Renault CLIO I feel Slovenia: najboljše izpod dolenjskih rok!

Vozila Clio I feel Slovenia so namenjena tistim, ki želijo, da bi imel njihov avto vse, kar imajo veliki. Serijska oprema dolenjskega Clia se zato spogleduje z opremo velikih premijskih vozil!

S kar petimi različnimi motorji bo zadostil potrebam tako varčnih kot tudi športno naravnanih voznikov.

I feel Slovenia je močna in ponosna blagovna znamka, ki je v svojem bistvu združila vse lepote slovenske narave, našo nacionalno identiteto in vse vrline prebivalcev Slovenije. Zato so jo v Renaultu takoj povezali z vsem, na kar so ponosni ob izdelavi vozila Renault Clio v novomeškem Revozu.

Renault Clio je najbolj pogost avtomobil na slovenskih cestah. Na dan 31.12. 2016 je bilo v Sloveniji registriranih 77.413 vozil Renault Clio, s čimer je ta avto za kar 20.000 registracij prehitel drugo vozilo na lestvici. Z letom 2017 se je proizvodnja Clia vrnila tudi v Slovenijo. Svoj ponos nad vozilom, ki ga izdelujejo marljive dolenjske roke, Renault zdaj dokazuje z začetkom prodaje omejene serije vozil Clio I feel Slovenia. Gre za posebno verzijo avtomobilov, ki jih bodo slovenske roke izdelovale izključno za slovenski trg.

V luči legendarnega reklamnega slogana “Vse, kar imajo veliki” bo omejena serija vozil Clio I feel Slovenia na voljo zgolj z izjemno bogatim paketom opreme, ki smo jo običajno vajeni le v premijskih vozilih. Najsodobnejše Pure Vision LED luči spredaj in zadaj, parkirni senzorji spredaj in zadaj, vzvratna kamera, sredinski naslon za roke, avtomatska klimatska naprava, kartica Renault za prostoročno odklepanje in zagon vozila, multimedijski sistem Media Nav Evolution (ta vsebuje 7” zaslon na dotik z navigacijskim sistemom Navteq s kartografijo Adriatic), senzor za dež, LED osvetlitev v potniški kabini, samozatemnitveno vzvratno ogledalo in dodatno zatemnjena stekla so samo del dolgega spiska serijske opreme, ki je drugače tudi pri precej dražjih vozilih na voljo le kot doplačilna opcija. Za piko na i pa poskrbi še pestra izbira kovinskih in nekovinskih barv zunanjosti in oblazinjenj, ki so pri omejeni seriji vozil I feel Slovenia brezplačna. Renault Clio I feel Slovenia zato spet ponosno zatrjuje, da ima vse, kar imajo veliki! Kupcem bo tak Clio na voljo s tremi bencinskimi motorji (1.2 16V, TCe 90, TCe 120) ter dvema dizelskima (dCi 90 in dCi 110).

Renault je hvaležen Uradu Vlade Republike Slovenije za komuniciranje, ki je v imenu Republike Slovenije skrbnik znamke I feel Slovenia, da je slovenskega Clia prepoznal kot ustreznega ambasadorja Slovenije in tako dovolil uporabo znamke I feel Slovenia za poimenovanje te omejene serije vozil. Tovarna Revoz je že dolga leta v globalnem proizvodnem sistemu Skupine Renault znana kot ena izmed najboljših, najkakovostnejših tovarn. Clio I feel Slovenia, ki izhaja iz tako dobre tovarne, bo zagotovo pravi ambasador vsega najboljšega, kar povezujemo s Slovenijo: smo majhni, a imamo vse, kar imajo veliki!

“Izjemno nas veseli sodelovanje z Renaultom in dejstvo, da bo v Novem mestu narejeni Clio širil dobro ime znamke I feel Slovenia. Na Uradu Vlade RS za komuniciranje, kjer skrbimo za nacionalno znamko, spodbujamo čim širšo, a hkrati tudi premišljeno uporabo znamke I feel Slovenia. Zavedamo se velike konkurence v tem globalnem svetu, ki ne velja le za gospodarske subjekte, ampak se s tem spopadajo tudi države. Močna državna znamka daje državi ter izdelkom in storitvam, ki iz nje prihajajo, dodatno moč. Veseli smo, da je Renault prepoznal moč naše nacionalne znamke”, pravi mag. Kristina Plavšak Krajnc, direktorica urada za komuniciranje.

Zgodba znamke I feel Slovenia govori o naši naravi, državi in nacionalni identiteti. Prav tako pomemben del znamke I feel Slovenia so prebivalci naše države, ki so prizadevni in se z gorečnostjo lotevajo vsega, kar imajo radi, pa naj bo to posel, šport, kultura in umetnost, znanstveno raziskovanje ali preživljanje prostega časa. Znamka I feel Slovenia je zaživela leta 2007 in njen osnovni namen – kot nacionalna znamka – je ustvarjanje pozitivne podobe, dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije.

Tovarna Revoz je v preteklosti že izdelovala Renault Clio. V letu 2014 se je Revoz popolnoma osredotočil na začetek proizvodnje novih modelov Renault Twingo in Smart Forfour. Zaradi odlične prodaje vozil Renault Clio na vseh trgih je letos Renault poleg proizvodnje v tovarnah v Franciji in Turčiji izdelavo vozil Clio razširil še v novomeški Revoz. Naložbena dela v prilagoditev proizvodnje v Novem mestu, vredna več kot 80 milijonov evrov, so izvedli v rekordno kratkem času in tako junija letos že zagnali serijsko proizvodnjo Clia 4. Dodelitev proizvodnje Clia 4, ki je že vrsto let zelo uspešen model na trgu, je Revozu prinesla zagotovitev stabilnosti proizvodne dejavnosti za srednjeročno obdobje in višjo raven dnevnih proizvodnih količin, saj tovarna trenutno obratuje v treh polnih izmenah.

Predsednik uprave Revoza, d.d., Kaan Ozkan: “Revoz danes deluje v globalnem okolju Zveze Renault Nissan Mitsubishi in si je v njem izboril pomemben položaj. S Cliom 4 smo dobili ne le odličen proizvod, pač pa tudi zagotovilo, da smo uspešni pri zagotavljanju daljnoročne prihodnosti za našo tovarno.”

Promocija prodaje omejene serije vozil Renault Clio I feel Slovenia se pričenja v sredo, 6. decembra, kupci pa bodo na redne cene iz cenika deležni še popusta v višini 2.200 eur. Tako je najcenejši, a izjemno bogato opremljeni Renault Clio I feel Slovenia na voljo že za 12.890 eur oziroma 12.390 eur ob menjavi staro za novo. Kovinska barva je pri tej omejeni seriji kupcem na voljo brezplačno. Seznam možne dodatne opreme je zaradi izredno široke serijske opreme nenavadno kratek, saj ima Clio I feel Slovenia že serijsko na voljo skorajda vse, kar je danes možno v tem segmentu vozil kupiti.

Podobne objave