DS 7 CROSSBACK EURONCAP TEST

DS 7 CROSSBACK: 5 zvezdic EURONCAP, serijski varnostni sistemi od osnovnega nivoja opreme dalje in inovacije, ki v tem avtomobilskem segmentu niso bile še nikoli videne.

Novi kompaktni SUV znamke DS Automobiles, DS 7 CROSSBACK, ki je trenutno v fazi lansiranja, je na testih EURONCAP osvojil 5 zvezdic. Doseženi rezultat je povsem na ravni ambicij tega športnega terenskega vozila, opremljenega z inovativnimi tehnologijami, ki so v njegovem segmentu prava novost. Poleg nujno potrebne opreme za varnost (več kot 10 sistemov je na voljo serijsko že od prvega nivoja opreme dalje, med drugimi tudi samodejno zaviranje v sili) je DS 7 CROSSBACK opremljen še s sistemi DS ACTIVE LED VISION, DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, z aktivnim sistemom za nadzor mrtvih kotov, aktivnim opozorilnikom na nenamerno menjavo voznega pasu in razširjenim sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, … Poleg tega ta prvi model druge generacije znamke DS utira pot avtonomni vožnji s sistemom DS CONNECTED PILOT.

 

Naši inženirji in tehniki so v DS 7 CROSSBACK vlili vse svoje vrhunsko strokovno znanje, da bi mu zagotovili varnost v čisto vsakem trenutku in izjemno brezskrbno vožnjo,” je povedal Eric Apode, direktor prodajne palete in razvoja DS “Naš glavni cilj je in bo vedno ostala varnost, in sicer varnost potnikov v vozilu in varnost neposredne okolice. Naši najnovejši sistemi za pomoč pri vožnji so nadvse inovativni in temeljijo na vrhunski tehnologiji, kot sta na primer DS CONNECTED PILOT ali DS NIGHT VISION in ki zaznamujeta resničen preobrat na tem področju.

 

Varnost in brezskrbnost sta ključni besedi zasnove in razvoja vozila DS 7 CROSSBACK. Da bi mu to uspelo zagotoviti, je najnovejše športno terensko vozilo znamke DS opremljeno z najboljšimi sistemi, ki so na voljo na trgu in predstavlja pravo inovacijo z opremo, ki v tem segmentu še nikoli ni bila videna.

 

Paleta serijske opreme za pozornost v vsakem trenutku

Kupec vozila DS 7 CROSSBACK ima že od osnovnega nivoja opreme dalje (Chic) na voljo serijsko opremo, kot so sistem proti blokiranju koles (ABS) z elektronskim razdelilnikom zavorne sile in pomočjo pri zaviranju v sili, sistem za dinamični nadzor stabilnosti (ESP) s sistemom za preprečevanje spodrsavanja koles, pomoč pri speljevanju v klanec, zaznavanje nezadostnega tlaka v pnevmatikah, vklop varnostnih utripalk ob silovitem zaviranju, kontrolna lučka in opozorilnik nepripetih prednjih in zadnjih varnostnih pasov, tri pritrdišča ISOFIX. Tej že tako bogati paleti opreme se pridružujejo še tempomat in omejevalnik hitrosti vozila, opozorilnik na voznikovo nepozornost, prepoznavanje prometnih znakov s priporočilom o mejni hitrosti, samodejno zaviranje v sili in storitev za klic v sili DS CONNECT BOX.

Še ena ključna oprema za varnost potnikov so čelne varnostne blazine, zavesaste varnostne blazine ter bočne varnostne blazine na prednjih in zadnjih sedežih (odvisno od izbranega ambienta Inspiration DS).

 

 

Več informacij

Samodejno zaviranje v sili: s to serijsko opremo se voznik uspe izogniti trčenju ali omejiti silo trčenja. Vklopi se samodejno pri hitrosti nad 5 km/h in lahko deluje do hitrosti 140 km/h, odvisno od izvedenke.

DS CONNECT BOX: serijski sistem za klic v sili s paketom SOS in avtomobilsko asistenco v primeru okvare ali prometne nesreče omogoča vozniku, da s pomočjo te storitve vzpostavi povezavo s specializirano službo za pomoć.

Aktivni nadzor mrtvih kotov: ta sistem opozori voznika, da se v mrtvem kotu njegovega vozila nahaja neko drugo vozilo. Sistem poveča stopnjo varnosti, s tem da zmanjša nevarnost za nastanek prometnih nesreč, kadar voznik zapelje na drug vozni pas. Piktogram v zunanjih ogledalih pa prikazuje prisotnost vozila v mrtvih kotih, na podlagi česar lahko voznik ustrezno popravi smer vožnje.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING je nova stopnja opozorilnika na voznikovo nepozornost, ki odkrije vsakršno obliko motnje ali morebitno nezbranost ter po potrebi obvesti voznika. Po zaslugi kamere, nameščene na zgornjem delu volanskega droga in še ene infrardeče kamere nad volanom, analizira voznikove oči (utripanje vek), , obraz (smer pogleda) in premike glave. Če zazna anomalijo, se na instrumentni plošči prikaže piktogram “Vzemite si odmor” in po potrebi se sproži še zvočni signal.

