Robot z vzdevkom ‘Robutt’ (‘Ritbot’) posnema premikanje človeške zadnjice – neobičajno preverjanje za zagotavljanje trajnosti sedeže

Robot z vzdevkom ‘Robutt’ (‘Ritbot’) posnema premikanje človeške zadnjice – neobičajno preverjanje za zagotavljanje trajnosti sedeže

Robotska zadnjica vstopa v avto enako kot voznik in sopotniki‘Robutt’ 25.000-krat sede na sedež in preveri desetletje uporabe v samo treh tednihRobot ‘Robutt’ z merami povprečno velikega človeka je prvič testiral novo FiestoKöln, 27. oktober 2017 – Izdelali so robota, ki se premika kot človek (in predvsem njegova zadnjica) in zagotovili popolno ponazoritev vstopanja in namestitve voznika in sopotnikov na sedeže v vozilu.

Inženirji so uporabili kartiranje tlaka in vzpostavili ‘vzorec sedanja’, ti podatki pa omogočajo preizkus obrabe materialov z robotsko zadnjico – robot je dobil vzdevek ‘Robutt’ oziroma ‘Ritbot’ po domače –, ki oponaša najpogostejše poti.

Oglejte si ‘Robutta’

“Od prvega trenutka, ko vstopimo v avto, sedež ustvari občutek udobja in kakovosti,” je povedala Svenja Froehlich, inženirka za področje trajnosti na Fordovem evropskem sedežu v Kölnu. “Prej smo uporabljali pnevmatske valje, ki so se preprosto premikali gor in dol. Z ‘Robuttom’ lahko zdaj natančno ponovimo resnično človeško gibanje in ravnanje.”

‘Robutt’ ustreza meram povprečnega človeka in je v sklopu testiranj nove Fieste omogočil simulacijo desetih let voženj v samo treh tednih – 25.000 vstopanj, sedanj in vstajanj. Novi preizkus zdaj izvajajo za vsa Fordova vozila v Evropi.

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA,Flajšmanova ulica 3,1000 Ljubljana

Podobne objave