2017- Odlično leto za BMW.

Številne nagrade potrjujejo položaj podjetja BMW kot vodilnega proizvajalca premijskih avtomobilov.

 

 

München. V letu 2017 so številne prejete nagrade ponovno poudarile visoko stopnjo priznanja za avtomobile BMW, s katerim se podjetje in blagovna znamka srečujeta tako na nacionalnem kot mednarodnem prizorišču. S priznanji pa niso bile počaščene le izjemne lastnosti izdelkov vseh modelnih serij, ampak tudi njihova oblika, inovativne tehnologije, inteligentna povezljivost in nenazadnje izjemna stopnja trajnosti. Dobitnike nagrad so izbirali bralci znanih strokovnih revij in žirije, ki so jih sestavljali avtomobilistični novinarji in strokovnjaki iz področij informacijske tehnologije, gospodarstva, ekologije in oblikovanja.

Novo vozilo BMW serije 5 je v žep pospravilo največ nagrad.
Novo vozilo BMW serije 5 je bilo še posebej uspešno, saj je prejelo več priznaj kot kater koli drugi avtomobil znamke BMW. Ta uspeh pa ne pomeni le velikega spoštovanja, ki ga novo vozilo BMW serije 5 uživa po vsem svetu, ampak kaže tudi na to, da nova generacija, ki je prišla na trg koncem leta 2016, drži korak z najnovejšim razvojem.

V Združenem kraljestvu je strokovna revija “What Car?” izbrala vozilo BMW serije 5 za skupnega zmagovalca “Car of the Year”, v okviru “New Car Award” (“Autocar”) pa je prav tako prejelo priznanje “Executive Car of the Year”. Vozilo BMW serije 5 ni dobilo le največ glasov bralcev za “Auto Trophy World’s Best Cars”, ki ga prireja nemška avtomobilistična revija “Auto Zeitung” v kategoriji “Luxury Class”, ampak je bilo izglasovano tudi za “Four-wheel Drive Car of the Year” v razredu vozil štirikolesnega pogona nad 40.000 evri, saj so mu bili bralci nemške strokovne revije “Auto Bild Allrad” najbolj naklonjeni.

Vodilni položaj vozila BMW serije 5 na področju povezljivosti vozila se odraža z osvojitvijo nagrad “Car Connectivity Award 2017” (“auto motor und sport” v sodelovanju s “Chip”) in “Golden Computer Award” (“Computer Bild”). V obeh primerih si je vozilo BMW serije 5 priborilo zmago v kategoriji “Connected Car”. Ob upoštevanju kvalitet vozila BMW serije 5 ni presenetljivo, da je uspelo prepričati tudi s svojo dolgoročno kakovostjo in je prejelo naziv “Value Champion 2017”, ki so mu ga podelili avtomobilistična revija “Auto Bild” in strokovnjaki rabljenih vozil organizacije eurotaxSCHWACKEexpert za nizko izgubo v okviru amortizacijske vrednosti. Nadvse prepričljivo pa je bilo tudi oblikovanje modelskih serij, ki je na voljo za Limuzino in Touring. Vozilo BMW serije 5 ni prejelo le nagrade “Red Dot Award: Product Design” po presoji sodnikov oblikovalske ustanove Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ampak je razsodišče iF Industrie Forum Design e. V. novo generacijo najuspešnejše poslovne limuzine na svetu prav tako nagradilo z nagrado “iF Gold Award” (v kategoriji “Automobiles”) za izjemno oblikovanje.

Vozili BMW i3 in BMW i8 uživata izjemen sloves.

V letu 2017 je visoka stopnja strokovnosti podjetja BMW na področju elektrificiranih pogonskih sistemov ponovno navdušila svet avtomobilizma – dejstvo, ki je podprto s številnimi nagradami, ki so šle v roke popolnoma električno gnanega vozila BMW i3 in progresivnega priključnega hibridnega športnega avtomobila BMW i8. Po izboru bralcev revije “Auto Zeitung” je nagrado “Auto Trophy” v kategoriji “Electric Cars” prejelo vozilo BMW i3, medtem ko so bralci vozilo BMW i8 v okviru “Green Mobility Trophy”izglasovali za “Best Hybrid Car”. Ti dve modelski seriji BMW sta bili nepremagljivi tudi v glasovanju za nagrado “Green Auto Test Winner”, ki jo podeljuje avtomobilistična revija “Auto Test” v sodelovanju z “Ökotrend”.