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu: sistem zazna nenamerno prekoračitev neprekinjenih ali prekinjenih talnih črt, kadar smerokaz ni vklopljen, opozori voznika in popravi smer vožnje s postopnim obračanjem volana do konca v drugo smer, da ga ob odstopanju od položaja znova umesti na ustrezen vozni pas.

Razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov: ta sistem prikaže na instrumentni plošči poleg znakov o omejitvi hitrosti tudi določeno število drugih prometnih znakov. Informacije so razločne in vidne v vsakem trenutku.

 

Inovativni sistemi za brezskrbno vožnjo

DS 7 CROSSBACK pa je opremljen tudi novimi funkcijami, ki daleč presegajo zahteve protokola EURONCAP. Vse najnovejše inovacije vozila DS 7 CROSSBACK so res značilne za znamko DS: kombinacija prefinjene stilske zasnove, elegantnega dizajna in najsodobnejše vrhunske tehnologije v sistemu DS ACTIVE LED VISION, ki omogoča dobro vidljivost in opaznost vozila, ter napredne tehnologije z novimi sistemi za pomoč pri vožnji, ki dodatno povečajo varnost in brezskrbnost voznika in potnikov.

 

DS ACTIVE LED VISION: poleg vizualnega užitka, ki ga zagotavlja, svetlobni snop prilagodi svoj domet in širino glede na vozne razmere (okolica, hitrost vozila, kot zasuka volana) prek pet načinov, ki se vklopijo samodejno: Parking (parkiranje), Town Beam (mesto), Country Beam (podeželje), Motorway Beam (avtocesta) in Adverse Weather (dež). Med funkcijami iz ponudbe najdemo tudi funkciji Dynamic Bending Light (smerni žarometi) in High Beam (dolge luči). To je zares velika prednost za varnost.

DS NIGHT VISION: s tem sistemom lahko ponoči vidimo vse tisto, kar je nevidno. Infrardeča kamera, ki je skrita v okrasni maski, zazna pešce in živali, ki se nahajajo največ 100 metrov pred vozilom. Nanje opozori z rumenim in nato rdečim okvirjem, ki ga spremlja zvočni signal glede na položaj zaznane ovire (na instrumentni plošči v voznikovem vidnem polju, da se lahko le-ta odzove). Ne samo, da je tovrstna oprema prvič vgrajena v vozilo te kategorije, temveč predstavlja tudi zelo veliko prednost pri zagotavljanju varnosti pešcev.

DS CONNECTED PILOT: predstavlja en korak več proti avtonomni vožnji. Sistem DS CONNECTED PILOT sestavlja prilagodljivi tempomat, ki hitrost prilagaja glede na vozilo, ki vozi pred njim in vozilo DS 7 CROSSBACK natančno umesti na vozni pas (med prekinjene ali neprekinjene črte) glede na voznikove nastavitve med delovanjem na volan. Nadvse je koristen med prometnimi zastoji ali na avtocesti, saj lahko deluje v razponu od 0 do 180 km/h glede na veljavne cestnoprometne predpise.

 

Če vozimo DS 7 CROSSBACK ali če DS 7 CROSSBACK vozi nas, si zagotovimo brezskrbnost v čisto vsakem trenutku ter sebi in svojim potnikom privoščimo najboljše tehnologije za absolutno varnost v čisto vsakem trenutku.

 

Podrobnosti o oceni

 

Zaščita odraslih: ocena 34,951 točk oziroma 91 %

  • Čelno trčenje ob zmečkljivo oviro = 7,599 točk /8
  • Čelno trčenje ob nezmečkljivo oviro = 7,758 točk /8
  • Bočno trčenje = 8 točk /8
  • Bočno trčenje v steber = 6,521 točk /8
  • Whiplash ali trk od zadaj = 2,519 točk/3, s pomočjo katerega se testira sistem AEB City oziroma samostojno zaviranje v sili med mestno vožnjo
  • AEB City = 2,554 točk /3

Zaščita otrok: ocena 43,000 točk oziroma 87 %

Zaščita pešcev: ocena 26,045 točk (pasivno) in 4,801 točk /6 za AEB zaščito za pešce oziroma 73 %

Sistemi za pomoč: ocena 9,224 točk oziroma 2,5 točk / 3 oziroma 76 %

 

 Po štirih kategorijah je skupno osvojil 84 % možnih točk, kar presega mejno vrednost za skupno oceno 5 zvezdic v letu 2017.

Podobne objave