Evropski mediji Stingerja uvrstili med najboljše nove modele

Novi Kia Stinger se je nedavno znašel na ožjem seznamu kandidatov za prestižno priznanje Evropski avto leta 2018. Stingerja, enega od 7 izbrancev, so evropski mediji uvrstili med najboljše nove modele zadnjih 12 mesecev.

Prepričal z zmogljivostmi, prefinjenostjo in vodljivostjo
Kia Stinger združuje obvladljivo moč z izjemno vodljivostjo, kot pritiče pravemu gran turismu, njegov slog pa je bil že večkrat nagrajen. Stingerjeva prodaja se je ponekod po Evropi že začela (pri nas januarja), v avtomobilskih medijih pa so največ hvalnic požele njegove vozne lastnosti, visoka končna obdelava in izjemne grand touring zmogljivosti.

Artur Martins, podpredsednik marketinga in načrtovanja izdelkov pri Kia Motors Europe, pravi: “Stinger ni v ničemer podoben dosedanjim modelom Kia in je pravi Evropejec po svoji odličnosti – oblikovalski in vozni. Zelo lepo je videti skupno delo naših oblikovalcev in inženirjev, ki so ga prepoznali tudi najvplivnejši evropski avtomobilski mediji. Verjamemo, da bo Stinger z vgrajeno Kiino vrhunsko kakovostjo in zanesljivostjo priljubljen med Evropejci.”

Pred Stingerjem finalist tudi cee’d

Kia Stinger je bil oblikovan v Evropi, pod vodstvom Petra Schreyerja, Kiinega vodje oblikovanja in predsednika korporacije Kia Motors, ter Gregoryja Guillauma, vodje oblikovanja pri Kia Motors Europe. Šasijo in pogon so izpopolnjevali na Nürburgringu in cestah po vsem svetu. Stinger je sicer druga Kia, ki je prišla v finalni izbor za Evropski avto leta – leta 2008 se je v njem znašel tudi model cee’d.

Kia Stinger pri nas januarja
Stinger je že naprodaj po Evropi, kupci pa lahko izbirajo med štirikolesnim ali zadnjim pogonom ter med tremi motorji. Vrh ponudbe predstavlja 3,3-litrski twin turbo V6 bencinski motor, ki je najzmogljivejša in najhitrejša Kia do sedaj. Vsi trije motorji prenašajo moč do koles preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Stinger tako kot vse ostale Kie strankam zagotavlja 7-letno tovarniško garancijo (do 150.000 km, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov), ki velja za celotno vozilo.

 

Preizkusite Kio in se prepričajte v Kia kakovost

 

Prijavite se na testno vožnjo

***
Korporacija Kia Motors (www.kia.com) – proizvajalec kakovostnih vozil za mlade po srcu – je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kia letno proizvede 3 milijone vozil v 41 tovarnah v 5 državah, ki jih prodajajo in servisirajo v 180 državah. Kia danes ima več kot 51.000 zaposlenih po vsem svetu in letne prihodke v višini 45 mlrd. dolarjev. Oblikovanje vseh vozil Kia se izvaja pod vodstvom svetovno znanega nemškega oblikovalca Petra Schreyerja. Njegovo delo potrjujejo številne evropske in mednarodne oblikovalske nagrade, kot npr. red dot award, iF product design award in Automotive Brand Contest za najboljše oblikovanje v avtomobilizmu. V študiji 2017 JD Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi znamkami. Izrazito evropsko naravnanost Kia dopolnjuje s svojo modern tovarno na Slovaškem (Žilina) in evropskim centrom za raziskave in razvoj v nemškem Rüsselsheimu, ki Kio postavljaju na presto proizvajalca avtomobilov z rekordno nizko porabo goriva.Kia je glavni pokrovitelj teniškega grand slama Australian Open in uradni avtomobilski partner mednarodne nogometne zveze FIFA in evropske zveze UEFA – pokrovitelj svetovnega in evropskega prvenstva v nogometu. Korporacijski slogan – “The Power to Surprise” (Moč presenečanja)– predstavlja znamkino globalno zavezanost presenečanju sveta s svojimi vznemirljivi in vrhunskimi vozili, ki presegajo pričakovanja strank.

Podobne objave