Vozili BMW i3 (v kategoriji “Small Car”) in BMW i8 (v kategoriji “Coupes”) sta bili izglasovani za “Most Environmentally Friendly Car”. Inovativni športni kupe pa je bil, podobno kot vozilo BMW serije 5, uspešen tudi pri glasovanju bralcev za “Four-wheel Drive Car of the Year” (“Auto Bild Allrad ”v kategoriji “Four-wheel Drive Hybrid Cars”), medtem pa v Združenem kraljestvu vozilo BMW i3 ni prejelo le naziva “Car of the Year”, ki ga podeljuje revija “What Car?”, ampak tudi nagrado “New Car Award”, ki jo podeljuje revija “Autocar” v kategoriji “Electric Car of the Year”.

Vozilo BMW i8 je bilo z nagrado “International Engine of the Year Award”nagrajeno že tretjič zapored. Po skupni zmagi leta 2015 in zmagi v svojem razredu leta 2016, je inovativen in zelo učinkovit pogonski sistem, vgrajen v vozilu BMW i8, ponovno prepričal strokovno žirijo in ostal nepremagan v glasovanju za “Engines with a displacement of 1.4 to 1.8 litres” tudi v letu 2017. Izbira vozila BMW X5 xDrive40e iPerformance za “Green SUV of the Year” v okviru revije “Green Car Journal” (ZDA) zaokrožuje odlične rezultate, ki jih kažejo električni in elektrificirani avtomobili podjetja BMW.

Povezljivost: nagrade potrjujejo vodilni položaj.

Poleg avtomobilskih izdelkov je številne nagrade pobrala tudi povezljivost vozila. Podjetje BMW je posebej ponosno na nagrado “The Best Brands”, ki jo podeljuje nemška revija “Auto Bild”: z zmagami v kategorijah “Connected Car”, “Assistant Systems”“Menu Navigation and Operation”“Smartphone to Internet Connectivity” in “Well-connected Services” je šlo največ glasov v okviru “Connectivity und Infotainment” prav podjetju BMW.

Izjemen položaj podjetja BMW na tem področju je podprt tudi z uspehi, ki so jih dosegli navigacijski sistem BMW Professional (v kategoriji “Navigation Systems”), dostopna točka BMW WiFi (v kategoriji “Entertainment/Multimedia”) in zaslon na dotik BMW (v kategoriji “Operating Concepts/Displays”) v okviru nagrade “Car Connectivity Award 2017”, ki jo podeljuje “auto motor und sport” v sodelovanju s “Chip”.

Najvišji mesti tudi za blagovno znamko in podjetje.

V okviru organizacije “Best Brands”, ki jo sestavljajo “ProSiebenSat. 1 Media”, “WirtschaftsWoche”, “Die Zeit” in “Gesellschaft für Konsumforschung”, je bila blagovna znamka BMW proglašena za “Best Corporate Brand (international)”, medtem ko je podjetje BMW AG prejelo nagrado “Luxury Award” v kategoriji “Business Enterprise”, ki jo je prvič podelila revija “Robb Report”. Poleg tega sta reviji “Auto Test” in “Ökotrend” izglasovali podjetje BMW Group za “Green Car Test Winner” in mu podelili naziv “The Most Environmentally Friendly Brand”.

 

Širše gledano osvojene nagrade in priznanja poudarjajo dejstvo, da podjetje BMW ne nudi le najsodobnejših izdelkov in odličnih storitev, ampak prav tako aktivno oblikuje smernice prihodnosti. Izvirna moč podjetja BMW kot določevalca trendov ima dolgo tradicijo: BMW 600 in BMW M1 sta dva avtomobila BMW dveh različnih obdobij zgodovine podjetja, ki sta prejela nagradi “Golden Classic Steering Wheel” (“Auto Bild”) in “Motor Classic Award” (“Motor Klassik”) po izboru bralcev in slavila zmago v svojih razredih.

 

Pregled najprestižnejših nagrad, podeljenih podjetju BMW v letu 2017:

Nagrade, ki jih podeljuje “Auto Zeitung”.

 

“Green Mobility Trophy”:

BMW i8 (najboljše hibridno vozilo)

 

“Auto Trophy World’s Best Cars”:

BMW i3 (električna vozila)

BMW serije 3 (srednji razred)

BMW serije 5 (premijski razred)

BMW X3 (SUV-i od 25.000 do 50.000 evrov)

 

Nagrade, ki jih podeljujeta “Auto Test” in “Ökotrend”.

