TOYOTA na 45. Tokyo Motor ShowuNa 45. Tokyo Motor Showu je Toyota predstavila številne zanimive koncepte

Na 45. tokijskem avtosalonu, ki med 25. oktobrom in 05. novembrom 2017 poteka na sodobnem razstavišču Tokyo Big Sight, je Toyota predstavila številne zanimive koncepte, ki napovedujejo prihodnje smernice enega izmed največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu.

Toyota Motor Company je tik pred 45. Tokyo Motor Showom predstavila globalno pobudo Start YourImpossible, s katero želi navdihniti svoje zaposlene, poslovne partnerje in stranke ter jih povezati s temeljnimi vrednotami družbe. V času izjemno hitrega tehnološkega in okoljskega razvoja si Toyota s to pobudo prizadeva za ustvarjanje trajnostne družbe, v kateri bo vsakdo lahko udejanjil tisto, kar se mu morda zdi nemogoče in nedosegljivo.

Pri Toyoti so namreč prepričani, da mobilnost niso le avtomobili. Gre predvsem za premagovanje izzivov in uresničevanje sanj. Pobuda Start YourImpossible izraža te vrednote in poudarja končni cilj družbe Toyota, pri katerem bi bili vsi deležni svobodne mobilnosti.

Za Toyoto je bil tokijski avtosalon kot domače prizorišče vedno priložnost za predstavitev svojih novih usmeritev in filozofij. Letošnji salon poteka pod enotnim sloganom “Beyondthe Motor”, kar bi v neposrednem prevodu pomenilo “nad motorjem”. In Toyota v Tokiu dokazuje, da so za njih avtomobili precej več kot le prevozna sredstva. Letos predstavljajo kar sedem konceptov osebnih vozil, s katerimi prikazujejo svoj pogled na množično mobilnost in okoljsko ozaveščenost v prihodnjih desetletjih.

Poleg teh pa predstavljajo tudi koncept avtobusa na gorivne celice in tokijskega taksija, s katerima bodo prevažali potnike med olimpijskimi igrami, ki jih bo 2020 gostil Tokio.

TOYOTA Concept i

Toyota Concept-i je avtomobil, ki je nastal v Toyotinem oblikovalskem centru v Newport Beachu v Kaliforniji. Avtomobil poganja moč umetne inteligence. Temelji na tehnologijah, ki razumejo človekove potrebe, ki zagotavljajo varnost in ki vožnjo napolnijo z užitkom. Oblikovali so ga od znotraj navzven. To pomeni, da so na vsakem razvojnem koraku izhajali iz uporabnika, njegovega življenjskega sloga in potreb. Notranjost in zunanjost avtomobila sta opremljena s številnimi futurističnimi značilnostmi.

Na zunaj dominirajo neopazni ekrani, na kateirh se prikazujejo luči, smerokazi in druga opozorila ostalim udeležencem v prometu.

TOYOTA Concept-i Ride

Toyota Concept-i Ride je vizija malega in vsestransko uporabnega mestnega vozila, ki omogoča demokratično mobilnost za vse. Njegova posebna zasnova omogoča uporabo tudi invalidom. Dvižna vrata, mehanizem, s pomočjo katerega je brez dodatne pomoči v avtomobil možno naložiti invalidski voziček, in funkcija samodejne vožnje omogočajo enostavno uporabo za vse vrste voznikov.

TOYOTA Concept-i Walk

Toyota Concept-i Walk je vizija posebnega prevoznega sredstva, s katerim bi v prihodnosti lahko olajšali mobilnost v urbanih središčih. Concept i-Walk bo omogočal varno uporabo na pločnikih in drugih površinah namenjenih pešcem. Avtonomni način vožnje pa bo omogočal enostavno in brezskrbno uporabo.

Crown Concept

Toyota Crown je na Japonskem ena izmed najbolj priljubljenih limuzin. Crown Concept pa predstavlja vizijo, kako se bodo japonski gospodje prevažali v niti ne tako zelo oddaljeni prihodnosti.

GR HV Sports Concept

GR HV Sports Concept je nastal na osnovi športnega avtomobila Toyota GT86. Gre za okolju prijazno videnje zmogljivega športnega avtomobila, ki ga poganja hibridni pogonski sklop THS-R (Toyota Hybrid System-Racing).

TOYOTA Fine-Comfort Ride

Toyota Fine-Comfort Ride je koncept vozila prihodnosti. To vozilo je najbolj plastičen prikaz, kako naj bi čez desetletje izgledala udobna vožnja z avtomobilom. Avtonomen način vožnje bo potnikom omogočal, da bodo čas v avtomobilu lahko preživljali z deskanjem po svetovnem spletu, sproščanju, branju, ogledu filmov … Pogon na gorivne celice pa zagotavlja 1000- kilometrrski doseg.

Tj Cruiser

Tj Cruiser je videnje karoserijskega križanca prihodnosti. Gre za uporabno vozilo za ljudi z aktivnim življenjskim slogom, ki ga poganja učinkovit in okolju prijazen hibridni pogonski sklop. Še posebej navdušuje njegova premišljeno zasnovana notranjost, v kateri je dovolj prostora za potnike in njihovo športno opremo. V notranjost je možno spraviti tudi jadralno desko, ki v dolžino meri do 3 metre.

Podobne objave