Opel je letu 2017 vtisnil pečat z največjo ofenzivo modelov v zgodovini podjetja

 

· Ofenziva izdelkov: premiera modelov Insignia, Crossland X in Grandland X

· Odličen začetek: Opel pospešuje tempo pod okriljem novega matičnega podjetja Groupe PSA

· Priprave na prihodnost: električni pogon za celotno paleto Oplovih potniških modelov

Rüsselsheim. “Prihodnost pripada vsem” je novo geslo znamke Opel, nemški proizvajalec avtomobilov pa uresničuje svojo obljubo. Še nikoli doslej ni Opel poslal na trg toliko novih modelov z inovativnimi tehnologijami kot v zadnjih 12 mesecih. 2017 je bilo leto sprememb in največje ofenzive izdelkov v zgodovini podjetja. Vrhunec leta je bil zagotovo avtomobilski salon v Frankfurtu, na katerem je Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller poskrbel za tri svetovne premiere: na Oplovem razstavnem prostoru so v soju žarometov zablesteli kompaktni športni terenec Grandland X, dinamična in športna Insignia GSi ter pustolovska Insignia Country Tourer. “Nadaljujemo z največjo ofenzivo modelov v Oplovi zgodovini. Letos smo našo paleto dopolnili z odličnimi avtomobili, kot so mestni terenec Crossland X, kombi za prosti čas Vivaro Life in SUV Grandland X,” je v Frankfurtu povedal Lohscheller. “Skupaj z Groupe PSA ustvarjamo evropskega prvaka. Še naprej bomo skrbeli, da bodo odlične tehnologije ‘made in Germany’ na voljo kar se da veliko uporabnikom, zato ostajamo zvesti svojemu geslu, da prihodnost pripada vsem.”

Nova generacija admiralske ladje, ‘kul’ mestni in športni terenec

Leto se je začelo s predstavitvijo novega Opla Crosslanda X, prvega modela, razvitega v sodelovanju z Groupe PSA. Elegantni in prilagodljivi novinec se je premierno pokazal v morda nekoliko nenavadnem okolju v Berlinu. Drugi član družine X – pridružil se je prodajni uspešnici med športnimi terenci Mokki X – ima vse, kar je potrebno za uspešen prodor na trg: ‘kul’ videz športnega terenca z izvedbo v dveh barvah, značilne Oplove vodilne tehnologije, višji položaj sedenja ter prostorno in prilagodljivo notranjost – ob izjemno kompaktni dolžini 4,21 metra. Recept se je očitno obnesel, saj je ‘navihani mestni terenec’ navdušil že veliko kupcev – doslej je Opel prejel 75.000 naročil po vsej Evropi.

Uživajte v terenskem občutku – 2017 je bilo leto trpežnih, a obenem športnih in elegantnih vozil s posebnim Oplovim pečatom. Z uvedbo druge generacije admiralske ladje Insignia je veliki met Oplu uspel tudi na drugi strani palete. Insignii Grand Sport, limuzini v slogu kupeja, sta sledili prav tako elegantni in izjemno prostorni karavanski različici Insignia Sports Tourer in Insignia Country Tourer. Vse tri imajo kar nekaj skupnih odlik: osupljivo oblikovanje, lahko konstrukcijo za uživanje v izjemno dinamični vožnji in revolucionarne tehnologije, kot sta najnovejša generacija IntelliLux LED® matričnih žarometov brez bleščanja in prilagodljivi štirikolesni pogon Twinster z nadzorom vektorjev navora, zagotovo najbolj inovativni sistem v tem razredu. Vse navedeno dopolnjuje najčistejši izraz ‘nemške natančnosti in kiparske umetnosti’. Različice Insignie so svojo zmogljivost dokazale med uvodno predstavitvijo – limuzina in Sports Tourer sta osupnila v mestnem okolju, Country Tourer pa je pokazal svoje odlike v zasneženi alpski pokrajini. Kupci so navdušeni in pri trgovcih so zabeležili že približno 90.000 naročil Insignie.

