Opel in Borussia Dortmund sta podpisala pogodbo o dolgoročnem podaljšanju sodelovanja

  • Odlična igra: Opel je dolgoročni partner vrhunskega nogometnega moštva
  • Nazaj na dres: Oplov emblem bo krasil rokave dresov nemških prvakov
  • Razširjeno sodelovanje: Opel je strateški partner Borussie iz Dortmunda

Rüsselsheim/Dortmund. Opel in Borussia Dortmund sta podaljšala uspešno partnerstvo za nadaljnjih pet let, obenem pa bosta razširila sodelovanje. V sezoni Bundeslige 2017/2018 bo Oplov logo na dresih nogometašev Borussie Dortmund, Opel pa se je uvrstil v skupino strateških partnerjev nemških pokalnih zmagovalcev. Za razliko od drugih treh strateških partnerjev BVB – glavnega sponzorja Evonika, dobavitelja Puma in družbe Signal Iduna, po kateri je poimenovan stadion – Opel ne bo postal delničar kluba. Namesto tega je s strateškim pristopom predvideno tesnejše povezovanje s klubom Borussia Dortmund na področjih komunikacije in dejavnosti. To sta na tiskovni konferenci v Dortmundu včeraj sporočila Jürgen Keller, izvršni direktor prodaje, trženja in poprodaje pri Oplu Nemčija, in upravni direktor BVB Hans-Joachim Watzke.

Partnerstvo med Oplom in Borussio Dortmund se je začelo avgusta leta 2012 in velja po raziskavah inštituta za tržne raziskave Nielsen Sports in Tehnične univerze Braunschweig za eno najbolj verodostojnih in trajnostnih partnerstev v nemškem nogometu. Obenem je imelo to partnerstvo tudi ključno vlogo pri pozitivnem razvoju Oplove znamke v zadnjih petih letih.

“Veseli smo dogovora o dolgoročnem podaljšanju sodelovanja z Borussio Dortmund in še tesnejših vezi s tem odličnim klubom v naslednjih letih. Borussia je odlično usklajena z našo znamko, saj poudarja iste vrednote kot Opel – izjemno zmogljivost in dostopnost. Obenem zelo cenimo zaupanje in profesionalen odnos, ki ga imamo s Hansom-Joachimom Watzkejem in njegovo celotno ekipo, zato komaj čakamo na sodelovanje v naslednjih letih,” je povedal Jürgen Keller.

Hans-Joachim Watzke je poudaril pomen dolgoročne pogodbe med nogometnim klubom in proizvajalcem avtomobilov. “Ponosni smo, da je naš četrti strateški partner prav Opel – v času, ko se vse spreminja z bliskovito naglico, to ni nekaj samoumevnega. V sklopu strateškega partnerstva bomo skupaj sledili istim ciljem in tesno sodelovali. V zadnjih 30 letih je Opel s svojo zavezo sponzoriranju mednarodnega nogometa jasno pokazal, kaj pomeni uspešno partnerstvo na področju športa. Veselimo se sodelovanja z Oplom, znamko, ki je tako kot naš klub čedalje močnejša, in s svojimi izdelki na najboljši način odgovarja na povpraševanje sodobnih kupcev.”

Poleg emblema na dresih igralcev BVB bo Opel dobil tudi dodatne pravice in bo skupaj s klubom ponudil niz možnosti. Pogodba posebej navaja digitalno področje, kar bo Oplu omogočilo neposreden dialog s podporniki in navijači kluba. Klub bo imel pomembno vlogo pri oglaševanju Oplove znamke, njegovi igralci pa bodo nastopali v televizijskih in spletnih oglasih. Opel se bo kot partner nogometne šole BVB še bolj angažiral na področju družin in podmladka ter bo podpiral prvenstvo BVB Family Cup.

Današnji podpis pogodbe z Borussio Dortmund predstavlja nov korak Oplove podpore nogometu. V Nemčiji bo Opel svoja prizadevanja osredotočil na partnerstvo s prvakom iz Dortmunda in klubom 1. FSV Mainz 05. Nogometni stadion v Mainzu bo vsaj do leta 2021 poimenovan OPEL ARENA. Obenem avtomobilski proizvajalec uspešno sodeluje tudi z ambasadorjem znamke in trenerjem Liverpoola Jürgenom Kloppom. Opel je dolgoletni partner nizozemskih nogometnih prvakov, kluba Feyenoord Rotterdam, Oplova sestrska znamka Vauxhall pa je glavni sponzor angleških, valižanskih, škotskih in severnoirskih nogometnih reprezentanc.

Podobne objave