5 Euro NCAP zvezdic za novo CX-5

Leverkusen, Nemčija / 6. September, 2017

Nova Mazda CX-5 je bila ocenjena kot eden izmed najvarnejših družinskih avtomobilov na trgu.

Euro NCAP, neodvisna organizacija, ki ocenjuje varnost novih avtomobilov v Evropi, je novo Mazdo CX-5 nagradila z najvišjo možno varnostno oceno – petimi zvezdicami

Najvišja možna ocena ji je bila podeljena po opravljenih strogih testih trkov kakor tudi po preučitvi visoko naprednih asistenčnih sistemov, ki so del serijske opreme. Nova Mazda CX-5 je tako dosegla izjemne rezultate pri zaščiti odraslih, otrok in pešcev.

Jeff Guyton, predsednik Mazde Motor Europe, je povedal: “Varnost ljudi, ki vozijo naše avtomobile, njihovih potnikov in drugih okoli njih je Mazdi še posebej pomembna. To odraža tudi najvišja možna ocena varnosti, ki jo je Euro NCAP podelil novi Mazdi CX-5. To tudi odraža zavezo znamke k povečanju uporabe najnaprednejših varnostnih tehnologij, ki so temelj naše proaktivne varnostne filozofije in bodo pomagale vsem voznikom naših avtomobilov.”

Nova Mazda CX-5: Euro NCAP varnostna ocena*

Ocena iz varnosti 5 zvezdic je zasluga izjemnega dela Mazdinih oblikovalcev in inženirjev ter njihovega brezkompromisnega pristopa. Prav zato lahko vozniki kompaktnega SUV-ja uživajo v njegovi izjemni varnosti in navdušujočem KODO duša gibanja dizajnu.

Nova Mazda CX-5: sistem za izogibanje trkom

Sistem za izogibanje trkom je del serijske opreme vseh različic nove Mazde CX-5. Sistem v sili samodejno zavira in tako prepreči ali precej ublaži morebiten trk, nastalo škodo in potencialne poškodbe. Sistem uporablja naprej usmerjeno kamero in deluje med 4 in 80 km/h. Prepozna tako vozila kakor tudi pešce.

Nova Mazda CX-5: nova dimenzija užitka v vožnji

Mazda verjame, da morata voznik in vozilo čutiti kot eno. To je Mazdin Jinba-Itta, ki ob inženirskih dosežkih postavlja nove standard za  prepričljivo vožnjo. Vzvojno čvrstejša karoserija, izboljšano krmiljenje, vzmetenje in zavorni sisitem in G-Vectoring Control prinašajo popolnoma novo dimenzijo užitka v vožnji v segment kompaktnih SUV-jev.

Mazda je prodala že več kot 1,5 milijona CX-5. Model trenutno predstavlja 25% Mazdine globalne prodaje.


* Nova CX-5 rezultati testa EURO-NCAP 2017:

Skupna ocena: Pet zvezdic (Odraslit: 95% / Otroci: 80% / Pešci: 78% / Varnostni sistemi: 59%) Za podrobnejše rezultate obiščite: http://www.euroncap.com/en/

Podobne objave