“Green Auto Test Winner / Most Environmentally Friendly Cars”: BMW Group (okolju najbolj prijazno podjetje)

BMW i3 (94 Ah) (majhna vozila) BMW i8 (kupeji)

 

Nagrade, ki jih podeljuje “Sport Auto”.

“Sport Auto Award”:

BMW 340i (modeli limuzin in karavanov do 50.000 evrov)

BMW M240i Coupé (kupeji do 50.000 evrov)

BMW M240i Cabrio (kabrioleti/roadsterji do 50.000 evrov)

BMW M2 Coupé (kupeji do 100.000 evrov)

 

Nagradi, ki ju podeljuje “Auto Bild Allrad”.

“Four-Wheel Drive Car of the Year”:

BMW serije 5 (osebna vozila s štirikolesnim pogonom nad 40.000 evrov)

BMW i8 (hibridna vozila s štirikolesnim pogonom)

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Motor Klassik”.

“Motor Klassik Award”:

BMW M1 (oldtajmerji 70-ih)

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Auto Bild Klassik”.

“Golden Classic Steering Wheel”:

BMW 600 (majhna in kompaktna vozila)

 

Nagrade, ki jih podeljujeta “auto motor und sport” in “Chip”.

“Car Connectivity Award 2017”:

BMW serije 5 (povezano vozilo)

Navigacijski sistem BMW Professional (navigacijski sistemi) Dostopna točka BMW WiFi (razvedrilo/multimedija)

Zaslon na dotik BMW (koncepti upravljanja/prikazi)

 

Nagrade, ki jih podeljuje “Auto Bild”.

“The Best Brands”:

BMW (povezano vozilo) BMW (asistenčni sistemi)

BMW (meniji in upravljanje)

BMW (povezljivost pametnega telefona z internetom)

BMW (povezane storitve)

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Computer Bild”.

“Golden Computer”:

BMW serije 5 (povezano vozilo)

 

Nagrada, ki jo podeljujeta “Auto Bild” in Schwacke.

“Wertmeister 2017”:

BMW serije 5 (premijski razred)

 

Nagradi, ki ju podeljuje “auto motor und sport”.

“Autonis”:

BMW serije 2 Coupé (kompaktni razred)

BMW serije 4 Coupé/Gran Coupé (srednji razred)

 

Nagrada, ki jo podeljuje Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

“Red Dot Award: Product Design 2017”:

BMW serije 5 Limuzina (osebna vozila)

 

Nagrada, ki jo podeljuje iF Industrie Forum Design e. V.

“iF Gold Award 2017”:

BMW serije 5 (avtomobili)

 

Nagrada, ki jo podeljuje organizacija “Best Brands”.

“Best Corporate Brand (international)”: BMW

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Robb Report”.

“Luxury Award”:

BMW AG (poslovna podjetja)

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Engine Technology International”.

“International Engine of the Year”: BMW i8

 

Nagrada, ki jo podeljuje “EuroCarBody 2017”.

EuroCarBody Award 2017”:

BMW serije 6 Gran Turismo

 

Nagrade, ki jih podeljuje “What Car?” (Združeno kraljestvo).

“Car of the Year”:

BMW 520d (skupni zmagovalec 2017)

BMW i3 (električno vozilo med 20.000 in 40.000 funtov)

BMW M140i (najboljši hot hatch pod 25.000 funtov)

 

Nagrade, ki jih podeljuje “Autocar” (Združeno kraljestvo).

“New Car Awards”:

BMW serije 5 (poslovno vozilo leta)

BMW i3 (električno vozilo leta)

BMW (tehnologija)

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Test Aankoop/Test Achat” (Belgija).

“Best of the Test”:

BMW serije 3 Touring (družinski avto)

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Green Car Journal” (ZDA).

“Green SUV of the Year“:

BMW X5 xDrive40e iPerformance

 

Nagrada, ki jo podeljuje “U.S. News and World Report” (Avstralija).

“U.S. News Best Car”:

BMW X3 (najboljši prestižni kompaktni SUV za družine)

 

Nagradi, ki ju podeljuje “cars.co.za” (Južnoafriška republika).

“Consumer Awards”:

BMW 750Li Design Pure Excellence (vozilo leta najvišjega razreda)

BMW M2 Coupé (vozilo leta v kategoriji vozil visoke zmogljivosti)

 

Nagrada, ki jo podeljuje “Car and Driver Magazine” (Brazilija).

“Best Premium Sedan”:

BMW serije 5

 

Nagrada, ki jo podeljuje “NDTV Car and Bike” (Indija).

“Luxury Car of the Year”:

BMW serije 7

 

 

 

Kontakt za medije:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

Podobne objave