Funkcionalna, udobna in vsestranska: velika nova dostavnika Opel Vivaro Tourer in Combi+

  • Novi Vivaro Tourer: vsestranski poslovni salon
  • Novi Vivaro Combi+: udoben minibus za devet oseb z obilico dodatnega prostora
  • Premiera velikih dostavnikov: Vivaro Tourer se bo prvič predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu

Rüsselsheim. Opel Vivaro je resnično vsestransko nadarjen. Po eni strani je prilagodljiv in zanesljiv sodelavec, obenem pa navduši kot učinkovito transportno vozilo. Zaradi številnih možnosti za konfiguracijo je ta prilagodljivi model najbolje prodajano Oplovo gospodarsko vozilo. Zdaj Vivaro začenja novo poglavje – s še posebej udobnima in vsestranskima različicama za prevoz potnikov Vivaro Tourer in Vivaro Combi+. Oba novinca, ki ju je že možno naročiti, imata kar nekaj skupnih odlik: prvorazredno opremo in udobje, kot ga nudijo osebni avtomobili, prilagodljive razporeditve sedežev za potnike ter inovativne tehnologije in asistenčne sisteme. Na primer regulator hitrosti z omejevalnikom, usnjeno oblazinjenje volana in meglenke, ki so del serijske opreme obeh različic. Poleg tega bo Vivaro Tourer ob svetovni premieri na letošnjem Mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (14. do 24. september) zagotovo pritegnil pozornost z oblikovnimi poudarki.

“Naši novi potniški različici Opel Vivaro Tourer in Combi+ odpirata široko paleto možnosti uporabe za naše stranke. Zdaj Vivaro izpolnjuje tudi najvišja pričakovanja glede udobja in prilagodljivosti kot udoben minibus za poslovne prevoze in popotni družabnik pri delu in rekreaciji,” je povedal Steffen Raschig, direktor za področje gospodarskih vozil pri Oplu.

Vivaro Tourer: profesionalen potniški kombi z odlikami poslovnega salona

S številnimi možnostmi za konfiguracijo notranjosti ima novi Opel Vivaro Tourer vse, kar je potrebno za poslovni in potovalni salon. Tako so v standardno opremo vsestranskega vozila za prevoz pomembnih oseb vključeni trije individualni sedeži v drugi vrsti, nameščeni na sistem vodil, z nasloni za roke na zunanji strani. Za lažji dostop do sedežev v tretji vrsti, ki so prav tako nameščeni na sistem vodil, je možno zunanja sedeža v drugi vrsti s funkcijo Easy Entry preprosto preklopiti naprej.

Vivaro Tourer je lahko tudi sodobna mobilna pisarna za sestanke, saj je možno sedeže v drugi vrsti preprosto zavrteti za 180 stopinj, da si sogovornika gledata iz oči v oči. Prostorni kombi je še bolj udoben, če kupec za doplačilo izbere dva sedeža – na voljo tudi z usnjenim oblazinjenjem – z možnostjo obračanja za 360 stopinj in preklopno mizico. Dva priključka USB in 220-voltna vtičnica (za odjem moči do 300 wattov) v drugi vrsti sedežev omogočajo preprost priklop prenosnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Da je okolje kar se da prijetno, je v standardno opremo vključeno oblazinjenje celotne notranjosti. LED lučke na stropu poskrbijo za osvetlitev v temi, samodejna klimatska naprava spredaj in ročna v zadnjem delu vozila zagotovita prijetno temperaturo, zasenčena zadnja okna pa poskrbijo za zasebnost.

Voznika in sovoznika čaka praktično udobje. Za sproščeno vožnjo je možno individualna prednja sedeža nastavljati v šest smeri, standardno pa so na voljo tudi naslon za roko, ledvena opora in stranske varnostne blazine. Voznik lahko nastavi višino svojega sedeža. Za doplačilo je možno naročiti tudi sovoznikovo klop za dve osebi, ki je opremljena z integriranim predalom. Poleg na otip prijetnega usnjenega oblazinjenja volana poskrbijo za bolj sproščeno vožnjo tudi sodobni asistenčni sistemi: pomoč pri vzvratnem parkiranju pomaga preprečiti poškodbe in praske pri manevriranju, za doplačilo pa je na voljo tudi vzvratna kamera. Senzor poskrbi za samodejno aktiviranje brisalcev in žarometov. Statične luči osvetlijo odcep v smeri vožnje. Obenem je Vivaro Tourer v vseh izvedbah opremljen z dnevnimi LED lučmi.

Za izjemno razvedrilo so na voljo štirje različni sistemi Infotainment, vključno s sistemom IntelliLink Navi 80 s funkcijo za sprotno upoštevanje razmer v prometu (za doplačilo). Uporabnik lahko sistem preprosto upravlja prek 7-palčnega barvnega zaslona na dotik, s tipkami na volanu ali z glasovnim upravljanjem. Navigacijski sistem voznika sproti obvešča o razmerah v prometu in z digitalno povezljivostjo poskrbi za alternativne poti, preden obtičite v zastoju.

Izrazit značaj: šik zunanjost, udobna notranjost

Vivaro Tourer pritegne pozornost z ekskluzivnim videzom zunanjosti in poudarki, kot so sijajno črne kljuke na vratih in ohišja zunanjih ogledal. Na voljo so tudi dodatno zatemnjena okna od stebrička B naprej in 17-palčna platišča iz lahkih kovin z videzom ‘diamantne obdelave’. Kdor želi še prestižnejšo notranjost, lahko izbere elegantno usnjeno oblazinjenje in paket za oblikovanje Irmscher.

Vivaro Combi+: za ekstremno prijetno potovanje

Opel Vivaro kombi se je že izkazal kot praktično vozilo za prevoz do devetih oseb, novi Combi+ pa je udoben potniški in družinski minibus. Preden prime za volan, ki je standardno oblazinjen z usnjem, lahko voznik svoj sedež nastavi v šest smeri, za udobje pa poskrbita tudi ledvena opora in naslon za roko. Spredaj sta na voljo še dva sedeža z vsestransko oporo za prijeten občutek med vožnjo. Premični zadnji sedežni klopi na vodilih sta standardno opremljeni z nasloni za roke, drugo in tretjo vrsto sedežev je možno povsem odstraniti brez orodja, tretjo vrsto pa preklopiti navzdol za 180 stopinj. Povsem oblazinjene stranice vozila, električni pomik stekel in oblazinjenje tal, ki je na voljo za doplačilo, nudijo občutek domačnosti. Za preprostejše vstopanje in izstopanje je možno Combi+ naročiti tudi z drugimi drsnimi vrati. Ročna klimatska naprava za voznika in sovoznika ter potnike v zadnjem delu kabine zagotavlja prijetno temperaturo v celotnem vozilu.

Kot pri vseh različicah Vivara je možno tudi pri modelu Vivaro Combi+ poskrbeti za poudarjen športni videz s paketom Sport. Črte na stranicah in pokrovu motornega prostora zagotavljajo še posebno dinamične poteze, barvno usklajena 17-pačna platišča iz lahkih kovin pa dopolnijo športno oblikovanje.

Družina velikih Oplovih dostavnih vozil se bo v prihodnje še povečala. V bližnji prihodnosti bodo pri Oplu predstavili še tretjo izjemno prilagodljivo potniško različico, ki bo dopolnila ponudbo Vivarov.

Podobne objave