Novi SWIFT osvojil naslov 2018 RJC Car of the Year   

 Suzuki SWIFT

Avtor: Magyar Suzuki Zrt. Podružnica v Sloveniji

 

Novi Suzuki SWIFT je prejel priznanje »RJC Car of the Year« za leto 2018, ki ga vsako leto podeljuje japonsko združenje avtomobilističnih raziskovalcev in novinarjev (Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan). To je bil po vrsti že 27. izbor avta leta, kjer so člani združenja RJC ocenjevali avtomobile, ki so prišli na trg v obdobju od 1. novembra 2016 do 31. oktobra 2017. V zaključni izbor se je uvrstilo 6 najboljših modelov, med katerimi je bil 14. novembra 2017 kot absolutno najboljši model razglašen Suzuki SWIFT.

Japonsko združenje je priznanje pospremilo z besedami: “SWIFT ponuja številne različice za širok krog kupcev, vključno z modeloma sport in hybrid. Predvsem swift sport s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja odlične vozne lastnosti, okretnost in športne zmogljivosti. Medtem ko swift hybrid s 5-stopenjskim polavtomatskim menjalnikom Auto Gear Shift nudi kupcem s svojo cenovno dostopnostjo številne prednosti hibridne tehnologije.”

Od leta 2004 – ko postane swift Suzukijev svetovni strateški model – pa do danes je bilo prodanih že 5,77 milijonov teh kompaktnih avtomobilov po vsem svetu.

Podobne objave