Toyota Prius Plug-in je pravi zeleni avtomobil

  • Edini hibridni model plug-in, ki je na ekološkem preskusu EcoTest nemškega avtomobilskega kluba ADAC prejel vseh 5 ekoloških zvezdic
  • Primerjalni preskus petih plug-in avtomobilov
  • Toyota že danes pripravljena z mobilnostjo prihodnosti
/
Toyotin Prius Plug-in hibrid je blestel na zadnjem primerjalnem preskusu EcoTest nemškega kluba ADAC in kot edini izmed petih plug-in modelov osvojil pet zvezdic. Prius Plug-in je močno prekosil konkurenco po onesnaževalih in emisijah CO2 (skupna poraba 1,0 l/100 km + 7,2 kWh/100 km z 22 g/km CO2 ali 3,4 l/100 km z 79 g/km CO2 pri prazni bateriji). Osupljiva je tudi prednost pred najtesnejšim konkurentom, ki je z 2 okoljskima zvezdicama in 30 točkami (13 za onesnaževala in 17 za CO2) krepko zaostal.
Rezultat avtomobilističnega kluba je jasen: »Z okoljskega vidika lahko zaključimo, da je samo Toyota Prius Plug-in pravi zeleni avtomobil.« Izpopolnjen hibrid četrte generacije se ponaša z izjemno nizko porabo električne energije in goriva: elektromotorja z močjo 68 kW skupaj z 1,8-litrskim bencinskim motorjem z Atkinsonovim ciklom poskrbita za izjemno majhne emisije. Tako je zbral 47 točk od 50 za onesnaževala in vse točke za emisije CO2.
/
Toyota Prius Plug-in hibrid kot tudi vozilo na gorivne celice Mirai (kombinirana poraba vodika 0,76 kg/100 km, kombinirana poraba električne energije 0 kWh/100 km in kombinirane emisije CO2 0 g/km) sta skupaj z drugimi hibridnimi modeli, ki so zdaj v Evropi na voljo v paleti osmih modelov, dosegla najboljše rezultate na ekološkem testu EcoTest kluba ADAC. Prius Plug-in in drugi člani družine hibridov že danes presegajo zastavljeni cilj 95 g/km emisij CO2 za leto 2021 v Nemčiji.
Toyotini hibridni modeli pomembno prispevajo k doseganju okoljskega izziva Toyota Environmental Challenge 2050, za katerega si je japonski proizvajalec avtomobilov zadal ambiciozne trajnostne cilje na skoraj vseh poslovnih področjih. Ključni element je zmanjšanje emisij CO2 vozil za 90 odstotkov v primerjavi z 2010.
/

Podobne objave