Izzivalec: novi Opel Grandland X že v prodajnih salonih

 

  • Ravno pravi: dinamičen kompaktni SUV za trg v razcvetu
  • Šik in prostoren: športen slog z dovršenimi proporci in obilico prostora
  • Varen in sproščujoč: ultra-sodobni asistenčni sistemi znatno olajšajo vožnjo
  • Zmogljiv in varčen: učinkoviti motorji poskrbijo za zabavno in živahno vožnjo
  • Prvorazredno razmerje med ceno in vrednostjo: vrhunske tehnologije in udobje že v standardni opremi
  • Novi Opel Grandland X je na voljo že od 20.490 evrov

Ljubljana. Sodobne dinamične poteze, privlačen terenski videz in višji sedežni položaj z odlično vidljivostjo v vse smeri, značilno za športne terence, ter pestra paleta vrhunskih tehnologij ob obilici prostora in udobja – to je novi Opel Grandland X. Novinec je pravi izzivalec v cvetočem segmentu športnih terencev tudi s privlačnim razmerjem med ceno in vrednostjo. V standardno opremo so vključene številne možnosti, na primer opozarjanje na zapuščanje voznega pasu in prepoznavanje prometnih znakov, ki delujeta s pomočjo naprej usmerjene kamere, pomoč pri speljevanju na strmini, radio R4.0 s povezavo Bluetooth za prostoročno telefoniranje, klimatska naprava s filtrom delcev, sedeži z nastavljanjem za kar se da udoben položaj pri vožnji in v razmerju 40:60 deljeno naslonjalo zadnjih sedežev. Opel OnStar je standardno na voljo od opreme Enjoy naprej.

Dinamično oblikovanje Oplovega ‘kul’ novega kompaktnega športnega terenca res pritegne poglede – še posebej pri izvedbi v dveh barvah, ki je na voljo za doplačilo. Izrazite zunanje mere z napetimi mišicami in kratkimi previsi poskrbijo za poudarek športnega videza 4,48 metra dolgega Grandlanda X. Dolga medosna razdalja – 2675 milimetrov – zagotavlja udobno namestitev za do pet potnikov. Tudi v prtljažniku s prostornino od 514 do največ 1652 litrov je dovolj prostora za prtljago in športno opremo, zato se Opel Grandland X brez težav pomeri tudi z najprostornejšimi karavani v kompaktnem segmentu.

Grandland X razvaja s prvorazredno zbirko ultra-sodobnih asistenčnih sistemov, možnosti za informacije in razvedrilo ter funkcij: opozarjanje na trk spredaj s samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev, nadzor voznikove zbranosti, napredni parkirni pomočnik in kamera z zajemom v območju 360° so le nekatere od značilnosti. Za še večjo varnost je Grandland X na voljo s sistemi, kot je prilagodljivi regulator hitrosti s funkcijo za ustavljanje vozila: ta vzdržuje izbrano hitrost oziroma razdaljo do vozila, ki vozi spredaj, in po potrebi zavira ali pospešuje. Tipično Oplovo udobje zagotavljajo ergonomski sedeži s certifikatom AGR (akcija za zdrav hrbet), ogrevan volanski obroč, ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev ter pomik prtljažnih vrat s preprostim zamahom z nogoPanoramsko stekleno strešno okno preplavi notranjost s svetlobo in zagotavlja pomirjajoč pogled v nebo.

Kot je značilno za Oplove modele, čaka voznika in sopotnike v Grandlandu X vrhunska povezljivost z najnovejšo generacijo sistemov IntelliLink, ki so združljivi z vmesnikoma Android Auto[1] in Apple CarPlay, ter osebnim pomočnikom za povezave in storitve OnStar z novimi storitvami, kot sta rezervacija hotelske sobe[2] in iskanje parkirnega prostora[3]. Za polnjenje pametnih telefonov je na voljo brezžično induktivno polnjenje. Glasbeni navdušenci, ki želijo uživati v izjemni zvočni izkušnji, lahko izberejo vrhunski zvočni sistem Denon z osmimi zvočniki in ‘subwooferjem’.

