Motel na kolesih: svetovna premiera – prihaja novi Opel Vivaro Life

  • Prva predstavitev na salonu IAA v Frankfurtu: Vivaro za prosti čas, ki omogoča tudi prenočevanje
  • Popoln trio novih prostornih Oplovih kombijev: Vivaro Life se pridružuje modeloma Tourer in Combi+

Rüsselsheim. Kjer sta dva, so lahko tudi trije. Pred kratkim so pri Oplu napovedali novi različici Opel Vivara za prevoz potnikov Tourer in Combi+, na Avtomobilskem salonu v Frankfurtu (IAA) pa se bo namesto dueta predstavil trio, saj se jima bo pridružil tudi večfunkcijski kombi za kampiranje in prosti čas Vivaro Life. Vse tri nove različice imajo kar nekaj skupnih odlik: prvorazredno opremo in udobje, kot ga nudijo osebni avtomobili, veliko prostora in prilagodljive razporeditve sedežev za potnike. Novinci prinašajo tudi inovativne tehnologije in asistenčne sisteme. Life in Tourer bosta zagotovo pritegnila pozornost z dinamičnimi in elegantnimi oblikovnimi poudarki, ko se bosta premierno predstavila na Avtomobilskem salonu v Frankfurtu od 14. do 24. septembra.

Novi Vivaro Life: večfunkcijski kombi za prosti čas, v katerem lahko tudi prespite

Novi Vivaro Life se izkaže kot odličen kombi za kampiranje in prosti čas. Lastniki se lahko preprosto odpravijo na daljši dopust kamorkoli, saj lahko prespijo v vozilu. Z dovršeno in prilagodljivo opremo je Vivaro Life izjemno primeren za daljše kampiranje ali spontan izlet ob koncu tedna za dva. Standardni individualni sedeži z možnostjo obračanja v drugi vrsti in pomična sedežna klop na vodilih v tretji vrsti z domiselnim mehanizmom, s katerim jo je možno v nekaj sekundah spremeniti v udobno posteljo, zagotavljajo, da se ta kombi za izbrani življenjski slog hitro prelevi v izjemno prijetno spalnico. Med opremo za doplačilo so na voljo dodatno zatemnjena stekla, preklopna mizica med drugo in tretjo vrsto sedežev ter grelnik mirujočega vozila, ki zagotovi prijetno temperaturo tudi v zimskem času.

Vivaro Life je opremljen z oblazinjeno notranjostjo in LED lučkami na stropu, ki poskrbijo za prijetno vzdušje, ko se zmrači. Dva priključka USB in 220-voltna vtičnica v prostoru za potnike omogočajo preprost priklop prenosnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Standardna različica navduši s klimatsko napravo/samodejnim nadzorom klime, parkirnim pomočnikom in številnimi drugimi funkcijami, ki dopolnjujejo izjemno udobje za voznika in sovoznika: da lahko resnično uživata v vožnji, sta sedeža nastavljiva v šest smeri ter opremljena z naslonom za roke, ledveno oporo in stranskimi varnostnimi blazinami.

Za izjemno razvedrilo poskrbijo različni sistemi Infotainment, vključno s sistemom IntelliLink Navi 80 s funkcijo za sprotno upoštevanje razmer v prometu (za doplačilo). Uporabnik lahko sistem preprosto upravlja prek 7-palčnega barvnega zaslona na dotik, s tipkami na volanskem obroču ali z glasovnim upravljanjem. Navigacijski sistem voznika sproti obvešča o razmerah v prometu in z digitalno povezljivostjo poskrbi za alternativne poti, preden obtičite v zastoju.

Tako kot Vivaro Tourer tudi Vivaro Life pritegne pozornost z ekskluzivnim videzom zunanjosti in poudarki, na primer s sijajno črnimi kljukami na vratih in ohišji zunanjih ogledal. Na voljo so tudi dodatno zatemnjena okna od stebrička B naprej in 17-palčna dvobarvna platišča iz lahkih kovin z videzom ‘diamantne obdelave’. Kdor želi še prestižnejšo notranjost, lahko izbere elegantno usnjeno oblazinjenje in paket za oblikovanje Irmscher.

Podobne objave