabljajo tudi katalizator za shranjevanje NOx. S to kombinacijo tehnologij izpolnjujemo vse zakonske zahteve glede emisij in dosegamo tudi zelo dobre rezultate na področju emisij v realnem življenju. To pomeni, da ni potrebe po odpoklicu ali nadgradnji programske opreme dizelskih osebnih vozil Euro 6 podjetja BMW Group.

Obenem kombinacija obeh sistemov, skupaj z recirkulacijo izpušnih plinov, zahteva nižjo stopnjo vbrizgavanja tekočine AdBlue, kar omogoča zelo nizko porabo tekočine AdBlue v primerjavi z drugimi proizvajalci. S tem je omogočena optimizirana velikost posode za tekočino AdBlue, obenem pa se dosežejo tudi zelo nizke emisije v realnih voznih pogojih. Dizelska vozila podjetja BMW Group imajo prav tako nadvse preprosto rešitev ponovnega polnjenja, in sicer skozi pokrov posode za tekočino ali pokrov motorja, odvisno od modela vozila. Stranke podjetja BMW Group so pravočasno in večkrat obveščene o nizki ravni napolnjenosti s tekočino AdBlue. Če to prezrejo, vozilo sčasoma preneha delovati.

Z vidika podjetja BMW Group je bil cilj razprav z drugimi proizvajalci v zvezi s posodami za tekočino AdBlue namestitev potrebne infrastrukture za polnjenje v Evropi.

Obenem podjetje BMW Group potrjuje svojo zavezanost izvajanju prostovoljne nadgradnje programske opreme ustreznih dizelskih osebnih vozil Euro 5 brez stroškov za stranke. Ta nadgradnja vključuje znanje, ki je bilo pridobljeno na terenu v zadnjih letih, da bi izvedli nadaljnje izboljšave na področju emisij. Menimo, da je to del celovitega in skupnega načrta ukrepov, ki vključujejo občine in industrijo, da bi dodatno izboljšali kakovost zraka v mestih brez čezmejnih prepovedi vožnje, v okviru zasedanja „Dizelskega vrha“ (ang. Diesel Summit), ki bo potekalo 2. avgusta 2017

Podobne objave