Opel ponovno potrjuje svojo vodilno vlogo na področju tehnologij za osvetlitev, saj je Grandland X na voljo z odličnimi prilagodljivimi žarometi AFL LED. Funkcije, kot so osvetlitev odcepa, nadzor dolgih luči in samodejno nastavljanje višine svetlobnega snopa, jamčijo za optimalno osvetlitev ceste v vseh situacijah.

Poleg številnih sistemov za pomoč vozniku k varni in zabavni vožnji z Grandlandom X prispevajo tudi živahni motorji in elektronski nadzor oprijema IntelliGrip. V začetku bosta na voljo dva motorja z odličnimi vrednostmi emisij CO2 – kar omogoča prihranek tako pri davkih kot pri stroških za gorivo. Oba motorja lahko dopolnjuje sodoben šeststopenjski ročni ali šeststopenjski avtomatski menjalnik z optimalno prilagojenim trenjem, sistem Start/Stop je del standardne opreme.

  • Iz aluminija izdelani 1,2-litrski turbo bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva razvije moč 96 kW/130 KM in največji navor 230 Nm pri 1750 vrtljajih v minuti (poraba goriva pri voznem ciklu NEDC: mestna vožnja 6,4 l/100 km, zunajmestna vožnja 4,9 l/100 km, kombinirano 5,4–5,5 l/100 km, emisije CO2 124–127 g/km).
  • 1,6-litrski dizelski motor z 88 kW/120 KM zagotovi največji navor 300 Nm pri 1750 vrtljajih v minuti (poraba goriva pri voznem ciklu NEDC: mestna vožnja 4,7–5,1 l/100 km, zunajmestna vožnja 3,9–4,2 l/100 km, kombinirano 4,3–4,6 l/100 km, emisije CO2 111–118 g/km).
  • V bližnji prihodnosti bo ponudbo pogonov za Grandlanda X dopolnjena z zmogljivejšim 2,0-litrskim dizelskim motorjem z močjo 180 KM in osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, obenem pa bo Grandland X prvi Opel, ki bo na voljo kot priključni hibrid.

Elektronski nadzor oprijema IntelliGrip, ki je na voljo za doplačilo, zagotavlja varen prenos moči na cestišče in najboljši možen oprijem v vseh letnih časih in na vseh podlagah. Voznik lahko izbira med petimi voznimi načini. Sistem nato prilagodi porazdelitev navora prednjim kolesom, omogoči prosto vrtenje koles, če je to potrebno, z avtomatskim samodejnim menjalnikom pa prilagodi tudi točke prestavljanja in odziv stopalke za plin. Tako poskrbi za najboljši oprijem in stabilno vodenje, ne glede na to, ali Grandland X vozi po snegu, blatu, pesku ali mokrih podlagah.

Da lahko uporabniki resnično uživajo v živahnih voznih zmogljivostih, poskrbi udobna in odlično izdelana notranjost Grandlanda X, v kateri je zagotovljeno dobro počutje. Srednji del konzole s tremi vodoravnimi vrsticami stikal omogoča hitro in intuitivno upravljanje infotainmenta, klimatske naprave in funkcij podvozja. Za športne terence značilen višji sedežni položaj poskrbi za odlično vidljivost ter olajša vstopanje in izstopanje.

Odlično opremljeni novi Grandland X je na voljo v opremah SELECTION (od 20.490 evrov) ENJOY (od 21.590 evrov) in INNOVATION (od 23.990 evrov), medtem ko je vstopna cena za različico SELECTION z dizelskim motorjem 21.990 evrov.

Grandland X se bo torej kot tretji član pridružil Oplovi družini X, v kateri sta že na voljo Opel Crossland X in prodajno izjemno uspešna Opel Mokka X. Hkrati Grandland X širi obsežno Oplovo ponudbo v priljubljenem segmentu kompaktnih modelov od Astre do Zafire.

[1] Vmesnik Android Auto Google še ne nudi v Sloveniji.

[2] Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[3] Prek možnosti Parkopedia.

 

 

Milica Kopanja Šircelj
Vodja odnosov z javnostmi / PR Manager
—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel: +386 1 520 95 32 I Mobile: +386 41 612 050 I Fax: +386 1 520 95 42

E-mail: milica.kopanja@opel.com

Podobne objave