Novo vozilo Rolls-Royce Phantom bo premierno predstavljeno na dunajskem avtomobilskem salonu

Novo vozilo Rolls-Royce Phantom se bo premierno predstavilo v Avstriji na dunajskem avtomobilskem salonu 2018. Prisotnost na Dunaju poudarja strateški pomen srednjeevropskih trgov.

PRESS CONTACT

Maja Ilec

BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Novo vozilo Rolls-Royce Phantom se bo januarja premierno predstavilo na dunajskem avtomobilskem salonu. Po svetovni premieri sredi leta 2017 bo vodilno vozilo proizvajalca luksuznih vozil prvič predstavljeno tudi v Avstriji.

Novo vozilo Phantom vključuje spektakularno inovacijo v obliki „Galerije“. Nov koncept brez primere na področju luksuza – „Galerija“ predstavlja prenovljeno armaturno ploščo vozila, kar se je zgodilo prvič v 100 letih. Lastniki bodo lahko naročili resnično individualno umetniško delo, ki se bo raztezalo čez celotno širino „Galerije“ in bo nameščeno za enojno stekleno ploščo v njihovem novem vozilu Phantom.

„Dunaj s svojim naravnim odnosom do sveta likovne umetnosti predstavlja popolno prizorišče, na katerem se bo prvič v tej regiji predstavilo vrhunsko razkošje,“ je povedal Peter Schoppmann, regionalni direktor podjetja Rolls-Royce Motor Cars. Nadaljeval je: „Novo vozilo Phantom pooseblja slog, zgodovinsko ime, ki zavzema svoj lasten prostor v tej luksuzni postavitvi.“

Od trenutka, ko je Sir Henry Royce predstavil vozilo Rolls-Royce Phantom leta 1925, je bilo to ocenjeno kot „najboljše vozilo na svetu“. Tako je v zadnjih 92 letih prevažal nekatere izmed najbolj vplivnih in močnih moških in žensk na svetu na najpomembnejše zgodovinske trenutke.

Novo vozilo Phantom zagotavlja prenovljeno, sodobno oblikovno interpretacijo DNK podjetja Rolls-Royce. Povsem nova aluminijasta „Arhitektura luksuza“, ki podpira novo vozilo Phantom, je lažja, trdnejša, tišja in bolj tehnološko napredna. Vrsta let inženiringa zagotavlja arhitekturno in sorazmerno linijo vozil Rolls-Royce, medtem ko prinaša popolnoma novo raven udobja vožnje, poimenovanega „Magic Carpet Ride“.

Schoppmann je poudaril: „Veselimo se, da bomo predstavili vodilno vozilo Rolls-Royce tukaj v središču Evrope, saj so našo prisotnost na tem pomembnem prizorišču v zadnjih letih dobro sprejeli tako široka javnost kot prijatelji blagovne znamke. Zlasti pozitivna povratna informacija strank iz Avstrije in njenih sosednjih regij na Češkem, Madžarskem, Slovaškem in v Sloveniji poudarja strateški pomen Srednje in Vzhodne Evrope za podjetje Rolls-Royce Motor Cars.“

Zraven novega vozila Phantom bo vodilni svetovni proizvajalec luksuznih vozil predstavil tudi vozilo Ghost Black Badge na Dunaju. Alter ego svojega brata, vozila Ghost, zagotavlja verodostojno preobrazbo tako v videzu kot v inženirstvu. Ghost, Wraith in Dawn so v okviru stalne serije vozil na voljo kot modeli vozil Black Badge, pri čemer je podjetje Rolls-Royce prenovilo ikono svoje znamke, da je še poudarilo temnejšo stran svojega značaja.

Dunajski avtomobilski salon, ki bo potekal od 11. do 14.januarja, je ključno avtomobilsko prizorišče za Avstrijo in bo privabil pomemben delež obiskovalcev iz sosednjih držav. Pričakuje se več kot 150.000 obiskovalcev.

Phantom

Novo vozilo Phantom je najbolj tehnološko napredno vozilo Rolls-Royce doslej. Popolnoma nov 6,75-litrski V12 motor Twin-Turbo je tiho utripajoče srce novega vozila Phantom, ki zagotavlja popolnoma uglašeno stopnjo moči in zmogljivosti. Inženirji so tudi diskretno uporabili satelitsko podprt prenos, krmiljenje na zadnja kolesa in nešteto tehnologij v ozadju, ki zagotavljajo vrhunsko doživetje.

Black Badge

Vsako izmed vozil, ki nosi znak Black Badge, je povsem drugačno vozilo Rolls-Royce – kot še nobeno vozilo Rolls-Royce doslej.Vozilo Ghost ni navadna moč – je najsodobnejša interpretacija limuzine\” podjetja Rolls-Royce, ki privlači tiste uspešne podjetnike, ki želijo vozilo voziti, prav toliko kot jim je všeč, da jih vozijo naokoli. Inženirji podjetja Rolls-Royce so subtilno povečali izhodno moč motorja za 30 kW, na 450kW, in navora za 60 Nm (840 Nm) v primerjavi z osnovnim vozilom Ghostom. Z izjemno zmogljivostjo vozilo Ghost Black Badge zagotavlja udobje potnikov v zadnjem delu vozila na način, da ohranja znano udobje vožnje „Magic Carpet Ride“.

Stiki z mediji:

Rolls-Royce Motor Cars

Frank Tiemann

Head of Corporate Communications Eastern Europe and CIS

+49 (0) 89 382 29581

frank.tiemann@rolls-roycemotorcars.com

Podobne objave