Najnovejša generacija Insignie s svojimi prednostmi nadaljuje tradicijo velikih Oplovih admiralskih ladij. Letos ena od njih praznuje častitljivi jubilej: pred osemdeset leti je iz tovarne v Rüsselsheimu zapeljal prvi Opel Admiral. Njegovi oblikovalci so navdih našli v slogu Art Deco, z izjemno uporabnostjo in za svoj čas zelo privlačno ceno pa je Admiral takoj osvojil kupce in se uvrstil na sam vrh svojega segmenta.

Uporabnost in praktičnost za vsakodnevno uporabo ob dostopnih cenah so ključne odlike vseh Oplovih modelov. Seveda to velja tudi za kombije Vivaro Combi+Vivaro Tourer in Vivaro Life, ki so na trg zapeljali jeseni. Trojica navdušuje z vrhunskimi prilagodljivimi možnostmi, zato so idealni družabniki za poslovne vožnje ali prosti čas.

Čeprav sta omenjena proti koncu, to v nobenem primeru ne zmanjša njunega pomena: v Frankfurtu sta se predstavila tudi nova športna Opel Insignia GSi in izzivalec v cvetočem segmentu športnih terencev – novi Opel Grandland X. Insignia GSi je športna zverina par excellence, brezkompromisno ostra, natančna in učinkovita. Izjemni motorji, krajše vzmeti, ki podvozje znižajo za 10 milimetrov, ter dinamično oblikovanje zunanjosti in notranjosti obljubljajo in zagotavljajo vrhunske vozne užitke. Seveda so za končne fine nastavitve izbrali ustrezen kraj: legendarno najzahtevnejšo progo Nordschleife na Nürburgringu.

Po drugi strani je Opel Grandland X v Frankfurtu pritegnil veliko pozornosti s terenskim videzom, saj se je kot tretji član družine Opel X pridružil Crosslandu X in Mokki X. Slog in moč, dinamičnost in tehnična sodobnost so odlike drugega modela, ki so ga razvili v sodelovanju z Groupe PSA, zato je vožnja vsak dan znova prijetno vznemirljiva. Novinarje je prepričal že med predstavitvijo v velemestni džungli Frankfurta, drugi uporabniki pa so morali na Grandlanda X počakati do novembra, ko je zapeljal v prodajne salone. Značilno Oplovo oblikovanje z ‘nemško natančnostjo’ je prepričljivo tudi v tej izvedbi, saj so trgovci po vsej Evropi prejeli že skoraj 50.000 naročil. Kompaktni SUV pa ne navdušuje le z običajnimi Oplovimi odlikami – to bo tudi prvi Opel, ki bo na voljo kot priklopni hibrid. “To je naslednji pomemben primer priložnosti, ki jih prinaša sodelovanje v Groupe PSA. Odločno bomo šli po tej poti,” je na avtomobilskem salonu v Frankfurtu povedal Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller.

Naelektrena prihodnost

Letos je Opel v nekaterih evropskih državah z Ampero-e že omogočil vpogled v trajnostno pot v prihodnost. Ne preseneča, da se je revolucionarni električni avto z dosegom, ki presega vse tekmece v segmentu, pridružil elitni skupini prejemnikov priznanja ‘Zlati volan’ (Golden Steering Wheel) iz Rüsselsheima. A to je šele začetek. Do leta 2024 bodo vsi evropski modeli Oplovih potniških vozil na voljo tudi v različici z električnim pogonom – kot akumulatorska električna vozila ali priklopni hibridi ob ponudbi izjemno varčnih motorjev z notranjim zgorevanjem. Že do leta 2020 bo imel Opel/Vauxhall na trgu štiri elektrificirane modele: med njimi bosta tudi Grandland X PHEV in povsem električna različica naslednje generacije Corse. Ofenziva modelov se bo nadaljevala, saj že v nekaj mesecih prihaja novi Opel Combo.

 

Milica Kopanja Šircelj

Vodja odnosov z javnostmi/ PR Manager

—————————————————————————————————————-

Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana I Leskoškova 9e I 1000 Ljubljana, Slovenija

Tel: +386 1 520 95 32I Mobile: +386 41 612 050I Fax: +386 1 520 95 42

E-mail:milica.kopanja@opel.com

media.opel.com I opel.si

Podobne objave